Рецепт Сідало

Рецепт Сідало
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Курник - це старовинний російський пиріг, приготування якого було тісно пов'язане з обрядами хрестин і весілля. У приготуванні він досить складний,але варто витрачених зусиль.

опис приготування:

Спочатку готуємо фарш. Для цього варимо куряче м'ясо, і, коли воно готове, дрібно нарізаємо його. Додаємо трохи вершкового масла.

Тепер варимо розсипчастий рис і яйця. Нарізаємо яйця і петрушку.

Коли рис готовий, також заправляємо його маслом і додаємо одну четверту частину нарізаних яєць і трохи петрушки. Солимо і перчимо.

Нарізаємо гриби скибочками і злегка обсмажуємо їх.

Решта яйця змішуємо із зеленню, вершковим масло і перцем і сіллю.

Яйце розтираємо з цукром з сіллю, розводимо молоком і всипаємо борошно. Замішуємо рідке тісто і випікаємо 4 млинчика.

Тепер готуємо тісто для курника. Розкачуємо листкове тісто в пласт товщиною 4-5 мм і вирізаємо з нього 2 коржі. Коржик меншого розміру укладаємо в круглу форму з низькими бортами, змочену водою. На неї укладаємо млинець, потім кладемо фарші з курки, грибів, яєць і рису, прослаівая кожен фарш млинчиком.

Зверху все закриваємо останнім млинцем. Край нижньої коржі змащуємо яйцем і накриваємо всю гірку другий коржем. Краї другий коржі повинні бути дуже щільно притиснуті до нижньої виноградному, але не Защипнути.

Весь курник змащуємо яйцем, прикрашаємо фігурно скрученим тестом.

Випікаємо до золотистої скоринки в духовці при темп. 210-230 місто.

Подаємо на стіл, попередньо поділивши курник на порції. На додаток можна подати грибний або курячий бульйон.


  • тісто листкове— 500 грам
  • борошно пшеничне— 40 грам
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • яйцо сырое— 2 штуки
  • яйце варене— 2 штуки
  • молоко— 1 Склянка
  • вершкове масло— 50 грам
  • сіль— — За смаком
  • курка— 450 грам
  • Мал— 60 грам
  • гриби— 150 грам
  • зелень петрушки— 10 грам
  • перець— — За смаком
Спочатку готуємо фарш. Для цього варимо куряче м'ясо, і, коли воно готове, дрібно нарізаємо його. Додаємо трохи вершкового масла.

Тепер варимо розсипчастий рис і яйця. Нарізаємо яйця і петрушку.

Коли рис готовий, також заправляємо його маслом і додаємо одну четверту частину нарізаних яєць і трохи петрушки. Солимо і перчимо.

Нарізаємо гриби скибочками і злегка обсмажуємо їх.

Решта яйця змішуємо із зеленню, вершковим масло і перцем і сіллю.

Яйце розтираємо з цукром з сіллю, розводимо молоком і всипаємо борошно. Замішуємо рідке тісто і випікаємо 4 млинчика.

Тепер готуємо тісто для курника. Розкачуємо листкове тісто в пласт товщиною 4-5 мм і вирізаємо з нього 2 коржі. Коржик меншого розміру укладаємо в круглу форму з низькими бортами, змочену водою. На неї укладаємо млинець, потім кладемо фарші з курки, грибів, яєць і рису, прослаівая кожен фарш млинчиком.

Зверху все закриваємо останнім млинцем. Край нижньої коржі змащуємо яйцем і накриваємо всю гірку другий коржем. Краї другий коржі повинні бути дуже щільно притиснуті до нижньої виноградному, але не Защипнути.

Весь курник змащуємо яйцем, прикрашаємо фігурно скрученим тестом.

Випікаємо до золотистої скоринки в духовці при темп. 210-230 місто.

Подаємо на стіл, попередньо поділивши курник на порції. На додаток можна подати грибний або курячий бульйон.


Подібні рецепти

«сідало» з пісочного тіста

Сирне суфле в мультиварці

Домашні пироги можуть бути не тільки простими і ситними, але і неймовірно вишуканими, оригінальними і по-справжньому святковими. Одним таким класичним рецептом якраз хочу поділитися. опис приготування: покажу вам, як приготувати "; Курник" з пісочного тіста. Це по-справжньому багатий пиріг, в ...

Квашеная капуста на зиму

Квашеная капуста на зиму

Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...

Курячі шийки в духовці

Курячі шийки в духовці

Курячі шийки в духовці - відмінна закуска до пива. Запечені курячі шийки виходять дуже соковитими, смачними і апетитними. кількість порцій: 3-4 курячих ший— 1,2 кілограма сиру— 200 грам часник— За смаком майонез— За смаком сіль, перець— За смаком 1. У мисці перемішати майонез з пропущеним ...