Рецепт Литовські цепеліни

Рецепт Литовські цепеліни
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Приготувати справжні литовські цепеліни непросто, але воно того, повірте, варто. Одне з найсмачніших страв, що мені доводилося готувати і пробувати. Отже, мій майстер-клас приготування цепелінів.

опис приготування:

якщо коротко, то цепеліни — це щось на зразок величезний картопляних галушок з м'ясною начинкою, які подають з традиційним соусом з шкварок. це — традиційне, саме фірмове литовське блюдо, за вмінням приготувати яке цінується кулінарну майстерність кожного кулінара. Страві вже чорт знає скільки років, але литовцям воно все ще не набридло — а це ознака класу, погодьтеся Блюдо кілька грубе, сільське, виглядає примітивним, але повірте — порція справжніх литовських цепелінів зробить вас куди більш щасливим, ніж якісь розмазані по тарілці незрозумілі речі в якомусь французькому ресторані.

приготування цепелінів — штука непроста, тут є дуже багато нюансів. Із задоволенням поділюся з вами всіма секретами — я цепеліни готувала, напевно, вже кілька сотень разів, тому можу проводити майстер-класи з приготування цепелінів.

Отже, поїхали!


  • Картопля— 1,7 кілограма
  • сіль, перець— — За смаком
  • свинячий фарш— 400 грам
  • цибулина— 3 штуки
  • часник— 2 зубчики
  • Свиняча боковинка— 200 грам
  • крем— 200 грам
литовські цепеліни - фото крок 1 400 грамм картофеля отварить, залишилися 1300 — мелко натереть при помощи кухонного комбайна (можно и руками на самой мелкой терке, але довго). Лук и чеснок измельчаем в блендере и добавляем к свиному фаршу вместе с солью и перцем.

литовські цепеліни - фото крок 2 Мелко натертый картофель выкладываем в миску, предварительно застеленную 3-4 слоями марли.

литовські цепеліни - фото крок 3 Хорошенько отжимаем тертый картофель от жидкости. Но без фанатизмане нужно пытаться выжать вообще все соки.

литовські цепеліни - фото крок 4 Теперь очень важное — в мисці, в которую мы отжимали картофель, на дне должен остаться картофельный крахмал. рідина зливаємо, а крахмал оставляем и добавляем к тертому картофелю. Если не получилосьдобавьте покупной, без крахмала цеппелины не склеятся.

литовські цепеліни - фото крок 5 Смешиваем тертый картофель с измельченным в пюре отваренным картофелем. солимо, перчимо й перемішуємо.

литовські цепеліни - фото крок 6 Отже, мы имеем картофельное тесто и имеем мясной фарш. Теперь берем часть теста (из указанного количества ингредиентов должно получиться 8 цеппелиновтак что все тесто делите на 8 частин), выкладываем в середину фарш и очень плотно защипываем края, формируя наш цеппелин. Дивіться на фото для наочності.

литовські цепеліни - фото крок 7 Когда все цеппелины слепленыкладем их в кипящую (підкреслюю, в киплячу!!!) воду. В кастрюле должно быть просторно, иначе цеппелины будут разваливаться.

литовські цепеліни - фото крок 8 Цеппелины варим примерно 25 хвилин на середньому вогні. А пока они варятся, делаем фирменный соус. Нарезаем на небольшие ломтики (як на фото) свиную боковинку, солимо, перчим и обжариваем 2-3 хвилини на сковороді.

литовські цепеліни - фото крок 9 Добавляем в сковороду средними кусочками нарезанный лук. смажимо ще 2 хвилини.

литовські цепеліни - фото крок 10 Заливаем все это дело сметаной и тушим еще около 5 хвилин.

литовські цепеліни - фото крок 11 Сваренные цеппелины аккуратно достаем из воды и подаем с нашим соусом. Смачного, или Skanaus, как говорят литовцы!

Подібні рецепти

Квашеная капуста на зиму

Пельменне тісто для пельменів

Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...

Курячі шийки в духовці

Курячі шийки в духовці

Курячі шийки в духовці - відмінна закуска до пива. Запечені курячі шийки виходять дуже соковитими, смачними і апетитними. кількість порцій: 3-4 курячих ший— 1,2 кілограма сиру— 200 грам часник— За смаком майонез— За смаком сіль, перець— За смаком 1. У мисці перемішати майонез з пропущеним ...

Курячі грудки в маринаді з помідорами

Курячі грудки в маринаді з помідорами

Рецепт приготування курячих грудок, маринованих в часник, чорному перці, kayenskom перо, koriandre, темрява, кардамон і соку лайма, а потім обсмажених в томатному соусі з цибулею, помідорами, вершками і кінзою. опис приготування: Ця страва індійської кухні має спільне з мексиканською кухнею по...