Рецепт Курячий бульйон по-французьки
Курячий бульйон по-французьки — практично досконалий з точки зору кулінарії рецепт приготування бульйону. Чи не найпростіший спосіб варіння бульйону, однак результат виправдовує всі складнощі!
опис приготування:
Навіть в приготуванні такої простої речі, як курячий бульйон, є свої нюанси. Традиційний спосіб варіння задовільний, однак він не приносить максимального результату. А ось курячий бульйон по-французьки — це дійсно смачний, з кулінарної точки зору грамотний і практично ідеальний бульйон з курки. Як то кажуть, як в кращих будинках Парижа і Лондона
- курка (різні частини) — 2,5 кілограма
- цибулина— 1 штука
- селера— 1 штука
- морква— 1 штука
- вода— 4 L
- чебрець, петрушка, лавровий лист— — За смаком
Овочі чистимо і крупно нарізаємо.
Викладаємо овочі і курку на деко, злегка змащений маслом. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо близько 35-40 хвилин.
Тим часом приготуємо букет гарні, зв'язавши зелень петрушки і чебрецю.
Після запікання курки на дні дека залишиться жир. Його ні в якому разі не потрібно видаляти. навпаки, на деко потрібно налити склянку води, і вилити воду разом з жиром в каструлю.
В ту ж каструлю з жиром наливаємо 4 літра води, кладемо курку, овочі та зелень.
накриваємо кришкою, ставимо на повільний вогонь і варимо 4 годину.
через 4 години суп буде виглядати приблизно таким чином.
Курку дістаємо з бульйону, її можна використовувати в приготуванні яких-небудь страв або з'їсти просто так.
проціджуємо бульйон, овочі та зелень викидаємо.
Ставимо каструлю з бульйоном в холодильник на ніч. За ніч бульйон стане більш густим (ознака гарного бульйону), а зверху виділиться шар жиру.
Жир акуратненько знімаємо. власне, курячий бульйон по-французьки готовий.
Цей курячий бульйон хороший сам по собі, проте я його зазвичай використовую в подальшому приготуванні супів та інших страв.
Подібні рецепти
Яйця кокот зі шпинатом і беконом
Смачний і простий у приготуванні курячий бульйон для дітей сподобається всім, навіть дорослим. Бульйон підійде в якості обіду, подати його можна з макаронами, залежить від уподобань дитини. опис приготування: Приготувати бульйон для дитини найкраще з курячого філе, без шкіри. Бульйон слід готу...
Курячий бульйон з галушками
Рецепт приготування курячого бульйону з галушками з борошна, вершкового масла і молока. опис приготування: Домашній курячий бульйон і галушки - ідеальне поєднання. Для приготування цієї страви вам буде потрібно мінімум простих інгредієнтів. пшеничного борошна— 2 склянки розпушувача— 1/2 чай...
Курячий бульйон «Для душі»
Іноді хочеться легкого теплого курячого бульйончик. Пропоную вам бюджетний варіант цієї страви. Бульйон виходить ніжним і з яскраво вираженим курячим смаком. опис приготування: Цей бульйон дійсно для душі: не жирний, насичений і дуже смачний. До того ж, це відмінне рішення для шматочків м'ясни...
Курячий бульйон з вермішеллю
Ділюся з вами, як приготувати курячий бульйон з вермішеллю! Це приголомшливе блюдо знайоме кожній господині, і у кожної з нас — свій рецепт. А я ось теж вирішила своїм поділитися! опис приготування: Цей рецепт приготування курячого бульйону з вермішеллю особисто мені дуже подобається. Я люблю,...
Курячий бульйон (секрети)
Хочу поділитися з вами секретами приготування курячого бульйону - ароматної юшки з насиченим курячим смаком. Навіть якщо ви готуєте відмінний бульйон, ви напевно знайдете для себе хоч один секрет! опис приготування: При дотриманні декількох простих секретів приготування курячого бульйону у вас...