Рецепт Лимонний кекс в глазурі

Рецепт Лимонний кекс в глазурі
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Рецепт приготування кексу з лимонною цедрою, лимонним соком і глазур'ю з лимонного соку і цукрової пудри. Цей м'який соковитий кекс займе гідне місце на вашому столі.

кількість порцій: 10-12
  • розпушувача— 1 Чайна ложка
  • соди— 1/8 чайних ложки
  • свіжого лимонного соку— 2 Ст. ложки
  • екстракту ванілі— 1 Чайна ложка
  • несолоного вершкового масла, кімнатної температури— 220 грам
  • солі— 1/2 чайних ложки
  • тертої лимонної цедри— 2 Ст. ложки(приклад 2 лимонів)
  • великих яйця, кімнатної температури— 4 штуки
  • свіжого лимонного соку— 2 1/2 Ст. ложки(сироп)
  • цукру— 2 1/2 Ст. ложки(сироп)
  • свіжого лимонного соку— 2 Ст. ложки(глазур)
Лимонний кекс в глазурі - фото крок 1 1. Розігріти духовку до 175 градусів. Скропити форму для хліба розміром 22Х12Х5 см кулінарним спреєм. Вистелити пергаментним папером і скропити папір. просіяти борошно, розпушувач і соду разом в миску. У невеликому вимірному стаканчику збити сметану, лимонний сік і ванільний екстракт. В іншій мисці перемішати цукор і цедру разом. Додати вершкове масло і сіль, збити міксером на середній швидкості протягом 2-3 хвилин. Додати яйця по одному за раз і збити. Зменшити швидкість до низької, додати третину борошняної суміші і половину сметанною суміші, збити. Продовжувати поперемінно додавати борошно і сметану, закінчивши борошном. збивати ще 20-30 секунд до однорідності.

Лимонний кекс в глазурі - фото крок 2 2. Вилити тісто в підготовлену форму, розрівняти поверхню. Випікати в центрі духовки протягом 20 хвилин. Знизити температуру духовки до 160 градусів і випікати ще від 30 до 35 хвилин, поки зубочистка, вставлена ​​в центр, не буде виходити чистою. Дати охолонути у формі 15 хвилин. У маленькій каструлі на середньому вогні нагріти лимонний сік і цукор, поки цукор повністю не розчиниться. Після розчинення продовжувати варити ще 3 хвилини. Зняти з вогню і відставити убік. Витягти охолоджений кекс на решітку. За допомогою зубочистки зробити отвори на верхівці і боках кексу. Змастити верхівку і пліч лимонним сиропом. Дати вбратися і змастити ще раз. Дати кексу охолонути, принаймні, 30 хвилин. просочений сиропом, але не глазурований кекс буде зберігатися до 6 тижнів в морозилці, загорнутий в подвійний шар поліетиленової плівки.

Лимонний кекс в глазурі - фото крок 3 3. У невеликій мисці збити разом цукрову пудру і лимонний сік. Залити лимонної глазур'ю остиглий кекс і дати глазурі розтектися по краях. Дати глазурі застигнути близько 15 хвилин, перед тим, як подавати кекс. Глазурований кекс буде зберігатися до 3 днів при кімнатній температурі, щільно обгорнутий поліетиленовою плівкою.

Подібні рецепти

Лимонний кекс з чорницею

Сирники низькокалорійні

Кекс володіє ніжною текстурою завдяки вмісту йогурту. Лимонний сік і цедра надають йому пікантність. Для його приготування ви можете використовувати як свіжу, так і заморожену чорницю. кількість порцій: 8-10 мука— 1,5 склянки(і ще 1 столова ложка) розпушувач— 2 чайних ложки сіль— 0,5 чайних лож...

Лимонний кекс з маком

Лимонний кекс з маком

Лимонний кекс з маком — що може простіше і смачніше? На сніданок, обід і вечерю лимонний кекс з маком завжди до речі! Особливо смачно ласувати кексом разом з теплим молоком. опис приготування: Приготування лимонного кексу починається з того, що ми заливаємо мак крутим окропом і залишаємо на 10...

Курячі гомілки в глазурі з джему

Курячі гомілки в глазурі з джему

Курячі гомілки в глазурі з джему — ще один дуже оригінальний спосіб приготування тривіальні курячих гомілок. Здивуйте своїх гостей незвичайним способом приготовленої куркою і зарекомендуєте гурманом! опис приготування: курка — дуже просте в приготуванні м'ясо, і тому з ним можна експериментува...

Курячі крильця в глазурі

Курячі крильця в глазурі

Смачні та ніжні курячі крильця в глазурі посипаються кунжутом. блюдо східне, тому до нього ідеально підійде рис. опис приготування: перед тим, як почати готувати курячі крильця в глазурі, спочатку поставте духовку розігріватися на 200 градусів. Зазвичай при такій температурі ми запікаємо курку...

Курячі гомілки в глазурі

Курячі гомілки в глазурі

В наступаючий рік Собаки на столі обов'язково має бути м'ясо з кісточкою. Курячі гомілки прекрасно підходять під цю вимогу. Пропоную зробити їх глазурованими за допомогою джему і хрону. опис приготування: Курочка по цьому рецепту виходить дуже пряна: з легкою ноткою лимона, пікантною гостротою...