Рецепт Квас з сухарів

Рецепт Квас з сухарів
Кількість порцій: 20 Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.
Скоро літо, і багато хто буде готувати смачний домашній натуральний квас. Поділюся і я своїм рецептом і розповім, як приготувати квас з сухарів. Цей кисло-солодкий напій відмінно втамовує спрагу.

опис приготування:

Смачний домашній квас не порівняти з магазинним. Так давайте ж не лінуватися і приготуємо до спекотного літа відмінний квас з сухарів. Він не тільки відмінно втамовує спрагу, його можна використовувати при приготуванні окрошки. А ще цей напій дуже корисний.

  • сухарі житні— 400-500 грам
  • дріжджі свіжі— 20 грам
  • цукор— 6 Ст. ложок
  • вода— 6 літрів
  • Ізюм— 50 грам
Квас з сухарів - фото крок 1 Хліб нарізаємо невеликими кубиками і підсушують в духовці. Можна навіть злегка пережарити, щоб з'явився гіркуватий присмак.

Квас з сухарів - фото крок 2 Перекладаємо сухарі у велику каструлю і заливаємо окропом.

Квас з сухарів - фото крок 3 додаємо цукор.

Квас з сухарів - фото крок 4 Уже розмоклих сухарі можна злегка подрібнити. накриваємо кришкою, нехай маса остигає градусів до 20-25.

Квас з сухарів - фото крок 5 У невелику мисочку наберемо трохи рідини з каструлі з сухарями, додамо трошки цукру і розчинний дріжджі.

Квас з сухарів - фото крок 6 Коли дріжджовий розчин підніметься пінної шапкою, виливаємо його в каструлю до сухарів, перемішуємо. Закриваємо щільно марлею і ставимо в темне тепле місце на 1,5-2 діб.

Квас з сухарів - фото крок 7 квас бродить, сухарі повинні піднятися догори.

Квас з сухарів - фото крок 8 Проціджуємо через марлю і злегка віджимаємо розмоклих сухарі. Їх можна використовувати як закваску для наступної порції квасу.

Квас з сухарів - фото крок 9 Переливаємо квас в банки (тільки не наливайте повні!). І додамо трохи родзинок в кожну банку. Залишимо на ніч в теплому місці, потім ще раз акуратно переливаємо, тому що на дні буде білий осад, а потім прибираємо в холодильник ще на добу-дві. Чим довше стоїть, тим більше газів повинно утворитися в квасі.

Квас з сухарів - фото крок 10 А потім насолоджуємося смачним напоєм.

Подібні рецепти

Квас з бананової шкірки

Квас з житніх сухарів

виявляється, що банановий квас — це прекрасний засіб, допомагає при онкологічних захворюваннях, нормалізує обмін речовин, що сприяє зниженню ваги і оздоровлення організму! опис приготування: До вашої уваги — класичний рецепт приготування квасу з бананової шкірки. Готовий квас п'ють за півгодин...

Квас з вівсяних пластівців

Квас з вівсяних пластівців

Легкий варіант приготування вівсяного квасу сподобається всім, хто любить освіжитися в спеку таким газованим напоєм. Квас готується швидко, для 4-6 годин, головне — охолодити його в холодильнику. опис приготування: Такий квас ідеальний для приготування апетитною окрошки, його можна зберігати в...

Квас з буряка

Квас з буряка

Буряк здавна відома як лікарський овоч. Ще Гіппократ вважав її корисною для лікування хворих і часто включав до складу лікарських рецептів. А тепер рецепт корисного квасу з буряків! опис приготування: Квас з буряка — старовинний спосіб приготування квасу. Існує два способи — дріжджовий і бездр...

Квас з лимонною кислотою

Квас з лимонною кислотою

Приготування справжнього квасу процес не швидкий, але можна його прискорити. Давайте приготуємо квас натурального бродіння набагато швидше, для цього додамо трохи лимонної кислоти. опис приготування: Можна істотно скоротити час приготування квасу живого бродіння, якщо додати в квас трохи лимон...

Квас з бананових шкурок

Квас з бананових шкурок

Банановий квас володіє цілим набором корисних властивостей. Напій містить мінімум калорій і ідеально підходить тим, хто бажає схуднути і стежить за своєю фігурою. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування квасу з бананових шкурок. Банановий квас п'ють п...