Рецепт Laxmadƶun

Рецепт турецької піци - лахмаджун. На відміну від свого італійського брата, лахмаджун набагато легше і корисне блюдо, так як в складі начинки — тільки овочі і м'ясо.
опис приготування:
Почнемо з тіста. Дріжджі розчиняємо в цукрі і теплій воді і залишаємо на 10-15 хвилин. Просіваємо борошно і сіль, робимо посередині гірки ямку, вливаємо туди тепле молоко і розведені дріжджі. Замісити тісто, ставимо його підніматися в тепле місце на 30-40 хвилин, накривши рушником.
Формуємо з тіста кульки, величина яких залежить від бажаного розміру майбутньої коржі. Потім залишаємо кульки тесту під харчовою плівкою ще на 20-30 хвилин. Не ставте кульки дуже близько один до одного: вони можуть злипнутися).
В цей час приступаємо до начинки. Дрібно нарізаємо цибулю і зелень петрушки, знімаємо шкірку з помідорів і теж дрібно їх нарізаємо. Потім змішуємо все це з фаршем. Туди ж додаємо топлене масло, сіль, орегано, чорний і червоний мелений перець. ретельно перемішуємо.
Повертаємося до тесту. прогріваємо духовку. Кожна кулька тесту розгортаємо в корж товщиною 2-3мм. Викладаємо коржі на змащене маслом деко. Самі коржі змащуємо молоком і розподіляємо начинку по поверхні так, щоб по краях залишалося місце.
Випікаємо при температурі 250С 5-6 хвилин.
Поки лахмаджун печеться, дрібно нарізаємо салат, третину ріпчастої цибулі, помідор і петрушку. все перемішуємо, поливаємо лимонним соком і приправляємо чорним перцем.
Коли лахмаджун готовий, поверніть його трубочкою і наповніть приготованим салатом.
Смачного!
- помідори— 2 штуки
- фарш бараний— 800 грам(можна яловичий)
- мука— 4 склянки
- дріжджі— 1 Ст. ложка
- молоко— 1 Склянка
- вода— 1 Склянка
- цукор— — За смаком
- сіль— — За смаком
- пучок петрушки— 1 штука
- цибуля ріпчаста— 1 штука
- масло сливочное топленое— 50 грам
- орегано— — За смаком
- чорний і червоний мелений перець— — За смаком
- зелёный салат— 1 штука
- лимон— 1 штука
Формуємо з тіста кульки, величина яких залежить від бажаного розміру майбутньої коржі. Потім залишаємо кульки тесту під харчовою плівкою ще на 20-30 хвилин. Не ставте кульки дуже близько один до одного: вони можуть злипнутися).
В цей час приступаємо до начинки. Дрібно нарізаємо цибулю і зелень петрушки, знімаємо шкірку з помідорів і теж дрібно їх нарізаємо. Потім змішуємо все це з фаршем. Туди ж додаємо топлене масло, сіль, орегано, чорний і червоний мелений перець. ретельно перемішуємо.
Повертаємося до тесту. прогріваємо духовку. Кожна кулька тесту розгортаємо в корж товщиною 2-3мм. Викладаємо коржі на змащене маслом деко. Самі коржі змащуємо молоком і розподіляємо начинку по поверхні так, щоб по краях залишалося місце.
Випікаємо при температурі 250С 5-6 хвилин.
Поки лахмаджун печеться, дрібно нарізаємо салат, третину ріпчастої цибулі, помідор і петрушку. все перемішуємо, поливаємо лимонним соком і приправляємо чорним перцем.
Коли лахмаджун готовий, поверніть його трубочкою і наповніть приготованим салатом.
Смачного!
Подібні рецепти

Квашеная капуста на зиму
Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...

Кус-кус з білою і зеленою спаржею
Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...

Курячі сердечка по-китайськи
Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...

Курячі шийки в духовці
Курячі шийки в духовці - відмінна закуска до пива. Запечені курячі шийки виходять дуже соковитими, смачними і апетитними. кількість порцій: 3-4 курячих ший— 1,2 кілограма сиру— 200 грам часник— За смаком майонез— За смаком сіль, перець— За смаком 1. У мисці перемішати майонез з пропущеним ...

Курячі грудки в маринаді з помідорами
Рецепт приготування курячих грудок, маринованих в часник, чорному перці, kayenskom перо, koriandre, темрява, кардамон і соку лайма, а потім обсмажених в томатному соусі з цибулею, помідорами, вершками і кінзою. опис приготування: Ця страва індійської кухні має спільне з мексиканською кухнею по...