Рецепт Квашені огірки

Рецепт Квашені огірки
Кількість порцій: 30 Час приготування: 4 дн. 0 г. 0 хв.
Квашені огірки - «сама російська закуска», а також незамінний продукт для приготування вінегретів, розсольник і інших страв традиційної кухні. Як квасити огірки — ви дізнаєтеся з цього рецепта!

опис приготування:

Квашення відрізняється від маринування тим, що в якості консерванту виступає не оцтова, а молочна кислота - вона виробляється в процесі бродіння. Саме за рахунок молочної кислоти розсіл у квашених огірків виходить мутно-білим, а смак - таким напрочуд багатим і яскравим. З давніх-давен в нашій країні огірки квасили в дубових бочках (і вони не псувалися до наступної весни!), але в умовах міської квартири краще це зробити в звичайному емальованому відрі, а потім огірочки закатати по банкам.

Отже, найпростіший рецепт приготування квашених огірків.

  • огірки— 8 кілограм
  • парасольки кропу— За смаком
  • Корінь і листя хрону— За смаком
  • листя вишні— 4-5 штук
  • листя смородини— 4-5 штук
  • листя дуба— 4-5 штук
  • часник— 3 штуки(головки)
  • сіль— 5-6 Ст. ложок(з 3 літра води)
квашені огірки - фото крок 1 огірки перебрати, видалити хвостики і ретельно промити під проточною водою, після чого залити чистою холодною водою на кілька годин.

квашені огірки - фото крок 2 Сполоснути огірки ще раз, перекласти у відро, пересипаючи очищеними часточками часнику. Огірки не повинні доходити до краю відра приблизно на 10 сантиметрів. Поверх огірків покласти кріп, листя дуба, смородини і вишні, нарізані листя хрону і т.д. Поставити відро в просторий таз.

квашені огірки - фото крок 3 У трилітровий балон насипати 5-6 столових ложок солі і залити холодною водою. Перемішати до повного розчинення і вилити в відро з огірками. Розсіл повинен повністю покрити вміст відра, так що, швидше за все, вам потрібно півтора, а то і два балони з солоною водою.

квашені огірки - фото крок 4 Накрити огірки великою тарілкою і покласти гніт - зійде і один з балонів, наповнений водою. Прибрати сміття в темне і, бажано, прохолодне місце на 3-4 дня.

квашені огірки - фото крок 5 Через цей час у вас вийдуть ось такі апетитні квашені огірочки! Якщо ви не плануєте з'їсти їх відразу, то приступайте до консервації.

квашені огірки - фото крок 6 Дістаньте огірки з відра і промийте проточною водою. Часник і трави викиньте. Расолпроцедит, перелийте в каструлю і поставте на вогонь. піну (а її буде досить багато) потрібно зняти ложкою або шумівкою.

квашені огірки - фото крок 7 Щільно укладіть огірки в банки і залийте киплячим розсолом по вінця. Накрийте банки кришками і залиште хвилин на 10.

квашені огірки - фото крок 8 Злийте розсіл з банок назад в каструлю ще раз закип'ятити, залийте огірки до самого верху і швидко закатати. Переверните, накрийте товстою ковдрою до повного охолодження.

квашені огірки - фото крок 9 От і все!:)

Подібні рецепти

Квашені огірки без закачування

Квашені синенькі з морквою

Рецепт квашених огірків без закачування ідеально підходить для квашення огірків в домашніх умовах. Огірки виходять хрусткими і дуже смачні, майже як бочкові. Хоча б раз, але спробуйте зробити їх! опис приготування: Як готувати квашені огірки без закачування швидко і без особливих зусиль: замоч...

Квашені баклажани на зиму

Квашені баклажани на зиму

У сезон баклажанів робимо заготовки на зиму. Сьогодні я хочу запропонувати дуже простий рецепт квашених баклажанів. За смаком вони дуже схожі на солоні гриби. Відмінна закуска в будні і свята. опис приготування: Квашені баклажани відрізняються від маринованих тим, що в них немає оцту і процес ...

Квашені баклажани з капустою

Квашені баклажани з капустою

Квашені овочі корисні для нашого організму. Така закуска підходить як для повсякденного подачі, так і для святкового столу. Пропоную заквасити баклажани з капустою. опис приготування: Закуска не займе багато часу, особливими навичками володіти не потрібно, впорається навіть починаюча господиня...

Квашені баклажани

Квашені баклажани

Довгі роки я намагалася дізнатися у бабусі рецепт її знаменитих квашених баклажанів, але так нічого і не вийшло - до сих пір вона мовчить, як Партизан;) Тому я квашу баклажани за власним методом - сподіваюся, вам він сподобається! опис приготування: Мені здається, що моїм баклажанів до Бабулин...

Квашені огірочки

Квашені огірочки

Хрусткі і пікантні огірочки для вашого застілля можна приготувати без бочок і навіть без банок! показую, як приготувати квашені огірочки зі спеціями і кропом для великої компанії! опис приготування: Щоб приготувати квашені огірочки, зазвичай використовують дубові бочки. але думаю, що не у всіх...