Рецепт Квашені огірочки
Хрусткі і пікантні огірочки для вашого застілля можна приготувати без бочок і навіть без банок! показую, як приготувати квашені огірочки зі спеціями і кропом для великої компанії!
опис приготування:
Щоб приготувати квашені огірочки, зазвичай використовують дубові бочки. але думаю, що не у всіх ці бочки є вдома під рукою. Квасити огірки можна сміливо в банку або в пластикових тарах. Для приготування квашених огірків раджу на ринку у бабусь придбати пучки для цих цілей, найчастіше вони продають їх вже з усією необхідною зеленню: від кропу і часнику до дубового листя і лаврового листа.
- огірки— 4-5 кілограм
- зелень— 3-4 Пучков
- сіль— 16 Ст. ложок
Щоб квашені огірочки були ароматними і смачними, раджу не бути дріб'язковими з зеленню, а додати якомога більше всього! Від кропу до часнику, базиліка, кінзи і лаврового листа. До речі, кріп і часник можете додавати з листям, пір'ям, квітами.
Також раджу додати листя вишні.
І дуба. Вони додадуть готовому продукту аромат і присмак дубової бочки.
Отже, підготували всі інгредієнти (огірки в воді настоялися, її можна злити), зелень, спеції. можна приступати!
пластикові контейнери (або банки) помийте з содою, не треба їх стерилізувати. Викладіть на дно зелень, головки часнику. До речі, можете лист хріновий додати. Потім викладіть щільно огірки, потім на середині знову трави, знову огірки - і так доверху.
Накрийте зверху огірки листом хрону, насипте солі (4 ст.л. ложки на кожну пластикову 4-літрову тару).
Залийте ємності водою (некип'яченої). Можна залити фільтрованої або навіть мінеральною водою. Дайте постояти півгодини, потім долийте води при необхідності.
Прикрийте банки кришками, але не щільно, поставте всі ємності в тазик або на деко (вони можуть злегка потекти). На другу добу з'явиться невелика пінка на поверхні, не хвилюйтесь: це пішов процес квашення.
Ще через добу розсіл помутніє, ємності можна щільно закрити і відправити в льох. Температура повинна бути градусів 8-10, в кімнаті квашені огірки зберігати не можна, але і в холодильнику теж.
Через місяць готові квашені огірочки вже можна буде випробувати.
Ось такі апетитні квашені огірочки у нас вийшли! Смачного!
Подібні рецепти
Квашені синенькі з морквою
Ви робите, щоб на новорічному столі у вас були кавуни? Немає проблем! Заквасьте їх в сезон. Робиться це швидко і просто. Бажано квасити відразу цілу бочку кавунів. Взимку насолоджуйтеся смаком літа! опис приготування: квашені кавуни — штука досить екзотична. Вони вимагають великого льоху. прав...
Квашені баклажани на зиму
У сезон баклажанів робимо заготовки на зиму. Сьогодні я хочу запропонувати дуже простий рецепт квашених баклажанів. За смаком вони дуже схожі на солоні гриби. Відмінна закуска в будні і свята. опис приготування: Квашені баклажани відрізняються від маринованих тим, що в них немає оцту і процес ...
Квашені баклажани з капустою
Квашені овочі корисні для нашого організму. Така закуска підходить як для повсякденного подачі, так і для святкового столу. Пропоную заквасити баклажани з капустою. опис приготування: Закуска не займе багато часу, особливими навичками володіти не потрібно, впорається навіть починаюча господиня...
Квашені баклажани
Довгі роки я намагалася дізнатися у бабусі рецепт її знаменитих квашених баклажанів, але так нічого і не вийшло - до сих пір вона мовчить, як Партизан;) Тому я квашу баклажани за власним методом - сподіваюся, вам він сподобається! опис приготування: Мені здається, що моїм баклажанів до Бабулин...
Квашені огірки
Квашені огірки - «сама російська закуска», а також незамінний продукт для приготування вінегретів, розсольник і інших страв традиційної кухні. Як квасити огірки — ви дізнаєтеся з цього рецепта! опис приготування: Квашення відрізняється від маринування тим, що в якості консерванту виступає не о...