Рецепт Квас з сухарів
Скоро літо, і багато хто буде готувати смачний домашній натуральний квас. Поділюся і я своїм рецептом і розповім, як приготувати квас з сухарів. Цей кисло-солодкий напій відмінно втамовує спрагу.
опис приготування:
Смачний домашній квас не порівняти з магазинним. Так давайте ж не лінуватися і приготуємо до спекотного літа відмінний квас з сухарів. Він не тільки відмінно втамовує спрагу, його можна використовувати при приготуванні окрошки. А ще цей напій дуже корисний.
- сухарі житні— 400-500 грам
- дріжджі свіжі— 20 грам
- цукор— 6 Ст. ложок
- вода— 6 літрів
- Ізюм— 50 грам
Перекладаємо сухарі у велику каструлю і заливаємо окропом.
додаємо цукор.
Уже розмоклих сухарі можна злегка подрібнити. накриваємо кришкою, нехай маса остигає градусів до 20-25.
У невелику мисочку наберемо трохи рідини з каструлі з сухарями, додамо трошки цукру і розчинний дріжджі.
Коли дріжджовий розчин підніметься пінної шапкою, виливаємо його в каструлю до сухарів, перемішуємо. Закриваємо щільно марлею і ставимо в темне тепле місце на 1,5-2 діб.
квас бродить, сухарі повинні піднятися догори.
Проціджуємо через марлю і злегка віджимаємо розмоклих сухарі. Їх можна використовувати як закваску для наступної порції квасу.
Переливаємо квас в банки (тільки не наливайте повні!). І додамо трохи родзинок в кожну банку. Залишимо на ніч в теплому місці, потім ще раз акуратно переливаємо, тому що на дні буде білий осад, а потім прибираємо в холодильник ще на добу-дві. Чим довше стоїть, тим більше газів повинно утворитися в квасі.
А потім насолоджуємося смачним напоєм.
Подібні рецепти
Квас з житніх сухарів
виявляється, що банановий квас — це прекрасний засіб, допомагає при онкологічних захворюваннях, нормалізує обмін речовин, що сприяє зниженню ваги і оздоровлення організму! опис приготування: До вашої уваги — класичний рецепт приготування квасу з бананової шкірки. Готовий квас п'ють за півгодин...
Квас з вівсяних пластівців
Легкий варіант приготування вівсяного квасу сподобається всім, хто любить освіжитися в спеку таким газованим напоєм. Квас готується швидко, для 4-6 годин, головне — охолодити його в холодильнику. опис приготування: Такий квас ідеальний для приготування апетитною окрошки, його можна зберігати в...
Квас з буряка
Буряк здавна відома як лікарський овоч. Ще Гіппократ вважав її корисною для лікування хворих і часто включав до складу лікарських рецептів. А тепер рецепт корисного квасу з буряків! опис приготування: Квас з буряка — старовинний спосіб приготування квасу. Існує два способи — дріжджовий і бездр...
Квас з лимонною кислотою
Приготування справжнього квасу процес не швидкий, але можна його прискорити. Давайте приготуємо квас натурального бродіння набагато швидше, для цього додамо трохи лимонної кислоти. опис приготування: Можна істотно скоротити час приготування квасу живого бродіння, якщо додати в квас трохи лимон...
Квас з бананових шкурок
Банановий квас володіє цілим набором корисних властивостей. Напій містить мінімум калорій і ідеально підходить тим, хто бажає схуднути і стежить за своєю фігурою. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування квасу з бананових шкурок. Банановий квас п'ють п...