Рецепт Кутя з цукатами

Рецепт Кутя з цукатами
Кількість порцій: 5 Час приготування: 2 г. 0 хв.
кутя — традиційне різдвяне блюдо. Вона складається з трьох обов'язкових компонентів — пшениці, Мак і мед. Але іноді я додаю цукати, а пшеницю заміняю рисом, виходить солодка дитяча каша.

опис приготування:

Сухофрукти треба залити окропом, перший раз воду злийте, а потім залийте ще раз і залиште на 15-20 хвилин. рис відварюємо. мед розігріваємо. Потім все перемішуємо.

  • рис довгозернистий— 0,5 склянки
  • горіхи— 100 грам
  • цукати— 100 грам
  • Ізюм— 100 грам
  • мед— 3 Ст. ложки
  • цукор— 2 Ст. ложки
Кутя з цукатами - фото крок 1 Спочатку потрібно підготувати сухофрукти. Кладіть родзинки в каструльку і залийте водою. Його можна замінити чорносливом або курагою, так як кутя, рецепт якої ви читаєте, асоціюється з певними плодами. Залиште родзинки на 20 хвилин, потім воду злийте, а його промийте.

Кутя з цукатами - фото крок 2 Залийте родзинки склянкою води і варіть не більше п'яти хвилин. Якщо будете брати інші сухофрукти, то після того, як зваряться, їх додатково подрібніть.

Кутя з цукатами - фото крок 3 Візьміть мед. Кладіть його в невелику каструльку і підігрійте на повільному вогні дві хвилини. Якщо меду в будинку не знайшлося, візьміть звичайний цукор-пісок і розчиніть в гарячій воді.

Кутя з цукатами - фото крок 4 Цукати наріжте на дрібні частини. Увага! Ці шматочки фруктів досить солодкі, тому не кладіть їх занадто багато. Кутя - рецепт з медом, а значить, блюдо може вийти нудотним.

Кутя з цукатами - фото крок 5 Щоб рис краще розварюється, замочіть його трохи раніше на пару годин, потім злийте воду, налийте чисту виходячи з кількості 1:4, де 100 г крупи - 400 мл води.

Кутя з цукатами - фото крок 6 Ставте варитися його в каструлі з товстим дном. Вогонь збавте до мінімуму. Поступово вода буде випаровуватися, а рисова крупа доходити до готовності.

Кутя з цукатами - фото крок 7 для 3 хвилини до готовності (рис вже повинен бути м'яким) додайте цукати і родзинки. Влийте рідкий мед або розчинений цукор і добре перемішайте ложкою. Вимикайте. Дайте охолонути - блюдо їдять холодним.

Подібні рецепти

Кутя водохресна

Пиріг з цукатами

Коляди - період свят, який починається напередодні Різдва, а закінчується Хрещенням. як початок, так і кінець цього періоду належить відзначати особливим обрядовим блюдом - кутею. опис приготування: Курагу для кутьи, а також родзинки і мак запарьте в окропі на 30 хвилин. Потім курагу поріжте с...

Кутя в мультиварці

Кутя в мультиварці

красиве, соковите і неймовірно смачне традиційне православне блюдо, яке прийнято подавати на стіл в Різдво або на Водохреща, ми приготуємо за допомогою мультиварки швидко і без особливих зусиль. опис приготування: Якщо ви не дуже добре знайомі з традиційними православними стравами, то саме час...

Квашеная капуста на зиму

Квашеная капуста на зиму

Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...