Рецепт Курячі стегна в горіховому песто
Пропоную приготувати ароматну хрустку курку. А заодно і поповнити запаси домашнього песто. запам'ятовуйте!
опис приготування:
звичайно, класичний рецепт песто складається з базиліка і кедрових горіхів. Однак зовсім не забороняється додати різну пряну зелень за смаком і взяти мікс горіхів. Соус виходить ароматний і смачний, з невеликою приємною гостротою. Його можна використовувати так само, як песто, заправляючи їм супи і пасту, намазувати на хліб і м'ясо, заправляти салати.
- курячі стегна— 1 кілограм
- зелень— 2 пучка(базилік і петрушка, великі пучки)
- горіхи— 1,5 склянки(будь-яка суміш)
- Масло оливкове— 1 Склянка
- Лимонний сік— 2 Ст. ложки
- часник— 3 зубчики
- Перець чилі— За смаком
- пармезан— 50 грам
- Чорний перець— За смаком
- сіль— За смаком
додайте горіхи. У мене макадамия, пекан, волоські і гарбузове насіння. Посоліть і поперчіть за смаком. Пробийте до подрібнення.
Не виключаючи комбайна, потроху, через отвір в кришці вливайте оливкова олія до бажаної густоти. Я роблю соус погустіше. Додайте лимонний сік.
Натріть на дрібній тертці сир, бажано пармезан. Вмішайте його в пульсовом режимі.
Перекладіть готовий соус - більшу частину - по невеликим чистим і сухим баночках, залийте зверху трохи оливковою олією і приберіть в холодильник на зберігання.
Соусом добре намажте курячі стегна з усіх боків, в тому числі і під шкіркою. Залиште маринуватися на півгодини на столі.
Викладіть шматки курки в форму і поставте запікати в розігріту до 200 градусів духовку до рум'яної піджареної скоринки. Не забудьте перевірити готовність курки, сік при проколі повинен бути прозорим.
Молода картопля промийте, обсушити, розріжте на половинки разом зі шкіркою і викладіть в миску з-під курки із залишками соусу. Додати сіль за смаком, додайте трохи рослинного масла і перемішайте картопля. Розкладіть його на лист з папером для випічки і запечіть разом з куркою. Вийде чудовий ароматний гарнір!
Подавайте курку з картоплею гарячими, додавши свіжі овочі, зелень і горіховий песто.
Подібні рецепти
Зрази сирні
Апетитна закуска або гаряче основне блюдо, яке завжди чудово показує себе на столі. Таку страву порадує домашніх і вразить гостей, а готувати його легко і просто! опис приготування: Якщо ви збираєтеся приймати гостей або просто хочете порадувати домашніх смачним і апетитним стравою, то курячі ...
Курячі стегна, тушковані в сметані
Перед вами простий, але дуже апетитний рецепт приготування курячих стегон, тушкованих в сметані, який може стати відмінним варіантом обіду або вечері для всієї родини. опис приготування: Вашій увазі пропонується докладний опис, як зробити курячі стегна, тушковані в сметані. Цей рецепт гарний т...
Курячі стегна в цибульний-сирному соусі
Курячі стегна в цибульний-сирному соусі - страва просте, але його не соромно подати навіть до святкового столу. Відмінно воно підійде для великих компаній, якщо до вас раптом нагрянули багато гостей. опис приготування: Обов'язково подавайте це блюдо гарячим, поки сир залишається розплавленим. ...
Курячі стегна з лимоном і часником
Чи готуєте вечерю? Зверніть увагу на рецепт, як приготувати курячі стегна з лимоном і часником. Смачне і дуже просте блюдо, інгредієнти для якого можна купити в найближчому до вас супермаркеті. опис приготування: Курячі стегна можна використовувати з шкіркою і на кістки, замість них можна взят...
Курячі стегна з цибулею і базиліком в вершках
Будь-яке куряче м'ясо, приготоване таким способом, вийде дуже ніжним і смачним. Курочка завжди виручає, коли необхідно приготувати смачний і швидкий вечеря. просто, смачно і ситно! опис приготування: При подачі курочку можна сервірувати свіжими овочами або посипати зеленню. Куряче м'ясо дуже н...