Рецепт Квас Петровський

Рецепт Квас Петровський
Кількість порцій: 10 L
Пропоную Вам рецепт приготування в домашніх умовах традиційного слов'янського напою-квасу на меду і з хріном

опис приготування:

Житні сухарі злегка підсмажуємо, не допускаючи підгоряння.

кип'ятимо 12 л води і ставимо трохи охолодитися, градусов до 80.

Ламаємо на дрібні шматочки готові сухарі і всипаємо їх в 7 літрів води.

Даємо сухарів настоятися 1-1,5 години в теплому місці. настій (сусло) проціджуємо, а сухарі знову заливаємо гарячою водою - залишилися 5 літрами і наполягаємо ще 1-1,5 годину.

Потім обидва проціджений настою з'єднуємо, додаємо цукор, розведені дріжджі і залишаємо для бродіння при температурі 25 місто. з 8-12 годин.

Коли час минув, квас охолоджуємо, розливаємо в пляшки, щільно закриваємо і зберігаємо при температурі не вище 10 місто.

Тепер беремо одну пляшку, вливаємо в неї 25 г меду і розмішуємо до повного розчинення. Натираємо на тертці хрін, додаємо його в квас і ще раз добре розмішуємо, щільно закривши кришку. наполягаємо 2-4 годину, проціджуємо і подаємо на стіл з кубиком льоду.

Постскриптум. Чудовий квас також виходить, якщо додати в нього ялівець або м'яту, або родзинки, кмин або.


  • сухарі житні— 400 грам(з 10 л квасу)
  • цукор— 300 грам
  • дріжджі— 15 грам
  • вода— 12 літрів
  • мідь— 25 грам(з 1 L)
  • корінь хрону очищений— 25 грам
Житні сухарі злегка підсмажуємо, не допускаючи підгоряння.

кип'ятимо 12 л води і ставимо трохи охолодитися, градусов до 80.

Ламаємо на дрібні шматочки готові сухарі і всипаємо їх в 7 літрів води.

Даємо сухарів настоятися 1-1,5 години в теплому місці. настій (сусло) проціджуємо, а сухарі знову заливаємо гарячою водою - залишилися 5 літрами і наполягаємо ще 1-1,5 годину.

Потім обидва проціджений настою з'єднуємо, додаємо цукор, розведені дріжджі і залишаємо для бродіння при температурі 25 місто. з 8-12 годин.

Коли час минув, квас охолоджуємо, розливаємо в пляшки, щільно закриваємо і зберігаємо при температурі не вище 10 місто.

Тепер беремо одну пляшку, вливаємо в неї 25 г меду і розмішуємо до повного розчинення. Натираємо на тертці хрін, додаємо його в квас і ще раз добре розмішуємо, щільно закривши кришку. наполягаємо 2-4 годину, проціджуємо і подаємо на стіл з кубиком льоду.

Постскриптум. Чудовий квас також виходить, якщо додати в нього ялівець або м'яту, або родзинки, кмин або.


Подібні рецепти

Квас з бананової шкірки

Соус з калини

виявляється, що банановий квас — це прекрасний засіб, допомагає при онкологічних захворюваннях, нормалізує обмін речовин, що сприяє зниженню ваги і оздоровлення організму! опис приготування: До вашої уваги — класичний рецепт приготування квасу з бананової шкірки. Готовий квас п'ють за півгодин...

Квас з вівсяних пластівців

Квас з вівсяних пластівців

Легкий варіант приготування вівсяного квасу сподобається всім, хто любить освіжитися в спеку таким газованим напоєм. Квас готується швидко, для 4-6 годин, головне — охолодити його в холодильнику. опис приготування: Такий квас ідеальний для приготування апетитною окрошки, його можна зберігати в...

Квас з сухарів

Квас з сухарів

Скоро літо, і багато хто буде готувати смачний домашній натуральний квас. Поділюся і я своїм рецептом і розповім, як приготувати квас з сухарів. Цей кисло-солодкий напій відмінно втамовує спрагу. опис приготування: Смачний домашній квас не порівняти з магазинним. Так давайте ж не лінуватися і ...

Квас з буряка

Квас з буряка

Буряк здавна відома як лікарський овоч. Ще Гіппократ вважав її корисною для лікування хворих і часто включав до складу лікарських рецептів. А тепер рецепт корисного квасу з буряків! опис приготування: Квас з буряка — старовинний спосіб приготування квасу. Існує два способи — дріжджовий і бездр...

Квас з бананових шкурок

Квас з бананових шкурок

Банановий квас володіє цілим набором корисних властивостей. Напій містить мінімум калорій і ідеально підходить тим, хто бажає схуднути і стежить за своєю фігурою. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування квасу з бананових шкурок. Банановий квас п'ють п...