Рецепт Квашені баклажани на зиму
У сезон баклажанів робимо заготовки на зиму. Сьогодні я хочу запропонувати дуже простий рецепт квашених баклажанів. За смаком вони дуже схожі на солоні гриби. Відмінна закуска в будні і свята.
опис приготування:
Квашені баклажани відрізняються від маринованих тим, що в них немає оцту і процес бродіння відбувається природним шляхом. Якщо ви хочете закатати баклажани металевими кришками, то потрібно банки простерилізувати. тільки врахуйте, що зберігати їх доведеться все одно в холодному місці. Квашені баклажани відмінна закуска до гарячого відварного картоплі, м'яса, птиці або риби. Кількість інгредієнтів вказана на одну літрову банку.
- баклажани— 1 кілограм
- сіль велика— 3 Ст. ложки
- часник— 5-6 зубчиків
- Лавровий лист— 1 штука
баклажани помийте, ображати плодоніжки і викладіть в каструлю.
Приготуйте розсіл з розрахунку 2 столові ложки солі на літр води. Залийте їм баклажани. Доведіть до кипіння і варіть баклажани 8-10 хвилин, поки вилки буде вільно входити в м'якоть, але при цьому баклажани не повинні бути дуже м'якими.
Після викладіть баклажани на тарілку і трохи охолодіть.
Відварені баклажани покладіть під прес на декілька годин, можна на ніч.
часник очистіть.
Розріжте кожен баклажан уздовж, але не до кінця і начините подрібненим часником.
Баклажани з часником викладіть в стерилізовані банки.
Залийте розсолом з розрахунку 1 столова ложка крупної солі на літр води. Викладіть лавровий лист. Банку накрийте поліетиленовою кришкою і тримайте при кімнатній температурі добу-дві. Після відправте в холодильник або льох.
через 4-5 днів квашені баклажани будуть готові. Подавайте з рослинним маслом і цибулею на закуску.
Подібні рецепти
Квашені баклажани з морквою і часником
Квашені овочі корисні для нашого організму. Така закуска підходить як для повсякденного подачі, так і для святкового столу. Пропоную заквасити баклажани з капустою. опис приготування: Закуска не займе багато часу, особливими навичками володіти не потрібно, впорається навіть починаюча господиня...
Квашені баклажани
Довгі роки я намагалася дізнатися у бабусі рецепт її знаменитих квашених баклажанів, але так нічого і не вийшло - до сих пір вона мовчить, як Партизан;) Тому я квашу баклажани за власним методом - сподіваюся, вам він сподобається! опис приготування: Мені здається, що моїм баклажанів до Бабулин...
Квашені гриби
Іноді так гостро хочеться квашених грибів з цибулькою і сметаною та під картопельку! Вкуснятина! Зібравши багатий урожай в лісі (або на ринку), заквасьте каструлю грибів. Є їх можна буде вже через місяць. опис приготування: Як правильно квасити гриби? 1. Налийте у велику каструлю 3 літра води,...
Квашені огірочки
Хрусткі і пікантні огірочки для вашого застілля можна приготувати без бочок і навіть без банок! показую, як приготувати квашені огірочки зі спеціями і кропом для великої компанії! опис приготування: Щоб приготувати квашені огірочки, зазвичай використовують дубові бочки. але думаю, що не у всіх...
Квашені огірки
Квашені огірки - «сама російська закуска», а також незамінний продукт для приготування вінегретів, розсольник і інших страв традиційної кухні. Як квасити огірки — ви дізнаєтеся з цього рецепта! опис приготування: Квашення відрізняється від маринування тим, що в якості консерванту виступає не о...