Рецепт Курячі гомілки по-мексиканськи з гострою сальсою і тортілья

Рецепт Курячі гомілки по-мексиканськи з гострою сальсою і тортілья
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Курка - завжди безпрограшний варіант обіду. Пропоную приготувати пряні гомілки в хрусткій паніровці з мотивів мексиканської кухні. Такий обід особливо припаде до смаку любителя гострої їжі.


опис приготування:

Пропоную приготувати запечені в духовці без грама масла курячі гомілки і сальсу зі свіжих овочів. Корисна і смачна їжа! Яскраві мексиканські мотиви зроблять обід запам'ятовується, а сил і часу на приготування піде зовсім небагато! обов'язково спробуйте!


  • гомілки курячі— 1 кілограм
  • гірчичний— 1 Ст. ложка(зернова)
  • паприка мелена— 1 Ст. ложка
  • гострий червоний перець— 1 Чайна ложка
  • чорний перець— 1/2 чайних ложки
  • сік лайма— 2 Ст. ложки
  • коричневий цукор— 1 Ст. ложка
  • сіль— 1 За смаком
  • сухарі паніровочні— 1 Склянка
  • зелень селери— 1 Ст. ложка(сушена)
  • орегано— 1 Ст. ложка
  • зіра— 1 Чайна ложка(мелена)
  • часниковий порошок— 2 чайних ложки
  • огірок свіжий— 1 штука
  • помідори— 2 штуки
  • солодкий перець— 1/2 штуки
  • цибуля ріпчаста— 1 штука
  • консервована кукурудза— 3-4 штук(в початках)
  • винний оцет— 1 Ст. ложка
Курячі гомілки по-мексиканськи з гострою сальсою і тортілья - фото крок 1 Голени промойте и хорошо обсушите салфеткой. Для маринада мелко нарубите сладкий перец, тщательно смешайте все пряности и специи, добавьте горчицу и выжмите сок половинки лайма. добре розітріть.

Курячі гомілки по-мексиканськи з гострою сальсою і тортілья - фото крок 2 Намажьте голени маринадом и оставьте на столе мариноваться минут на 40.

Курячі гомілки по-мексиканськи з гострою сальсою і тортілья - фото крок 3 За это время приготовьте сальсу. Овощи мелко нашинкуйте кубиком, лук отдельно посолите и помните с солью. Заправьте салат винным уксусом, цукром, сіллю і перцем за смаком, запам'ятати, что вкус должен быть насыщенным и острым. Уберите сальсу в холодильник.

Курячі гомілки по-мексиканськи з гострою сальсою і тортілья - фото крок 4 Для панировки смешайте молотые сухари с сушеной зеленью сельдерея и орегано, добавьте немного молотой зиры и черного перца, часниковий порошок і сіль. По желанию можно добавить в панировку хлопья чили.

Курячі гомілки по-мексиканськи з гострою сальсою і тортілья - фото крок 5 ніжки, не стряхивая маринад, обильно запанируйте в приготовленной смеси и выложите на лист, покритий пергаментом для випічки.
Запекайте голени в разогретой до 200 градусів духовці хвилин 20, по возможности включив режим конвекции, а затем убавьте нагрев до 150 градусів. Доведите голени до готовности.

Курячі гомілки по-мексиканськи з гострою сальсою і тортілья - фото крок 6 Подавайте голени горячими с подогретыми тортильями и охлажденной сальсой, гарнировав ломтиками лайма и зеленым луком.

Подібні рецепти

Курячий суп з тортілья

Рис в пароварці

Якщо ви ще не знайомі з мексиканською кухнею, то курячий суп з тортілья - той самий рецепт, який допоможе подружити вас з цією цікавою кухнею, це простий рецепт, доступний кожному. опис приготування: Приготувати курячий суп з тортілья зовсім нескладно, якщо слідувати покроковим рекомендаціям д...

Курячі шашлички з ананасною сальсою

Курячі шашлички з ананасною сальсою

Курячі шашлички з кленово-ананасовим соусом і сальсою ананаса, халапеньо, кінзи і цибулі - це відмінний варіант для літнього пікніка. Замість курки ви можете використовувати свинину або яловичі стейки. кількість порцій: 8-10 курячих грудок— 6 штук(по 180-210 г) ананаса— 1/2 штуки халапеньо— 2 ш...

Курячі гомілки з грибами і картоплею в духовці

Курячі гомілки з грибами і картоплею в духовці

Блюдо дуже універсальне — гарнір і курка готуються разом. Всі запікається в духовці, значить буде витрачено мінімум зусиль і брудного посуду. Рецепт стане в нагоді початківцям і зайнятим господаркам. опис приготування: Для приготування цієї страви можна використовувати будь-які частини курки і...

Курячі гомілки з цибулею на сковороді

Курячі гомілки з цибулею на сковороді

Смажені курячі ніжки — одне з найсмачніших страв, використовуваних для закуски. А якщо під час приготування додати цибулю, то аромат варто просто чудовий! опис приготування: Дуже смачні і ароматні курячі ніжки! Якщо Ви любите більш гострі страви, додайте трохи перцю чилі. А подати їх можна з б...

Курячі гомілки з тушкованою капустою

Курячі гомілки з тушкованою капустою

Курячі гомілки з тушкованою капустою — це смачне і ситне блюдо, яке стане відмінним варіантом обіду для всієї родини. Беріть на замітку! опис приготування: Курячі гомілки з тушкованою капустою — ця страва, яке поєднує в собі одночасно гарнір і м'ясо. Рецепт приготування досить простий, тому до...