Рецепт Кутя в мультиварці

Рецепт Кутя в мультиварці
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 40 хв.
красиве, соковите і неймовірно смачне традиційне православне блюдо, яке прийнято подавати на стіл в Різдво або на Водохреща, ми приготуємо за допомогою мультиварки швидко і без особливих зусиль.

опис приготування:

Якщо ви не дуже добре знайомі з традиційними православними стравами, то саме час виправити цю помилку, адже сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати кутю в мультиварці. Ця страва має досить багату історію, воно символізує загальне майбутнє воскресіння і блаженство майбутнього життя, а готують кутю найчастіше на Різдво чи на Водохреща. У традиційному рецепті для приготування куті використовують зерна пшениці, тому і ми тут не буде нічого міняти, але ось зробимо це блюдо в мультиварці, завдяки чому зекономимо свій час і сили. З цим простим рецептом куті в мультиварці ви не тільки долучитеся до християнських традицій, але і приготуєте неймовірно смачне і корисне блюдо.

1) Для початку ми ретельно перебираємо пшеницю, промиваємо її і замочуємо приблизно на 1-2 годину.

2) Так само промиваємо курагу та ізюм, викладаємо сухофрукти на паперовий рушник, щоб вони трохи підсохли, потім нарізаємо курагу на невеликі шматочки.

3) Ставимо сковороду на вогонь і обсмажуємо на ній волоські горіхи пару хвилин (без масла). Коли вони трохи охолонуть, очищаємо їх від лушпиння і подрібнюємо.

4) Тепер промиваємо мак, потім обдаємо його окропом, зливаємо воду, знову промиваємо під холодною водою і знову заливаємо окропом. Посуд з маком накриваємо кришкою і залишаємо так на пару хвилин, потім відкидаємо мак на друшляк, застелений марлею. Перекладаємо мак в ступку і перетираємо його до утворення макового молока.

5) Коли з моменту замочування пшениці пройде достатньо часу, викладаємо зерно в чашу мультиварки і заливаємо водою (350 мл). Закриваємо кришку мультиварки і встановлюємо режим "; Гречка ";, як тільки каша буде готова, мультиварка подасть звуковий сигнал.

6) Викладаємо в чашу з кашею мак, Коран, родзинки та волоські горіхи, додаємо мед і перемішуємо все. Знову закриваємо кришку і залишаємо кутю на "; підігрівом" ще на 5 хвилин.

Кутя виходить дуже смачною і ароматною, справжній святковий страва для різдвяного столу. Смачного!


  • зерна пшениці— 150 грам
  • вода— 350 мілілітрів
  • мед— 3 Ст. ложки
  • мак— 3 Ст. ложки
  • Ізюм світлий— 100 грам
  • горіхи волоські— 50 грам
  • чорнослив— 30 грам
Якщо ви не дуже добре знайомі з традиційними православними стравами, то саме час виправити цю помилку, адже сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати кутю в мультиварці. Ця страва має досить багату історію, воно символізує загальне майбутнє воскресіння і блаженство майбутнього життя, а готують кутю найчастіше на Різдво чи на Водохреща. У традиційному рецепті для приготування куті використовують зерна пшениці, тому і ми тут не буде нічого міняти, але ось зробимо це блюдо в мультиварці, завдяки чому зекономимо свій час і сили. З цим простим рецептом куті в мультиварці ви не тільки долучитеся до християнських традицій, але і приготуєте неймовірно смачне і корисне блюдо.

1) Для початку ми ретельно перебираємо пшеницю, промиваємо її і замочуємо приблизно на 1-2 годину.

2) Так само промиваємо курагу та ізюм, викладаємо сухофрукти на паперовий рушник, щоб вони трохи підсохли, потім нарізаємо курагу на невеликі шматочки.

3) Ставимо сковороду на вогонь і обсмажуємо на ній волоські горіхи пару хвилин (без масла). Коли вони трохи охолонуть, очищаємо їх від лушпиння і подрібнюємо.

4) Тепер промиваємо мак, потім обдаємо його окропом, зливаємо воду, знову промиваємо під холодною водою і знову заливаємо окропом. Посуд з маком накриваємо кришкою і залишаємо так на пару хвилин, потім відкидаємо мак на друшляк, застелений марлею. Перекладаємо мак в ступку і перетираємо його до утворення макового молока.

5) Коли з моменту замочування пшениці пройде достатньо часу, викладаємо зерно в чашу мультиварки і заливаємо водою (350 мл). Закриваємо кришку мультиварки і встановлюємо режим "; Гречка ";, як тільки каша буде готова, мультиварка подасть звуковий сигнал.

6) Викладаємо в чашу з кашею мак, Коран, родзинки та волоські горіхи, додаємо мед і перемішуємо все. Знову закриваємо кришку і залишаємо кутю на "; підігрівом" ще на 5 хвилин.

Кутя виходить дуже смачною і ароматною, справжній святковий страва для різдвяного столу. Смачного!


Подібні рецепти

Кутя водохресна

Кабачки, тушковані в сметані

Коляди - період свят, який починається напередодні Різдва, а закінчується Хрещенням. як початок, так і кінець цього періоду належить відзначати особливим обрядовим блюдом - кутею. опис приготування: Курагу для кутьи, а також родзинки і мак запарьте в окропі на 30 хвилин. Потім курагу поріжте с...

Кутя з цукатами

Кутя з цукатами

кутя — традиційне різдвяне блюдо. Вона складається з трьох обов'язкових компонентів — пшениці, Мак і мед. Але іноді я додаю цукати, а пшеницю заміняю рисом, виходить солодка дитяча каша. опис приготування: Сухофрукти треба залити окропом, перший раз воду злийте, а потім залийте ще раз і залишт...

Квашеная капуста на зиму

Квашеная капуста на зиму

Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...