Рецепт Кутя водохресна

Рецепт Кутя водохресна
Кількість порцій: 5 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Коляди - період свят, який починається напередодні Різдва, а закінчується Хрещенням. як початок, так і кінець цього періоду належить відзначати особливим обрядовим блюдом - кутею.

опис приготування:

Курагу для кутьи, а також родзинки і мак запарьте в окропі на 30 хвилин. Потім курагу поріжте смужками, а мак розітріть в ступці. Горіхи злегка обсмажте на сухій сковороді протягом 2-3 хвилин, а потім поріжте на шматочки. Мал відварити до готовності. Далі змішайте рис, мак, сухофрукти, волоські горіхи і мед. Після цього можна подавати на стіл. Смачного!

  • Ізюм світлий— 25 грам
  • Ізюм темний— 25 грам
  • чорнослив— 30 грам
  • мак— 0,3 склянки
  • горіхи волоські— 50 грам
  • Мал— 0,5 склянки
  • мед— 4 Ст. ложки
кутя водохресна - фото крок 1 Сухофрукти залийте окропом і залиште на півгодини.

кутя водохресна - фото крок 2 Потім курагу поріжте смужками.

кутя водохресна - фото крок 3 Горіхи злегка обсмажте на сухій сковороді протягом 2-3 хвилин, а потім поріжте на шматочки.

кутя водохресна - фото крок 4 Мак запарьте в гарячій воді на 30 хвилин, потім розітріть в ступці до появи макового молочка.

кутя водохресна - фото крок 5 З рису зваріть кашу.

кутя водохресна - фото крок 6 Змішайте всі інгредієнти - рис, мак, сухофрукти, волоські горіхи і мед. Після цього можна подавати на стіл.

Подібні рецепти

Кутя з цукатами

Кутя з маком

кутя — традиційне різдвяне блюдо. Вона складається з трьох обов'язкових компонентів — пшениці, Мак і мед. Але іноді я додаю цукати, а пшеницю заміняю рисом, виходить солодка дитяча каша. опис приготування: Сухофрукти треба залити окропом, перший раз воду злийте, а потім залийте ще раз і залишт...

Кутя в мультиварці

Кутя в мультиварці

красиве, соковите і неймовірно смачне традиційне православне блюдо, яке прийнято подавати на стіл в Різдво або на Водохреща, ми приготуємо за допомогою мультиварки швидко і без особливих зусиль. опис приготування: Якщо ви не дуже добре знайомі з традиційними православними стравами, то саме час...

Квашеная капуста на зиму

Квашеная капуста на зиму

Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...