Рецепт Курячі стегна в соусі марінара
Хочу розповісти, як швидко приготувати смачну ароматну курку в пікантному томатному соусі марінара. Це зовсім нескладно і дуже смачно! Заходьте і переконайтеся самі!
опис приготування:
Для соусу краще взяти томатну пасат або томати у власному соку - так соус буде більш насиченим за смаком і кольором. Якщо будете готувати зі свіжих помідорів, збільште кількість томатної пасти вдвічі. А взагалі, курочка в соусе маринара — це бомба!
- курячі стегна— 6 штук
- Цибуля ріпчаста— 1 штука(великий)
- часник— 3 зубчики
- томати протерті— 250 мілілітрів(у власному соку або пасату)
- Томатна паста— 1 Ст. ложка
- бульйон— 150 мілілітрів(або вода)
- Масло оливкове— 2 Ст. ложки
- базилік— За смаком(сухий і свіжий)
- орегано— 1 Чайна ложка
- Чорний перець— За смаком
- каперсами— 2-3 Ст. ложок(краще великі з хвостиком)
- цукор— 1 Чайна ложка
Викладіть курку на тарілку, зберігайте теплою. У маслі, що залишилося пасеруйте, помішуючи, дрібно нарізану цибулю і часник. Влийте в сковороду томатну пасат або пробиті блендером помідори у власному соку. Додайте томатну пасту, курячий бульйон або окріп і прогрівайте , помішуючи, до зменшення обсягу на третину. В процесі уварювання, додайте дрібку цукру, посоліть і поперчіть за смаком.
Додайте в сковороду сухі орегано і базилік, викладіть каперси - смачніше великі з хвостиками - і прогрійте пару хвилин.
Поверніть в сковороду курячі стегна і тушкуйте під кришкою на мінімальному вогні 20 хвилин, часом перевертаючи стегна. Додайте свіжий базилік, вимкніть нагрів і дайте настоятися ще хвилин 15.
Подавайте стегна гарячими з гарніром у вигляді пасти, щедро протоку соусом і посипавши тертим пармезаном.
Подібні рецепти
Курячі стегна в медово-гірчичному соусі
Сьогодні приготуємо курячі стегна в соєво-медовому соусі — просто, але неймовірно смачно! Подавати до столу страву можна з різними гарнірами — каші, картопля, овочі. Відмінна ідея для обіду або вечері! опис приготування: Курячі стегна в соєво-медовому соусі сподобаються всім, тут присутній лег...
Курячі стегна в вершковому соусі
Щось все купую курячу грудку та філе, а про інших частинах забула. Цього разу взяла стегна. І вирішила знайти нове блюдо. Чи не занадто складне й оригінальне. Це у мене вийшло. уважно читайте! опис приготування: У покрокової інструкції я описала, як приготувати курячі стегна в вершковому соусі...
Курячі стегна в цибульний-сирному соусі
Курячі стегна в цибульний-сирному соусі - страва просте, але його не соромно подати навіть до святкового столу. Відмінно воно підійде для великих компаній, якщо до вас раптом нагрянули багато гостей. опис приготування: Обов'язково подавайте це блюдо гарячим, поки сир залишається розплавленим. ...
Курячі стегна, тушковані в сметані
Перед вами простий, але дуже апетитний рецепт приготування курячих стегон, тушкованих в сметані, який може стати відмінним варіантом обіду або вечері для всієї родини. опис приготування: Вашій увазі пропонується докладний опис, як зробити курячі стегна, тушковані в сметані. Цей рецепт гарний т...
Курячі стегна в горіховому песто
Пропоную приготувати ароматну хрустку курку. А заодно і поповнити запаси домашнього песто. запам'ятовуйте! опис приготування: звичайно, класичний рецепт песто складається з базиліка і кедрових горіхів. Однак зовсім не забороняється додати різну пряну зелень за смаком і взяти мікс горіхів. Соус...