Рецепт Лохікейто

Лохікейто — це не лайка, а фінський традиційний вершковий суп з лососем. Як на мене, це суп з розряду делікатесних — навіть не стільки через дорожнечу лосося, скільки через смакових якостей.
опис приготування:
Лохікейто — традиційний скандинавський суп, особливо популярний в Фінляндії. Втім, схожі супи готують і в Швеції, і в Норвегії, і в Данії — країнах, багатих червоною рибою.
Купуючи цілого лосося, якусь його частину я неодмінно виділяю на приготування супу лохікейто. цей суп, як і більшість інших страв з червоної риби, виходить дивно ніжним і трохи густим, має приємний вершковим смаком. А вже який смачною виходить в супі сама рибка — словами не передати.
Блюдо з розряду тих, які досить спробувати один раз, щоб продовжувати готувати його знову і знову.
Удачі в приготуванні!
- Лосось целый— 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- Лавровий лист— 1 штука
- Рослинна олія— 20 мілілітрів
- Борошно пшеничне— 10 грам
- кріп— 20 грам
- морква— 200 грам
- перець духмяний— 5 штук
- сіль— 2 чайних ложки
- Картопля— 300 грам
- Вершкове масло— 20 грам
- вершки 20-22% — 300 мілілітрів









Подібні рецепти

Квашеная капуста на зиму
Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...

Кус-кус з білою і зеленою спаржею
Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...

Курячі сердечка по-китайськи
Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...

Курячі шийки в духовці
Курячі шийки в духовці - відмінна закуска до пива. Запечені курячі шийки виходять дуже соковитими, смачними і апетитними. кількість порцій: 3-4 курячих ший— 1,2 кілограма сиру— 200 грам часник— За смаком майонез— За смаком сіль, перець— За смаком 1. У мисці перемішати майонез з пропущеним ...

Курячі грудки в маринаді з помідорами
Рецепт приготування курячих грудок, маринованих в часник, чорному перці, kayenskom перо, koriandre, темрява, кардамон і соку лайма, а потім обсмажених в томатному соусі з цибулею, помідорами, вершками і кінзою. опис приготування: Ця страва індійської кухні має спільне з мексиканською кухнею по...