Рецепт Курячі стегна, тушковані в сметані

Рецепт Курячі стегна, тушковані в сметані
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Перед вами простий, але дуже апетитний рецепт приготування курячих стегон, тушкованих в сметані, який може стати відмінним варіантом обіду або вечері для всієї родини.

опис приготування:

Вашій увазі пропонується докладний опис, як зробити курячі стегна, тушковані в сметані. Цей рецепт гарний тим, курочка виходить дуже соковитою і ніжною, а соус може стати відмінною підливою до будь-якого гарніру.

  • курячі стегна— 4 штуки
  • крем— 200 грам
  • бульйон— 100-150 мілілітрів
  • борошно— 2 Ст. ложки
  • Вершкове масло— 20 грам
  • Рослинна олія— 2-3 Ст. ложок
  • сіль— 1 щіпка
  • перець— 1 щіпка
  • спеції— 1 щіпка(каррі, паприка, сушені трави)
курячі стегна, тушковані в сметані - фото крок 1 1. Рецепт приготування курячих стегон, тушкованих в сметані досить простий. Спеції можна використовувати абсолютно будь-які, а при бажанні також додати в блюдо трохи цибулі або пару зубчиків часнику.

курячі стегна, тушковані в сметані - фото крок 2 2. Для початку необхідно з'єднати всі спеції, ретельно перемішавши їх. варто врахувати, що соус ні солити, ні перчити не потрібно буде, так що кількість спецій повинно бути розраховане і на курку, і на сметанний соус.

курячі стегна, тушковані в сметані - фото крок 3 3. Стегна вимити і просушити. Як слід натерти спеціями, акуратно приправляючи філе під шкіркою.

курячі стегна, тушковані в сметані - фото крок 4 4. На сковороду налити трохи рослинного масла. Відправити туди стегенця і обсмажити з двох боків до утворення легкої скоринки.

курячі стегна, тушковані в сметані - фото крок 5 5. На окремій сковороді розтопити невеликий шматочок вершкового масла. Всипати до нього борошно і, постійно помішуючи, довести до золотистого кольору.

курячі стегна, тушковані в сметані - фото крок 6 6. Влити тонкою цівкою теплий бульйон, як слід перемішуючи. Заважати потрібно до тих пір, поки соус не буде однорідним і без грудочок. Додати сметану і довести до кипіння.

курячі стегна, тушковані в сметані - фото крок 7 7. Викласти стегна на сковороду до соусу, знову довести до кипіння і накрити кришкою, прибравши вогонь до мінімуму. курячі стегна, тушковані в сметані в домашніх умовах будуть готові через 45-60 хвилин, в залежності від їх розміру. При бажанні за 5 хвилин до подачі до столу можна додати в соус трохи тертого сиру і подрібнену свіжу зелень.

Подібні рецепти

Курячі стегна, тушковані в мультиварці

Тушковані курячі стегна

Це одне з найпростіших блюд, які легко готуються за допомогою мультиварки. В результаті нехитрих дій у вас вийде ніжне і соковите блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. опис приготування: За допомогою мультиварки можна готувати як прості, так і складні страви. Якщо мультиварка у вас вже...

Курячі ніжки тушковані в сметані

Курячі ніжки тушковані в сметані

Страви з курки люблять всі, адже куряче м'ясо готується швидко і виходить соковитим, ніжним. Особливо ніжним стане воно після того, як згасити в сметані. готуємо швидко, легко і смачно! опис приготування: Куряче м'ясо, тушковане в сметані завжди виходить дуже смачним, соковитим і ніжним. Його ...

Курячі стегна в цибульний-сирному соусі

Курячі стегна в цибульний-сирному соусі

Курячі стегна в цибульний-сирному соусі - страва просте, але його не соромно подати навіть до святкового столу. Відмінно воно підійде для великих компаній, якщо до вас раптом нагрянули багато гостей. опис приготування: Обов'язково подавайте це блюдо гарячим, поки сир залишається розплавленим. ...

Курячі стегна в горіховому песто

Курячі стегна в горіховому песто

Пропоную приготувати ароматну хрустку курку. А заодно і поповнити запаси домашнього песто. запам'ятовуйте! опис приготування: звичайно, класичний рецепт песто складається з базиліка і кедрових горіхів. Однак зовсім не забороняється додати різну пряну зелень за смаком і взяти мікс горіхів. Соус...

Курячі стегна в соусі марінара

Курячі стегна в соусі марінара

Хочу розповісти, як швидко приготувати смачну ароматну курку в пікантному томатному соусі марінара. Це зовсім нескладно і дуже смачно! Заходьте і переконайтеся самі! опис приготування: Для соусу краще взяти томатну пасат або томати у власному соку - так соус буде більш насиченим за смаком і ко...