Рецепт Курячі стегна в горіховому песто

Рецепт Курячі стегна в горіховому песто
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Пропоную приготувати ароматну хрустку курку. А заодно і поповнити запаси домашнього песто. запам'ятовуйте!

опис приготування:

звичайно, класичний рецепт песто складається з базиліка і кедрових горіхів. Однак зовсім не забороняється додати різну пряну зелень за смаком і взяти мікс горіхів. Соус виходить ароматний і смачний, з невеликою приємною гостротою. Його можна використовувати так само, як песто, заправляючи їм супи і пасту, намазувати на хліб і м'ясо, заправляти салати.

  • курячі стегна— 1 кілограм
  • зелень— 2 пучка(базилік і петрушка, великі пучки)
  • горіхи— 1,5 склянки(будь-яка суміш)
  • Масло оливкове— 1 Склянка
  • Лимонний сік— 2 Ст. ложки
  • часник— 3 зубчики
  • Перець чилі— За смаком
  • пармезан— 50 грам
  • Чорний перець— За смаком
  • сіль— За смаком
Курячі стегна в горіховому песто - фото крок 1 Промийте і добре обсушити зелень. Це важливо, інакше соус може заграти. Подрібніть зелень в комбайні або пропустіть через м'ясорубку.

Курячі стегна в горіховому песто - фото крок 2 додайте горіхи. У мене макадамия, пекан, волоські і гарбузове насіння. Посоліть і поперчіть за смаком. Пробийте до подрібнення.

Курячі стегна в горіховому песто - фото крок 3 Не виключаючи комбайна, потроху, через отвір в кришці вливайте оливкова олія до бажаної густоти. Я роблю соус погустіше. Додайте лимонний сік.

Курячі стегна в горіховому песто - фото крок 4 Натріть на дрібній тертці сир, бажано пармезан. Вмішайте його в пульсовом режимі.

Курячі стегна в горіховому песто - фото крок 5 Перекладіть готовий соус - більшу частину - по невеликим чистим і сухим баночках, залийте зверху трохи оливковою олією і приберіть в холодильник на зберігання.

Курячі стегна в горіховому песто - фото крок 6 Соусом добре намажте курячі стегна з усіх боків, в тому числі і під шкіркою. Залиште маринуватися на півгодини на столі.

Курячі стегна в горіховому песто - фото крок 7 Викладіть шматки курки в форму і поставте запікати в розігріту до 200 градусів духовку до рум'яної піджареної скоринки. Не забудьте перевірити готовність курки, сік при проколі повинен бути прозорим.

Курячі стегна в горіховому песто - фото крок 8 Молода картопля промийте, обсушити, розріжте на половинки разом зі шкіркою і викладіть в миску з-під курки із залишками соусу. Додати сіль за смаком, додайте трохи рослинного масла і перемішайте картопля. Розкладіть його на лист з папером для випічки і запечіть разом з куркою. Вийде чудовий ароматний гарнір!

Курячі стегна в горіховому песто - фото крок 9 Подавайте курку з картоплею гарячими, додавши свіжі овочі, зелень і горіховий песто.

Подібні рецепти

Курячі рулетики з соусом «песто»

Зрази сирні

Апетитна закуска або гаряче основне блюдо, яке завжди чудово показує себе на столі. Таку страву порадує домашніх і вразить гостей, а готувати його легко і просто! опис приготування: Якщо ви збираєтеся приймати гостей або просто хочете порадувати домашніх смачним і апетитним стравою, то курячі ...

Курячі стегна, тушковані в сметані

Курячі стегна, тушковані в сметані

Перед вами простий, але дуже апетитний рецепт приготування курячих стегон, тушкованих в сметані, який може стати відмінним варіантом обіду або вечері для всієї родини. опис приготування: Вашій увазі пропонується докладний опис, як зробити курячі стегна, тушковані в сметані. Цей рецепт гарний т...

Курячі стегна в цибульний-сирному соусі

Курячі стегна в цибульний-сирному соусі

Курячі стегна в цибульний-сирному соусі - страва просте, але його не соромно подати навіть до святкового столу. Відмінно воно підійде для великих компаній, якщо до вас раптом нагрянули багато гостей. опис приготування: Обов'язково подавайте це блюдо гарячим, поки сир залишається розплавленим. ...

Курячі стегна з лимоном і часником

Курячі стегна з лимоном і часником

Чи готуєте вечерю? Зверніть увагу на рецепт, як приготувати курячі стегна з лимоном і часником. Смачне і дуже просте блюдо, інгредієнти для якого можна купити в найближчому до вас супермаркеті. опис приготування: Курячі стегна можна використовувати з шкіркою і на кістки, замість них можна взят...

Курячі стегна з цибулею і базиліком в вершках

Курячі стегна з цибулею і базиліком в вершках

Будь-яке куряче м'ясо, приготоване таким способом, вийде дуже ніжним і смачним. Курочка завжди виручає, коли необхідно приготувати смачний і швидкий вечеря. просто, смачно і ситно! опис приготування: При подачі курочку можна сервірувати свіжими овочами або посипати зеленню. Куряче м'ясо дуже н...