Рецепт Литовські цепеліни
Приготувати справжні литовські цепеліни непросто, але воно того, повірте, варто. Одне з найсмачніших страв, що мені доводилося готувати і пробувати. Отже, мій майстер-клас приготування цепелінів.
опис приготування:
якщо коротко, то цепеліни — це щось на зразок величезний картопляних галушок з м'ясною начинкою, які подають з традиційним соусом з шкварок. це — традиційне, саме фірмове литовське блюдо, за вмінням приготувати яке цінується кулінарну майстерність кожного кулінара. Страві вже чорт знає скільки років, але литовцям воно все ще не набридло — а це ознака класу, погодьтеся Блюдо кілька грубе, сільське, виглядає примітивним, але повірте — порція справжніх литовських цепелінів зробить вас куди більш щасливим, ніж якісь розмазані по тарілці незрозумілі речі в якомусь французькому ресторані.
приготування цепелінів — штука непроста, тут є дуже багато нюансів. Із задоволенням поділюся з вами всіма секретами — я цепеліни готувала, напевно, вже кілька сотень разів, тому можу проводити майстер-класи з приготування цепелінів.
Отже, поїхали!
- Картопля— 1,7 кілограма
- сіль, перець— — За смаком
- свинячий фарш— 400 грам
- цибулина— 3 штуки
- часник— 2 зубчики
- Свиняча боковинка— 200 грам
- крем— 200 грам
Мелко натертый картофель выкладываем в миску, предварительно застеленную 3-4 слоями марли.
Хорошенько отжимаем тертый картофель от жидкости. Но без фанатизма — не нужно пытаться выжать вообще все соки.
Теперь очень важное — в мисці, в которую мы отжимали картофель, на дне должен остаться картофельный крахмал. рідина зливаємо, а крахмал оставляем и добавляем к тертому картофелю. Если не получилось — добавьте покупной, без крахмала цеппелины не склеятся.
Смешиваем тертый картофель с измельченным в пюре отваренным картофелем. солимо, перчимо й перемішуємо.
Отже, мы имеем картофельное тесто и имеем мясной фарш. Теперь берем часть теста (из указанного количества ингредиентов должно получиться 8 цеппелинов — так что все тесто делите на 8 частин), выкладываем в середину фарш и очень плотно защипываем края, формируя наш цеппелин. Дивіться на фото для наочності.
Когда все цеппелины слеплены — кладем их в кипящую (підкреслюю, в киплячу!!!) воду. В кастрюле должно быть просторно, иначе цеппелины будут разваливаться.
Цеппелины варим примерно 25 хвилин на середньому вогні. А пока они варятся, делаем фирменный соус. Нарезаем на небольшие ломтики (як на фото) свиную боковинку, солимо, перчим и обжариваем 2-3 хвилини на сковороді.
Добавляем в сковороду средними кусочками нарезанный лук. смажимо ще 2 хвилини.
Заливаем все это дело сметаной и тушим еще около 5 хвилин.
Сваренные цеппелины аккуратно достаем из воды и подаем с нашим соусом. Смачного, или Skanaus, как говорят литовцы!
Подібні рецепти
Пельменне тісто для пельменів
Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...
Кус-кус з білою і зеленою спаржею
Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...
Курячі сердечка по-китайськи
Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...
Курячі шийки в духовці
Курячі шийки в духовці - відмінна закуска до пива. Запечені курячі шийки виходять дуже соковитими, смачними і апетитними. кількість порцій: 3-4 курячих ший— 1,2 кілограма сиру— 200 грам часник— За смаком майонез— За смаком сіль, перець— За смаком 1. У мисці перемішати майонез з пропущеним ...
Курячі грудки в маринаді з помідорами
Рецепт приготування курячих грудок, маринованих в часник, чорному перці, kayenskom перо, koriandre, темрява, кардамон і соку лайма, а потім обсмажених в томатному соусі з цибулею, помідорами, вершками і кінзою. опис приготування: Ця страва індійської кухні має спільне з мексиканською кухнею по...