Рецепт Курячі стегна в соусі марінара

Рецепт Курячі стегна в соусі марінара
Кількість порцій: 3 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Хочу розповісти, як швидко приготувати смачну ароматну курку в пікантному томатному соусі марінара. Це зовсім нескладно і дуже смачно! Заходьте і переконайтеся самі!

опис приготування:

Для соусу краще взяти томатну пасат або томати у власному соку - так соус буде більш насиченим за смаком і кольором. Якщо будете готувати зі свіжих помідорів, збільште кількість томатної пасти вдвічі. А взагалі, курочка в соусе маринара — це бомба!

  • курячі стегна— 6 штук
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука(великий)
  • часник— 3 зубчики
  • томати протерті— 250 мілілітрів(у власному соку або пасату)
  • Томатна паста— 1 Ст. ложка
  • бульйон— 150 мілілітрів(або вода)
  • Масло оливкове— 2 Ст. ложки
  • базилік— За смаком(сухий і свіжий)
  • орегано— 1 Чайна ложка
  • Чорний перець— За смаком
  • каперсами— 2-3 Ст. ложок(краще великі з хвостиком)
  • цукор— 1 Чайна ложка
Курячі стегна в соусі марінара - фото крок 1 Стегна промийте і добре обсушити. Розігрійте оливкову олію і обсмажте стегна з двох сторін до гарної рум'яної скоринки. Зменшіть нагрів і прогрійте стегна по кришкою ще хвилин 10, один раз перевернув.

Курячі стегна в соусі марінара - фото крок 2 Викладіть курку на тарілку, зберігайте теплою. У маслі, що залишилося пасеруйте, помішуючи, дрібно нарізану цибулю і часник. Влийте в сковороду томатну пасат або пробиті блендером помідори у власному соку. Додайте томатну пасту, курячий бульйон або окріп і прогрівайте , помішуючи, до зменшення обсягу на третину. В процесі уварювання, додайте дрібку цукру, посоліть і поперчіть за смаком.

Курячі стегна в соусі марінара - фото крок 3 Додайте в сковороду сухі орегано і базилік, викладіть каперси - смачніше великі з хвостиками - і прогрійте пару хвилин.

Курячі стегна в соусі марінара - фото крок 4 Поверніть в сковороду курячі стегна і тушкуйте під кришкою на мінімальному вогні 20 хвилин, часом перевертаючи стегна. Додайте свіжий базилік, вимкніть нагрів і дайте настоятися ще хвилин 15.

Курячі стегна в соусі марінара - фото крок 5 Подавайте стегна гарячими з гарніром у вигляді пасти, щедро протоку соусом і посипавши тертим пармезаном.

Подібні рецепти

Курячі стегна в соєво-медовому соусі

Курячі стегна в медово-гірчичному соусі

Сьогодні приготуємо курячі стегна в соєво-медовому соусі — просто, але неймовірно смачно! Подавати до столу страву можна з різними гарнірами — каші, картопля, овочі. Відмінна ідея для обіду або вечері! опис приготування: Курячі стегна в соєво-медовому соусі сподобаються всім, тут присутній лег...

Курячі стегна в вершковому соусі

Курячі стегна в вершковому соусі

Щось все купую курячу грудку та філе, а про інших частинах забула. Цього разу взяла стегна. І вирішила знайти нове блюдо. Чи не занадто складне й оригінальне. Це у мене вийшло. уважно читайте! опис приготування: У покрокової інструкції я описала, як приготувати курячі стегна в вершковому соусі...

Курячі стегна в цибульний-сирному соусі

Курячі стегна в цибульний-сирному соусі

Курячі стегна в цибульний-сирному соусі - страва просте, але його не соромно подати навіть до святкового столу. Відмінно воно підійде для великих компаній, якщо до вас раптом нагрянули багато гостей. опис приготування: Обов'язково подавайте це блюдо гарячим, поки сир залишається розплавленим. ...

Курячі стегна, тушковані в сметані

Курячі стегна, тушковані в сметані

Перед вами простий, але дуже апетитний рецепт приготування курячих стегон, тушкованих в сметані, який може стати відмінним варіантом обіду або вечері для всієї родини. опис приготування: Вашій увазі пропонується докладний опис, як зробити курячі стегна, тушковані в сметані. Цей рецепт гарний т...

Курячі стегна в горіховому песто

Курячі стегна в горіховому песто

Пропоную приготувати ароматну хрустку курку. А заодно і поповнити запаси домашнього песто. запам'ятовуйте! опис приготування: звичайно, класичний рецепт песто складається з базиліка і кедрових горіхів. Однак зовсім не забороняється додати різну пряну зелень за смаком і взяти мікс горіхів. Соус...