Рецепт Квашені баклажани з капустою
Квашені овочі корисні для нашого організму. Така закуска підходить як для повсякденного подачі, так і для святкового столу. Пропоную заквасити баклажани з капустою.
опис приготування:
Закуска не займе багато часу, особливими навичками володіти не потрібно, впорається навіть починаюча господиня. Зауважу, що квашені баклажани з капустою слід зберігати в холодильнику. Якщо ви плануєте тривале зберігання, то залийте їх в банку рослинним маслом.
- баклажани— 400 грам
- капуста— 170-200 грам
- морква— 70 грам
- вода— 1 літр
- сіль— 1 Ст. ложка
- кріп— 1/2 пучка(маленький)
- часник— 4 зубчики
- Чорний перець— За смаком(мелений)
Баклажани залийте водою і відваріть протягом 15 хвилин. У баклажани повинен легко входити ніж, але щільність овоча відчуватися.
нашинкуйтекапусту, натріть на крупній тертці моркву, очистіть часник.
Готові баклажани охолодіть до стану щоб терпіли руки.
Приготуйте розсіл. В 1 л води розчинити 1 ст.л. солі, чорний перець, додайте лавровий лист і кріп. Закип'ятіть і остудіть до кімнатної температури.
Часник наріжте пластинками.
В охолоджених баклажанах зробіть надрізи, але не прорізайте наскрізь.
Капусту змішайте з морквою, за бажанням можете присолити. Підготовлені баклажани нафарширувати капустою з морквою.
Кожен баклажан обв'яжіть нитками.
Перекладіть баклажани в тару, де плануєте квасити, засипте часником.
Залийте охолодженим розсолом.
Придавите баклажани тарілкою і поставте гніт. У такому вигляді залиште при кімнатній температурі на три доби.
сніданок готовий. Перед подачею з баклажанів видаліть нитки.
Наріжте баклажани шматочками, полийте ароматним маслом. Смачного!
Подібні рецепти
Брусничний торт
У сезон баклажанів робимо заготовки на зиму. Сьогодні я хочу запропонувати дуже простий рецепт квашених баклажанів. За смаком вони дуже схожі на солоні гриби. Відмінна закуска в будні і свята. опис приготування: Квашені баклажани відрізняються від маринованих тим, що в них немає оцту і процес ...
Квашені баклажани
Довгі роки я намагалася дізнатися у бабусі рецепт її знаменитих квашених баклажанів, але так нічого і не вийшло - до сих пір вона мовчить, як Партизан;) Тому я квашу баклажани за власним методом - сподіваюся, вам він сподобається! опис приготування: Мені здається, що моїм баклажанів до Бабулин...
Квашені гриби
Іноді так гостро хочеться квашених грибів з цибулькою і сметаною та під картопельку! Вкуснятина! Зібравши багатий урожай в лісі (або на ринку), заквасьте каструлю грибів. Є їх можна буде вже через місяць. опис приготування: Як правильно квасити гриби? 1. Налийте у велику каструлю 3 літра води,...
Квашені огірочки
Хрусткі і пікантні огірочки для вашого застілля можна приготувати без бочок і навіть без банок! показую, як приготувати квашені огірочки зі спеціями і кропом для великої компанії! опис приготування: Щоб приготувати квашені огірочки, зазвичай використовують дубові бочки. але думаю, що не у всіх...
Квашені огірки
Квашені огірки - «сама російська закуска», а також незамінний продукт для приготування вінегретів, розсольник і інших страв традиційної кухні. Як квасити огірки — ви дізнаєтеся з цього рецепта! опис приготування: Квашення відрізняється від маринування тим, що в якості консерванту виступає не о...