Рецепт Чатні
повірте, ні в одному магазині ви не зможете знайти такого приголомшливого соусу. Адже приготувати традиційну болгарську лютеницу смачно можна тільки в домашніх умовах.
опис приготування:
Болгарська національна кухня багата приголомшливими пряними запахами і яскравими поєднаннями смаків, і сьогодні я хочу поділитися з вами відмінним рецептом приготування Лютениця — неймовірно смачного соусу. Звичайно в магазинах в достатку стоять на полицях різні соуси, але такого ви точно не знайдете на прилавках, тому що лютеницу готують з кращих овочів за особливою технологією. Ну а якщо вже незабаром почнеться овочевий сезон, то чому б нам не пустити їх на приготування ось такого соусу, адже зробити лютеницу в домашніх умови простіше простого. Ну а їсти її можна і як самостійне блюдо, і як добавку до м'яса, та хоч на бутерброд намажте — буде неймовірно смачно, повірте мені.
- Перець болгарський червоний— 1 кілограм
- помідор— 600 грам
- Перець гострий стручковий— 3-4 штук
- часник— 6-8 зубчиків
- петрушка свіжа— 50 грам
- Масло рослинне— 8 Ст. ложок
- сіль— За смаком
Посипаємо перець всередині сіллю (зовсім небагато) і викладаємо на змащене маслом деко. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин. Як тільки перець стане м'яким, а на його поверхні з'являться темні плями, його можна виймати.
Після того як перець трохи охолоне, з нього необхідно зняти шкірку.
І пропускаємо його через м'ясорубку з великими отворами.
Помідори промиваємо та нарізаємо на дольки. Викладаємо їх у каструльку, додаємо трохи олії.
Додаємо трохи солі і довго тушкуємо, поки з помідор не випарується зайва волога.
Отриману масу перетираємо через сито.
Тепер подрібнюємо часник і дрібно нарізаємо гострий перець.
Змішуємо пасту з перцю з помідорною масою, додаємо часник і гострий перець, ставимо лютеницу в холодильник. Готову страву подає до столу з подрібненою зеленню петрушки. Смачного!
Подібні рецепти
Яблучний чатні
Рецепт приготування курячих грудок з оладками з солодкої картоплі і банана і чатні з ананаса і манго. опис приготування: Курячі грудки з тропічним чатні - відмінне літня страва. ананаса— 1 1/3 штуки манго— 2/3 склянки цукру— 1/4 склянки білого винного оцту— 6 Ст. ложок часнику— 2 зубчики ме...
Квашеная капуста на зиму
Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...
Кус-кус з білою і зеленою спаржею
Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...
Курячі сердечка по-китайськи
Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...
Курячі шийки в духовці
Курячі шийки в духовці - відмінна закуска до пива. Запечені курячі шийки виходять дуже соковитими, смачними і апетитними. кількість порцій: 3-4 курячих ший— 1,2 кілограма сиру— 200 грам часник— За смаком майонез— За смаком сіль, перець— За смаком 1. У мисці перемішати майонез з пропущеним ...