Рецепт Кутя з цукатами
кутя — традиційне різдвяне блюдо. Вона складається з трьох обов'язкових компонентів — пшениці, Мак і мед. Але іноді я додаю цукати, а пшеницю заміняю рисом, виходить солодка дитяча каша.
опис приготування:
Сухофрукти треба залити окропом, перший раз воду злийте, а потім залийте ще раз і залиште на 15-20 хвилин. рис відварюємо. мед розігріваємо. Потім все перемішуємо.
- рис довгозернистий— 0,5 склянки
- горіхи— 100 грам
- цукати— 100 грам
- Ізюм— 100 грам
- мед— 3 Ст. ложки
- цукор— 2 Ст. ложки
Залийте родзинки склянкою води і варіть не більше п'яти хвилин. Якщо будете брати інші сухофрукти, то після того, як зваряться, їх додатково подрібніть.
Візьміть мед. Кладіть його в невелику каструльку і підігрійте на повільному вогні дві хвилини. Якщо меду в будинку не знайшлося, візьміть звичайний цукор-пісок і розчиніть в гарячій воді.
Цукати наріжте на дрібні частини. Увага! Ці шматочки фруктів досить солодкі, тому не кладіть їх занадто багато. Кутя - рецепт з медом, а значить, блюдо може вийти нудотним.
Щоб рис краще розварюється, замочіть його трохи раніше на пару годин, потім злийте воду, налийте чисту виходячи з кількості 1:4, де 100 г крупи - 400 мл води.
Ставте варитися його в каструлі з товстим дном. Вогонь збавте до мінімуму. Поступово вода буде випаровуватися, а рисова крупа доходити до готовності.
для 3 хвилини до готовності (рис вже повинен бути м'яким) додайте цукати і родзинки. Влийте рідкий мед або розчинений цукор і добре перемішайте ложкою. Вимикайте. Дайте охолонути - блюдо їдять холодним.
Подібні рецепти
Пиріг з цукатами
Коляди - період свят, який починається напередодні Різдва, а закінчується Хрещенням. як початок, так і кінець цього періоду належить відзначати особливим обрядовим блюдом - кутею. опис приготування: Курагу для кутьи, а також родзинки і мак запарьте в окропі на 30 хвилин. Потім курагу поріжте с...
Кутя в мультиварці
красиве, соковите і неймовірно смачне традиційне православне блюдо, яке прийнято подавати на стіл в Різдво або на Водохреща, ми приготуємо за допомогою мультиварки швидко і без особливих зусиль. опис приготування: Якщо ви не дуже добре знайомі з традиційними православними стравами, то саме час...
Квашеная капуста на зиму
Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...
Кус-кус з білою і зеленою спаржею
Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...
Курячі сердечка по-китайськи
Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...