Рецепт Чатні

Рецепт Чатні
Кількість порцій: 3 Час приготування: 8 г. 0 хв.
повірте, ні в одному магазині ви не зможете знайти такого приголомшливого соусу. Адже приготувати традиційну болгарську лютеницу смачно можна тільки в домашніх умовах.

опис приготування:

Болгарська національна кухня багата приголомшливими пряними запахами і яскравими поєднаннями смаків, і сьогодні я хочу поділитися з вами відмінним рецептом приготування Лютениця — неймовірно смачного соусу. Звичайно в магазинах в достатку стоять на полицях різні соуси, але такого ви точно не знайдете на прилавках, тому що лютеницу готують з кращих овочів за особливою технологією. Ну а якщо вже незабаром почнеться овочевий сезон, то чому б нам не пустити їх на приготування ось такого соусу, адже зробити лютеницу в домашніх умови простіше простого. Ну а їсти її можна і як самостійне блюдо, і як добавку до м'яса, та хоч на бутерброд намажте — буде неймовірно смачно, повірте мені.

  • Перець болгарський червоний— 1 кілограм
  • помідор— 600 грам
  • Перець гострий стручковий— 3-4 штук
  • часник— 6-8 зубчиків
  • петрушка свіжа— 50 грам
  • Масло рослинне— 8 Ст. ложок
  • сіль— За смаком
чатні - фото крок 1 З болгарського перцю видаляємо насіння і гарненько промиваємо його під водою.

чатні - фото крок 2 Посипаємо перець всередині сіллю (зовсім небагато) і викладаємо на змащене маслом деко. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин. Як тільки перець стане м'яким, а на його поверхні з'являться темні плями, його можна виймати.

чатні - фото крок 3 Після того як перець трохи охолоне, з нього необхідно зняти шкірку.

чатні - фото крок 4 І пропускаємо його через м'ясорубку з великими отворами.

чатні - фото крок 5 Помідори промиваємо та нарізаємо на дольки. Викладаємо їх у каструльку, додаємо трохи олії.

чатні - фото крок 6 Додаємо трохи солі і довго тушкуємо, поки з помідор не випарується зайва волога.

чатні - фото крок 7 Отриману масу перетираємо через сито.

чатні - фото крок 8 Тепер подрібнюємо часник і дрібно нарізаємо гострий перець.

чатні - фото крок 9 Змішуємо пасту з перцю з помідорною масою, додаємо часник і гострий перець, ставимо лютеницу в холодильник. Готову страву подає до столу з подрібненою зеленню петрушки. Смачного!

Подібні рецепти

Курячі грудки з картопляними оладками і чатні

Яблучний чатні

Рецепт приготування курячих грудок з оладками з солодкої картоплі і банана і чатні з ананаса і манго. опис приготування: Курячі грудки з тропічним чатні - відмінне літня страва. ананаса— 1 1/3  штуки манго— 2/3 склянки цукру— 1/4 склянки білого винного оцту— 6 Ст. ложок часнику— 2 зубчики ме...

Квашеная капуста на зиму

Квашеная капуста на зиму

Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...

Курячі шийки в духовці

Курячі шийки в духовці

Курячі шийки в духовці - відмінна закуска до пива. Запечені курячі шийки виходять дуже соковитими, смачними і апетитними. кількість порцій: 3-4 курячих ший— 1,2 кілограма сиру— 200 грам часник— За смаком майонез— За смаком сіль, перець— За смаком 1. У мисці перемішати майонез з пропущеним ...