Рецепт Курячі гомілки по-мексиканськи з гострою сальсою і тортілья
Курка - завжди безпрограшний варіант обіду. Пропоную приготувати пряні гомілки в хрусткій паніровці з мотивів мексиканської кухні. Такий обід особливо припаде до смаку любителя гострої їжі.
опис приготування:
Пропоную приготувати запечені в духовці без грама масла курячі гомілки і сальсу зі свіжих овочів. Корисна і смачна їжа! Яскраві мексиканські мотиви зроблять обід запам'ятовується, а сил і часу на приготування піде зовсім небагато! обов'язково спробуйте!
- гомілки курячі— 1 кілограм
- гірчичний— 1 Ст. ложка(зернова)
- паприка мелена— 1 Ст. ложка
- гострий червоний перець— 1 Чайна ложка
- чорний перець— 1/2 чайних ложки
- сік лайма— 2 Ст. ложки
- коричневий цукор— 1 Ст. ложка
- сіль— 1 За смаком
- сухарі паніровочні— 1 Склянка
- зелень селери— 1 Ст. ложка(сушена)
- орегано— 1 Ст. ложка
- зіра— 1 Чайна ложка(мелена)
- часниковий порошок— 2 чайних ложки
- огірок свіжий— 1 штука
- помідори— 2 штуки
- солодкий перець— 1/2 штуки
- цибуля ріпчаста— 1 штука
- консервована кукурудза— 3-4 штук(в початках)
- винний оцет— 1 Ст. ложка
Намажьте голени маринадом и оставьте на столе мариноваться минут на 40.
За это время приготовьте сальсу. Овощи мелко нашинкуйте кубиком, лук отдельно посолите и помните с солью. Заправьте салат винным уксусом, цукром, сіллю і перцем за смаком, запам'ятати, что вкус должен быть насыщенным и острым. Уберите сальсу в холодильник.
Для панировки смешайте молотые сухари с сушеной зеленью сельдерея и орегано, добавьте немного молотой зиры и черного перца, часниковий порошок і сіль. По желанию можно добавить в панировку хлопья чили.
ніжки, не стряхивая маринад, обильно запанируйте в приготовленной смеси и выложите на лист, покритий пергаментом для випічки.
Запекайте голени в разогретой до 200 градусів духовці хвилин 20, по возможности включив режим конвекции, а затем убавьте нагрев до 150 градусів. Доведите голени до готовности.
Подавайте голени горячими с подогретыми тортильями и охлажденной сальсой, гарнировав ломтиками лайма и зеленым луком.
Подібні рецепти
Рис в пароварці
Якщо ви ще не знайомі з мексиканською кухнею, то курячий суп з тортілья - той самий рецепт, який допоможе подружити вас з цією цікавою кухнею, це простий рецепт, доступний кожному. опис приготування: Приготувати курячий суп з тортілья зовсім нескладно, якщо слідувати покроковим рекомендаціям д...
Курячі шашлички з ананасною сальсою
Курячі шашлички з кленово-ананасовим соусом і сальсою ананаса, халапеньо, кінзи і цибулі - це відмінний варіант для літнього пікніка. Замість курки ви можете використовувати свинину або яловичі стейки. кількість порцій: 8-10 курячих грудок— 6 штук(по 180-210 г) ананаса— 1/2 штуки халапеньо— 2 ш...
Курячі гомілки з грибами і картоплею в духовці
Блюдо дуже універсальне — гарнір і курка готуються разом. Всі запікається в духовці, значить буде витрачено мінімум зусиль і брудного посуду. Рецепт стане в нагоді початківцям і зайнятим господаркам. опис приготування: Для приготування цієї страви можна використовувати будь-які частини курки і...
Курячі гомілки з цибулею на сковороді
Смажені курячі ніжки — одне з найсмачніших страв, використовуваних для закуски. А якщо під час приготування додати цибулю, то аромат варто просто чудовий! опис приготування: Дуже смачні і ароматні курячі ніжки! Якщо Ви любите більш гострі страви, додайте трохи перцю чилі. А подати їх можна з б...
Курячі гомілки з тушкованою капустою
Курячі гомілки з тушкованою капустою — це смачне і ситне блюдо, яке стане відмінним варіантом обіду для всієї родини. Беріть на замітку! опис приготування: Курячі гомілки з тушкованою капустою — ця страва, яке поєднує в собі одночасно гарнір і м'ясо. Рецепт приготування досить простий, тому до...