Рецепт Квашені гриби

Іноді так гостро хочеться квашених грибів з цибулькою і сметаною та під картопельку! Вкуснятина! Зібравши багатий урожай в лісі (або на ринку), заквасьте каструлю грибів. Є їх можна буде вже через місяць.
опис приготування:
Як правильно квасити гриби?
1. Налийте у велику каструлю 3 літра води, додайте 3 столові ложки солі, лимонну кислоту і доведіть до кипіння.
2. Поки вода прогрівається, приготуйте гриби. Очистіть від бруду і обріжте червиві ніжки, промийте, великі гриби розріжте.
3. У кипляче воду викладіть підготовлені гриби і варіть до готовності на слабкому вогні. Періодично видаляйте піну шумівкою. Готові гриби осядуть на дно.
4. Проварені гриби відкиньте на друшляк і промийте під холодною стічною водою. Дайте воді стекти.
5. Приготуйте заливку. Для цього в літр води додайте три столові ложки солі і цукор. Суміш доведіть до кипіння, після чого остудіть до 40 градусів. Залийте в заливку молочну сироватку і перемішайте.
6. Гриби викладіть в чисті сухі банки або іншу зручну для квашення посуд, залийте теплою заливкою. Банки накрийте блюдечком або кухлем, зверху покладіть гніт. Гриби повинні залишатися в такому положенні протягом трьох днів (при кімнатній температурі). По закінченню трьох днів гриби переставте в холодильник. Через місяць квашені гриби можна буде їсти!
Смачного!
- гриби— 3 кілограма
- вода— 4 L(з них 1 л для заливки)
- сіль (велика) — 6 Ст. ложок(з них 3 ст. L. для заливки)
- Лимонна кислота— 10 грам
- цукор— 1 Ст. ложка
- Сироватка молочна свіжа— 1 Ст. ложка
1. Налийте у велику каструлю 3 літра води, додайте 3 столові ложки солі, лимонну кислоту і доведіть до кипіння.
2. Поки вода прогрівається, приготуйте гриби. Очистіть від бруду і обріжте червиві ніжки, промийте, великі гриби розріжте.
3. У кипляче воду викладіть підготовлені гриби і варіть до готовності на слабкому вогні. Періодично видаляйте піну шумівкою. Готові гриби осядуть на дно.
4. Проварені гриби відкиньте на друшляк і промийте під холодною стічною водою. Дайте воді стекти.
5. Приготуйте заливку. Для цього в літр води додайте три столові ложки солі і цукор. Суміш доведіть до кипіння, після чого остудіть до 40 градусів. Залийте в заливку молочну сироватку і перемішайте.
6. Гриби викладіть в чисті сухі банки або іншу зручну для квашення посуд, залийте теплою заливкою. Банки накрийте блюдечком або кухлем, зверху покладіть гніт. Гриби повинні залишатися в такому положенні протягом трьох днів (при кімнатній температурі). По закінченню трьох днів гриби переставте в холодильник. Через місяць квашені гриби можна буде їсти!
Смачного!
Подібні рецепти

Яєчня з огірками
Ви робите, щоб на новорічному столі у вас були кавуни? Немає проблем! Заквасьте їх в сезон. Робиться це швидко і просто. Бажано квасити відразу цілу бочку кавунів. Взимку насолоджуйтеся смаком літа! опис приготування: квашені кавуни — штука досить екзотична. Вони вимагають великого льоху. прав...

Квашені баклажани на зиму
У сезон баклажанів робимо заготовки на зиму. Сьогодні я хочу запропонувати дуже простий рецепт квашених баклажанів. За смаком вони дуже схожі на солоні гриби. Відмінна закуска в будні і свята. опис приготування: Квашені баклажани відрізняються від маринованих тим, що в них немає оцту і процес ...

Квашені баклажани з капустою
Квашені овочі корисні для нашого організму. Така закуска підходить як для повсякденного подачі, так і для святкового столу. Пропоную заквасити баклажани з капустою. опис приготування: Закуска не займе багато часу, особливими навичками володіти не потрібно, впорається навіть починаюча господиня...

Квашені баклажани
Довгі роки я намагалася дізнатися у бабусі рецепт її знаменитих квашених баклажанів, але так нічого і не вийшло - до сих пір вона мовчить, як Партизан;) Тому я квашу баклажани за власним методом - сподіваюся, вам він сподобається! опис приготування: Мені здається, що моїм баклажанів до Бабулин...

Квашені огірочки
Хрусткі і пікантні огірочки для вашого застілля можна приготувати без бочок і навіть без банок! показую, як приготувати квашені огірочки зі спеціями і кропом для великої компанії! опис приготування: Щоб приготувати квашені огірочки, зазвичай використовують дубові бочки. але думаю, що не у всіх...