Рецепт Квашені баклажани з капустою

Рецепт Квашені баклажани з капустою
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 3 дн. 0 г. 45 хв.
Квашені овочі корисні для нашого організму. Така закуска підходить як для повсякденного подачі, так і для святкового столу. Пропоную заквасити баклажани з капустою.

опис приготування:

Закуска не займе багато часу, особливими навичками володіти не потрібно, впорається навіть починаюча господиня. Зауважу, що квашені баклажани з капустою слід зберігати в холодильнику. Якщо ви плануєте тривале зберігання, то залийте їх в банку рослинним маслом.

  • баклажани— 400 грам
  • капуста— 170-200 грам
  • морква— 70 грам
  • вода— 1 літр
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • кріп— 1/2 пучка(маленький)
  • часник— 4 зубчики
  • Чорний перець— За смаком(мелений)
Квашені баклажани з капустою - фото крок 1 Підготуйте необхідні інгредієнти.

Квашені баклажани з капустою - фото крок 2 Баклажани залийте водою і відваріть протягом 15 хвилин. У баклажани повинен легко входити ніж, але щільність овоча відчуватися.

Квашені баклажани з капустою - фото крок 3 нашинкуйтекапусту, натріть на крупній тертці моркву, очистіть часник.

Квашені баклажани з капустою - фото крок 4 Готові баклажани охолодіть до стану щоб терпіли руки.

Квашені баклажани з капустою - фото крок 5 Приготуйте розсіл. В 1 л води розчинити 1 ст.л. солі, чорний перець, додайте лавровий лист і кріп. Закип'ятіть і остудіть до кімнатної температури.

Квашені баклажани з капустою - фото крок 6 Часник наріжте пластинками.

Квашені баклажани з капустою - фото крок 7 В охолоджених баклажанах зробіть надрізи, але не прорізайте наскрізь.

Квашені баклажани з капустою - фото крок 8 Капусту змішайте з морквою, за бажанням можете присолити. Підготовлені баклажани нафарширувати капустою з морквою.

Квашені баклажани з капустою - фото крок 9 Кожен баклажан обв'яжіть нитками.

Квашені баклажани з капустою - фото крок 10 Перекладіть баклажани в тару, де плануєте квасити, засипте часником.

Квашені баклажани з капустою - фото крок 11 Залийте охолодженим розсолом.

Квашені баклажани з капустою - фото крок 12 Придавите баклажани тарілкою і поставте гніт. У такому вигляді залиште при кімнатній температурі на три доби.

Квашені баклажани з капустою - фото крок 13 сніданок готовий. Перед подачею з баклажанів видаліть нитки.

Квашені баклажани з капустою - фото крок 14 Наріжте баклажани шматочками, полийте ароматним маслом. Смачного!

Подібні рецепти

Квашені баклажани на зиму

Брусничний торт

У сезон баклажанів робимо заготовки на зиму. Сьогодні я хочу запропонувати дуже простий рецепт квашених баклажанів. За смаком вони дуже схожі на солоні гриби. Відмінна закуска в будні і свята. опис приготування: Квашені баклажани відрізняються від маринованих тим, що в них немає оцту і процес ...

Квашені баклажани

Квашені баклажани

Довгі роки я намагалася дізнатися у бабусі рецепт її знаменитих квашених баклажанів, але так нічого і не вийшло - до сих пір вона мовчить, як Партизан;) Тому я квашу баклажани за власним методом - сподіваюся, вам він сподобається! опис приготування: Мені здається, що моїм баклажанів до Бабулин...

Квашені гриби

Квашені гриби

Іноді так гостро хочеться квашених грибів з цибулькою і сметаною та під картопельку! Вкуснятина! Зібравши багатий урожай в лісі (або на ринку), заквасьте каструлю грибів. Є їх можна буде вже через місяць. опис приготування: Як правильно квасити гриби? 1. Налийте у велику каструлю 3 літра води,...

Квашені огірочки

Квашені огірочки

Хрусткі і пікантні огірочки для вашого застілля можна приготувати без бочок і навіть без банок! показую, як приготувати квашені огірочки зі спеціями і кропом для великої компанії! опис приготування: Щоб приготувати квашені огірочки, зазвичай використовують дубові бочки. але думаю, що не у всіх...

Квашені огірки

Квашені огірки

Квашені огірки - «сама російська закуска», а також незамінний продукт для приготування вінегретів, розсольник і інших страв традиційної кухні. Як квасити огірки — ви дізнаєтеся з цього рецепта! опис приготування: Квашення відрізняється від маринування тим, що в якості консерванту виступає не о...