Рецепт Лимонний кекс в глазурі
Рецепт приготування кексу з лимонною цедрою, лимонним соком і глазур'ю з лимонного соку і цукрової пудри. Цей м'який соковитий кекс займе гідне місце на вашому столі.
кількість порцій: 10-12
- розпушувача— 1 Чайна ложка
- соди— 1/8 чайних ложки
- свіжого лимонного соку— 2 Ст. ложки
- екстракту ванілі— 1 Чайна ложка
- несолоного вершкового масла, кімнатної температури— 220 грам
- солі— 1/2 чайних ложки
- тертої лимонної цедри— 2 Ст. ложки(приклад 2 лимонів)
- великих яйця, кімнатної температури— 4 штуки
- свіжого лимонного соку— 2 1/2 Ст. ложки(сироп)
- цукру— 2 1/2 Ст. ложки(сироп)
- свіжого лимонного соку— 2 Ст. ложки(глазур)
2. Вилити тісто в підготовлену форму, розрівняти поверхню. Випікати в центрі духовки протягом 20 хвилин. Знизити температуру духовки до 160 градусів і випікати ще від 30 до 35 хвилин, поки зубочистка, вставлена в центр, не буде виходити чистою. Дати охолонути у формі 15 хвилин. У маленькій каструлі на середньому вогні нагріти лимонний сік і цукор, поки цукор повністю не розчиниться. Після розчинення продовжувати варити ще 3 хвилини. Зняти з вогню і відставити убік. Витягти охолоджений кекс на решітку. За допомогою зубочистки зробити отвори на верхівці і боках кексу. Змастити верхівку і пліч лимонним сиропом. Дати вбратися і змастити ще раз. Дати кексу охолонути, принаймні, 30 хвилин. просочений сиропом, але не глазурований кекс буде зберігатися до 6 тижнів в морозилці, загорнутий в подвійний шар поліетиленової плівки.
3. У невеликій мисці збити разом цукрову пудру і лимонний сік. Залити лимонної глазур'ю остиглий кекс і дати глазурі розтектися по краях. Дати глазурі застигнути близько 15 хвилин, перед тим, як подавати кекс. Глазурований кекс буде зберігатися до 3 днів при кімнатній температурі, щільно обгорнутий поліетиленовою плівкою.
Подібні рецепти
Сирники низькокалорійні
Кекс володіє ніжною текстурою завдяки вмісту йогурту. Лимонний сік і цедра надають йому пікантність. Для його приготування ви можете використовувати як свіжу, так і заморожену чорницю. кількість порцій: 8-10 мука— 1,5 склянки(і ще 1 столова ложка) розпушувач— 2 чайних ложки сіль— 0,5 чайних лож...
Лимонний кекс з маком
Лимонний кекс з маком — що може простіше і смачніше? На сніданок, обід і вечерю лимонний кекс з маком завжди до речі! Особливо смачно ласувати кексом разом з теплим молоком. опис приготування: Приготування лимонного кексу починається з того, що ми заливаємо мак крутим окропом і залишаємо на 10...
Курячі гомілки в глазурі з джему
Курячі гомілки в глазурі з джему — ще один дуже оригінальний спосіб приготування тривіальні курячих гомілок. Здивуйте своїх гостей незвичайним способом приготовленої куркою і зарекомендуєте гурманом! опис приготування: курка — дуже просте в приготуванні м'ясо, і тому з ним можна експериментува...
Курячі крильця в глазурі
Смачні та ніжні курячі крильця в глазурі посипаються кунжутом. блюдо східне, тому до нього ідеально підійде рис. опис приготування: перед тим, як почати готувати курячі крильця в глазурі, спочатку поставте духовку розігріватися на 200 градусів. Зазвичай при такій температурі ми запікаємо курку...
Курячі гомілки в глазурі
В наступаючий рік Собаки на столі обов'язково має бути м'ясо з кісточкою. Курячі гомілки прекрасно підходять під цю вимогу. Пропоную зробити їх глазурованими за допомогою джему і хрону. опис приготування: Курочка по цьому рецепту виходить дуже пряна: з легкою ноткою лимона, пікантною гостротою...