Рецепт Квашений борщівник

Рецепт Квашений борщівник
Кількість порцій: 4 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування квашеного борщівника.

опис приготування:

Борщівник - дуже цінне кормове рослина, в ньому міститься багато вітаміну С, каротин, залізо, марганець і т.д. Борщівник здавна використовувався в кулінарії для приготування борщів, зелених супів, ботвіньі, розсольник і салатів. Він часто використовувався в якості альтернативи капусти, його заквашували, маринували і сушили. За старих часів з борщівника готували начинки для пирогів, а відвар борщівника за смаком нагадував курячий бульйон. Насіння борщівника використовували для приготування лікерів і горілки. Нерозпущеною листя і черешки борщівника смажили на олії, вмочивши в тісто. Борщівник надавав страв пряний смак і аромат, попутно покращуючи травлення і обмін речовин. Молоде листя борщівника можна додавати в салати, а разом з корінням також в щі, borshti, супи з локшиною і м'ясом, молочні супи з картоплею. Маринований борщівник може замінити квашену капусту і солоні огірки.

приготування:

Промити під холодною водою молоде листя і черешки борщівника. Викласти в банку, пересипаючи тертою морквою і насінням кропу. Залити розсолом з води і солі. Покласти корочку чорного хліба, накрити кришкою і встановити зверху вантаж. Поставити банку в тепле місце на 2-3 дня, після чого помістити в холодильник. Маринований борщівник можна використовувати як гарнір або як закуску.


  • борщевик— За смаком
  • води— 1 літр
  • солі— 1,5 Ст. ложки
Борщівник - дуже цінне кормове рослина, в ньому міститься багато вітаміну С, каротин, залізо, марганець і т.д. Борщівник здавна використовувався в кулінарії для приготування борщів, зелених супів, ботвіньі, розсольник і салатів. Він часто використовувався в якості альтернативи капусти, його заквашували, маринували і сушили. За старих часів з борщівника готували начинки для пирогів, а відвар борщівника за смаком нагадував курячий бульйон. Насіння борщівника використовували для приготування лікерів і горілки. Нерозпущеною листя і черешки борщівника смажили на олії, вмочивши в тісто. Борщівник надавав страв пряний смак і аромат, попутно покращуючи травлення і обмін речовин. Молоде листя борщівника можна додавати в салати, а разом з корінням також в щі, borshti, супи з локшиною і м'ясом, молочні супи з картоплею. Маринований борщівник може замінити квашену капусту і солоні огірки.

приготування:

Промити під холодною водою молоде листя і черешки борщівника. Викласти в банку, пересипаючи тертою морквою і насінням кропу. Залити розсолом з води і солі. Покласти корочку чорного хліба, накрити кришкою і встановити зверху вантаж. Поставити банку в тепле місце на 2-3 дня, після чого помістити в холодильник. Маринований борщівник можна використовувати як гарнір або як закуску.


Подібні рецепти

Квашений цибулю

Квашений болгарський перець на зиму цілком

квашений цибулю — не такий гострий, як його свіжий товариш. Він більш ароматний і здатний пережити всю зиму в вашому погребі чи холодильнику. Лук відмінно підійде до гарячих і холодних страв, салат. опис приготування: квашений цибулю — чудова заготовка. І не тільки на зиму. Його можна використ...

Квашеная капуста на зиму

Квашеная капуста на зиму

Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...

Курячі шийки в духовці

Курячі шийки в духовці

Курячі шийки в духовці - відмінна закуска до пива. Запечені курячі шийки виходять дуже соковитими, смачними і апетитними. кількість порцій: 3-4 курячих ший— 1,2 кілограма сиру— 200 грам часник— За смаком майонез— За смаком сіль, перець— За смаком 1. У мисці перемішати майонез з пропущеним ...