Рецепт Квашені баклажани
Довгі роки я намагалася дізнатися у бабусі рецепт її знаменитих квашених баклажанів, але так нічого і не вийшло - до сих пір вона мовчить, як Партизан;) Тому я квашу баклажани за власним методом - сподіваюся, вам він сподобається!
опис приготування:
Мені здається, що моїм баклажанів до Бабулино ще дуже далеко, але гості запевняють, що це не так. Квашені баклажани за цим рецептом і справді виходять смачними і нам їх завжди не вистачає - тільки зробиш, а їх вже немає!
Дізнавшись рецепт приготування квашених баклажанів, ви більше не будете переживати, як по-швидкому спорудити ситний і смачний вечерю - відварити картопельки, дістали баклажанчики, порізали ковбаски - і вуаля! Головне, баклажани беріть молоді та міцні - переспілі для цього рецепта не підходять.
- баклажани— 8-10 штук
- Запашний перець— 5-6 штук
- гвоздика— 5-6 штук
- сіль— 1 Склянка
- морква— 2-3 штук
- часник— 2-3 штук(головки)
- петрушка— За смаком
Відваримо баклажани в міцно посоленной воді з запашним перцем і гвоздикою протягом 15-20 хвилин. Індикатор готовності - звичайна сірник: якщо шкірка баклажана легко протикає, значить пора знімати з вогню. Не переварите!
Дістанемо баклажани з води і покладемо під невеликий гніт на пару-трійку годин - поки не стече вся гіркота і зайва волога.
А самі тим часом почистимо і подрібни часник.
Натремо на крупній тертці моркву.
Дістанемо баклажани з-під гніту і зробимо в кожному глибокий поздовжній надріз.
злегка присолити, якщо потрібно, і посипем подрібненим часником.
Додамо морква.
І петрушку.
з'єднаємо краю.
І знову поставимо під гніт - на дві доби при кімнатній температурі, а потім ще на двоє в прохолодному місці.
З запашним соняшниковою олією і цибулькою - це чертовски смачна закуска!;)
Подібні рецепти
Квашені баклажани з морквою і часником
У сезон баклажанів робимо заготовки на зиму. Сьогодні я хочу запропонувати дуже простий рецепт квашених баклажанів. За смаком вони дуже схожі на солоні гриби. Відмінна закуска в будні і свята. опис приготування: Квашені баклажани відрізняються від маринованих тим, що в них немає оцту і процес ...
Квашені баклажани з капустою
Квашені овочі корисні для нашого організму. Така закуска підходить як для повсякденного подачі, так і для святкового столу. Пропоную заквасити баклажани з капустою. опис приготування: Закуска не займе багато часу, особливими навичками володіти не потрібно, впорається навіть починаюча господиня...
Квашені гриби
Іноді так гостро хочеться квашених грибів з цибулькою і сметаною та під картопельку! Вкуснятина! Зібравши багатий урожай в лісі (або на ринку), заквасьте каструлю грибів. Є їх можна буде вже через місяць. опис приготування: Як правильно квасити гриби? 1. Налийте у велику каструлю 3 літра води,...
Квашені огірочки
Хрусткі і пікантні огірочки для вашого застілля можна приготувати без бочок і навіть без банок! показую, як приготувати квашені огірочки зі спеціями і кропом для великої компанії! опис приготування: Щоб приготувати квашені огірочки, зазвичай використовують дубові бочки. але думаю, що не у всіх...
Квашені огірки
Квашені огірки - «сама російська закуска», а також незамінний продукт для приготування вінегретів, розсольник і інших страв традиційної кухні. Як квасити огірки — ви дізнаєтеся з цього рецепта! опис приготування: Квашення відрізняється від маринування тим, що в якості консерванту виступає не о...