Рецепт Лазанья без м'яса
Всім відоме італійське блюдо можна приготувати не тільки з м'ясом, але і з овочевою прошарком, і буде воно не менш смачним. А як на мене, так овочева лазанья виходить більш соковитою. Приготовим?
опис приготування:
Смачне і ситне італійське блюдо приготувати вдома зовсім нескладно, начинку для лазаньї можна робити різну: і м'ясну, і вегетаріанську, і сирну. Сьогодні я розповім і покажу вам, як приготувати лазанью без м'яса. Вона вийде у вас дуже смачною, соковитою і ароматною. Не вірите? Так давайте ж приготуємо.
- Листи для лазаньї— 5 штук
- морква— 1 штука
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- печериці— 6-8 штук
- Cukini— 300 грам(в очищеному вигляді)
- Перець болгарський— 1/2 штуки
- борошно— 1,5 Ст. ложки
- Вершкове масло— 30 грам
- молоко— 350 мілілітрів
- Мускатний горіх— 2 щіпки(мелений)
- сіль— 1 Чайна ложка
- Чорний перець— 0,5 чайних ложки(мелений)
- базилік сушений— 2 щіпки
- Прованські трави— 1 щіпка
- Рослинна олія— 2 Ст. ложки
- сир твердий— 150 грам
- Томатний соус— 1,5-2 Ст. ложки
- часник— 1-2 зубчиків
гриби миємо, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
Додаємо до моркви і цибулі гриби, обсмажуємо хвилин 5.
Нарізаємо кубиками болгарський перець і відправляємо його на сковороду. обсмажуємо хвилини 2-3.
Цукіні очистимо від шкірки і насіння і нарізаємо кубиками.
Відправляємо на сковороду, додаємо ароматні сушені трави, сіль і перець за смаком.
І готуємо хвилин 5-7. Потім додамо томатний соус і подрібнений часник.
Дамо овочевий начинці покипіти хвилини 3. Чи не намагайтеся випарувати весь сік, коли начинка соковита, лазіння виходить смачніше.
Готуємо соус "; Бешамель ";. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і додаємо борошно.
обсмажуємо хвилини 2, весь час помішуючи.
І потім тонкою цівкою вливаємо молоко, теж весь час заважаємо соус.
Варимо соус і заважаємо його хвилини 2, до загустіння. Потім додамо мускатний горіх, сіль і мелений перець за смаком.
А тепер приступимо до складання лазаньї. Сир натираємо на крупній тертці або середньої. Я готую лазанью в невеликих формах для випічки хліба або кексів. Вони як раз за розміром листи лазаньї. Застеляємо форму пергаментом, так легше буде потім дістати лазанью.
Укладаємо на дно форми лист для лазаньї, потім викладемо овочеву начинку шаром близько 1 см.
Змащуємо соусом "; Бешамель ";.
І посипаємо сиром.
І в такій черговості викладаємо інші шари. Верхній шар я накриваю листом для лазаньї, змащую його соусом і посипаю сиром.
І ставимо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 40.
Подібні рецепти
Деруни з вареної картоплі
Простий рецепт приготування яловичини з соусом Вустершир. американська кухня. кількість порцій: 2 яловичина— 1 кілограм(фарш) Worcestershire соус— 1 штука томатний соус— 1 штука сухарі— 2 склянки(панірувальні ) яйце— 3 штуки кетчуп— 1 штука складові: змішуємо яйця, фарш із яловичини,...
Лазанья з грибами і шпинатом
Рецепт приготування лазаньї з білими грибами, цибулею, часником, шпинатом, помідорами, рикоттой, сиром Пармезан, bazilikom і Motsarelloy. опис приготування: лазанья, приготована в медленноварке, нічим не відрізняється від лазаньї, приготовленої в духовці. Вона включає ті ж інгредієнти, ті ж ша...
Лазанья з грибами і шинкою
Ділюся з вами відмінним рецептом приготування лазаньї з грибами і шинкою. Виходить ситне і дуже ароматне блюдо, яке має здатність зводити з розуму всіх, хто його спробує! рекомендую! опис приготування: Звичайно ж, для того, Щоб дізнатися, як приготувати лазанью з грибами і шинкою особливих скл...
Лазанья з куркою, грибами і шпинатом
Рецепт лазаньї з куркою і соусом бешамель з грибів, лука, часнику і шпинату. Традиційне італійське блюдо. опис приготування: Лазанья - неймовірно смачне, апетитне і ситне блюдо, їм можна нагодувати цілу сім'ю. Рецепт лазаньї з куркою передбачає використання як покупних пластин локшини, так і в...
Лазанья з куркою і помідорами
Лазанья з куркою і помідорами готується практично за класичним рецептом. Філе курки обсмажується майже до готовності. Помідори можна брати як свіжі, так і консервовані у власному соку. опис приготування: Для приготування лазаньї з куркою і помідорами дуже зручно використовувати консервовані по...