Рецепт Квашені баклажани на зиму

Рецепт Квашені баклажани на зиму
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
У сезон баклажанів робимо заготовки на зиму. Сьогодні я хочу запропонувати дуже простий рецепт квашених баклажанів. За смаком вони дуже схожі на солоні гриби. Відмінна закуска в будні і свята.

опис приготування:

Квашені баклажани відрізняються від маринованих тим, що в них немає оцту і процес бродіння відбувається природним шляхом. Якщо ви хочете закатати баклажани металевими кришками, то потрібно банки простерилізувати. тільки врахуйте, що зберігати їх доведеться все одно в холодному місці. Квашені баклажани відмінна закуска до гарячого відварного картоплі, м'яса, птиці або риби. Кількість інгредієнтів вказана на одну літрову банку.

  • баклажани— 1  кілограм
  • сіль велика— 3 Ст. ложки
  • часник— 5-6 зубчиків
  • Лавровий лист— 1 штука
Квашені баклажани на зиму - фото крок 1 Для приготування квашених баклажанів візьміть баклажани, сіль, лавровий лист і часник.

Квашені баклажани на зиму - фото крок 2 баклажани помийте, ображати плодоніжки і викладіть в каструлю.

Квашені баклажани на зиму - фото крок 3 Приготуйте розсіл з розрахунку 2 столові ложки солі на літр води. Залийте їм баклажани. Доведіть до кипіння і варіть баклажани 8-10 хвилин, поки вилки буде вільно входити в м'якоть, але при цьому баклажани не повинні бути дуже м'якими.

Квашені баклажани на зиму - фото крок 4 Після викладіть баклажани на тарілку і трохи охолодіть.

Квашені баклажани на зиму - фото крок 5 Відварені баклажани покладіть під прес на декілька годин, можна на ніч.

Квашені баклажани на зиму - фото крок 6 часник очистіть.

Квашені баклажани на зиму - фото крок 7 Розріжте кожен баклажан уздовж, але не до кінця і начините подрібненим часником.

Квашені баклажани на зиму - фото крок 8 Баклажани з часником викладіть в стерилізовані банки.

Квашені баклажани на зиму - фото крок 9 Залийте розсолом з розрахунку 1 столова ложка крупної солі на літр води. Викладіть лавровий лист. Банку накрийте поліетиленовою кришкою і тримайте при кімнатній температурі добу-дві. Після відправте в холодильник або льох.

Квашені баклажани на зиму - фото крок 10 через 4-5 днів квашені баклажани будуть готові. Подавайте з рослинним маслом і цибулею на закуску.

Подібні рецепти

Квашені баклажани з капустою

Квашені баклажани з морквою і часником

Квашені овочі корисні для нашого організму. Така закуска підходить як для повсякденного подачі, так і для святкового столу. Пропоную заквасити баклажани з капустою. опис приготування: Закуска не займе багато часу, особливими навичками володіти не потрібно, впорається навіть починаюча господиня...

Квашені баклажани

Квашені баклажани

Довгі роки я намагалася дізнатися у бабусі рецепт її знаменитих квашених баклажанів, але так нічого і не вийшло - до сих пір вона мовчить, як Партизан;) Тому я квашу баклажани за власним методом - сподіваюся, вам він сподобається! опис приготування: Мені здається, що моїм баклажанів до Бабулин...

Квашені гриби

Квашені гриби

Іноді так гостро хочеться квашених грибів з цибулькою і сметаною та під картопельку! Вкуснятина! Зібравши багатий урожай в лісі (або на ринку), заквасьте каструлю грибів. Є їх можна буде вже через місяць. опис приготування: Як правильно квасити гриби? 1. Налийте у велику каструлю 3 літра води,...

Квашені огірочки

Квашені огірочки

Хрусткі і пікантні огірочки для вашого застілля можна приготувати без бочок і навіть без банок! показую, як приготувати квашені огірочки зі спеціями і кропом для великої компанії! опис приготування: Щоб приготувати квашені огірочки, зазвичай використовують дубові бочки. але думаю, що не у всіх...

Квашені огірки

Квашені огірки

Квашені огірки - «сама російська закуска», а також незамінний продукт для приготування вінегретів, розсольник і інших страв традиційної кухні. Як квасити огірки — ви дізнаєтеся з цього рецепта! опис приготування: Квашення відрізняється від маринування тим, що в якості консерванту виступає не о...