Рецепт Laxmadƶun

Рецепт Laxmadƶun
Кількість порцій: 3 Час приготування: 45 хв.
Рецепт турецької піци - лахмаджун. На відміну від свого італійського брата, лахмаджун набагато легше і корисне блюдо, так як в складі начинки — тільки овочі і м'ясо.

опис приготування:

Почнемо з тіста. Дріжджі розчиняємо в цукрі і теплій воді і залишаємо на 10-15 хвилин. Просіваємо борошно і сіль, робимо посередині гірки ямку, вливаємо туди тепле молоко і розведені дріжджі. Замісити тісто, ставимо його підніматися в тепле місце на 30-40 хвилин, накривши рушником.

Формуємо з тіста кульки, величина яких залежить від бажаного розміру майбутньої коржі. Потім залишаємо кульки тесту під харчовою плівкою ще на 20-30 хвилин. Не ставте кульки дуже близько один до одного: вони можуть злипнутися).

В цей час приступаємо до начинки. Дрібно нарізаємо цибулю і зелень петрушки, знімаємо шкірку з помідорів і теж дрібно їх нарізаємо. Потім змішуємо все це з фаршем. Туди ж додаємо топлене масло, сіль, орегано, чорний і червоний мелений перець. ретельно перемішуємо.

Повертаємося до тесту. прогріваємо духовку. Кожна кулька тесту розгортаємо в корж товщиною 2-3мм. Викладаємо коржі на змащене маслом деко. Самі коржі змащуємо молоком і розподіляємо начинку по поверхні так, щоб по краях залишалося місце.

Випікаємо при температурі 250С 5-6 хвилин.

Поки лахмаджун печеться, дрібно нарізаємо салат, третину ріпчастої цибулі, помідор і петрушку. все перемішуємо, поливаємо лимонним соком і приправляємо чорним перцем.

Коли лахмаджун готовий, поверніть його трубочкою і наповніть приготованим салатом.

Смачного!


  • помідори— 2 штуки
  • фарш бараний— 800 грам(можна яловичий)
  • мука— 4 склянки
  • дріжджі— 1 Ст. ложка
  • молоко— 1 Склянка
  • вода— 1 Склянка
  • цукор— — За смаком
  • сіль— — За смаком
  • пучок петрушки— 1 штука
  • цибуля ріпчаста— 1 штука
  • масло сливочное топленое— 50 грам
  • орегано— — За смаком
  • чорний і червоний мелений перець— — За смаком
  • зелёный салат— 1 штука
  • лимон— 1 штука
Почнемо з тіста. Дріжджі розчиняємо в цукрі і теплій воді і залишаємо на 10-15 хвилин. Просіваємо борошно і сіль, робимо посередині гірки ямку, вливаємо туди тепле молоко і розведені дріжджі. Замісити тісто, ставимо його підніматися в тепле місце на 30-40 хвилин, накривши рушником.

Формуємо з тіста кульки, величина яких залежить від бажаного розміру майбутньої коржі. Потім залишаємо кульки тесту під харчовою плівкою ще на 20-30 хвилин. Не ставте кульки дуже близько один до одного: вони можуть злипнутися).

В цей час приступаємо до начинки. Дрібно нарізаємо цибулю і зелень петрушки, знімаємо шкірку з помідорів і теж дрібно їх нарізаємо. Потім змішуємо все це з фаршем. Туди ж додаємо топлене масло, сіль, орегано, чорний і червоний мелений перець. ретельно перемішуємо.

Повертаємося до тесту. прогріваємо духовку. Кожна кулька тесту розгортаємо в корж товщиною 2-3мм. Викладаємо коржі на змащене маслом деко. Самі коржі змащуємо молоком і розподіляємо начинку по поверхні так, щоб по краях залишалося місце.

Випікаємо при температурі 250С 5-6 хвилин.

Поки лахмаджун печеться, дрібно нарізаємо салат, третину ріпчастої цибулі, помідор і петрушку. все перемішуємо, поливаємо лимонним соком і приправляємо чорним перцем.

Коли лахмаджун готовий, поверніть його трубочкою і наповніть приготованим салатом.

Смачного!


Подібні рецепти

Квашеная капуста на зиму

Заурма (класичний рецепт)

Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...

Курячі шийки в духовці

Курячі шийки в духовці

Курячі шийки в духовці - відмінна закуска до пива. Запечені курячі шийки виходять дуже соковитими, смачними і апетитними. кількість порцій: 3-4 курячих ший— 1,2 кілограма сиру— 200 грам часник— За смаком майонез— За смаком сіль, перець— За смаком 1. У мисці перемішати майонез з пропущеним ...

Курячі грудки в маринаді з помідорами

Курячі грудки в маринаді з помідорами

Рецепт приготування курячих грудок, маринованих в часник, чорному перці, kayenskom перо, koriandre, темрява, кардамон і соку лайма, а потім обсмажених в томатному соусі з цибулею, помідорами, вершками і кінзою. опис приготування: Ця страва індійської кухні має спільне з мексиканською кухнею по...