Рецепт Курячі стегна, тушковані в сметані
Перед вами простий, але дуже апетитний рецепт приготування курячих стегон, тушкованих в сметані, який може стати відмінним варіантом обіду або вечері для всієї родини.
опис приготування:
Вашій увазі пропонується докладний опис, як зробити курячі стегна, тушковані в сметані. Цей рецепт гарний тим, курочка виходить дуже соковитою і ніжною, а соус може стати відмінною підливою до будь-якого гарніру.
- курячі стегна— 4 штуки
- крем— 200 грам
- бульйон— 100-150 мілілітрів
- борошно— 2 Ст. ложки
- Вершкове масло— 20 грам
- Рослинна олія— 2-3 Ст. ложок
- сіль— 1 щіпка
- перець— 1 щіпка
- спеції— 1 щіпка(каррі, паприка, сушені трави)
2. Для початку необхідно з'єднати всі спеції, ретельно перемішавши їх. варто врахувати, що соус ні солити, ні перчити не потрібно буде, так що кількість спецій повинно бути розраховане і на курку, і на сметанний соус.
3. Стегна вимити і просушити. Як слід натерти спеціями, акуратно приправляючи філе під шкіркою.
4. На сковороду налити трохи рослинного масла. Відправити туди стегенця і обсмажити з двох боків до утворення легкої скоринки.
5. На окремій сковороді розтопити невеликий шматочок вершкового масла. Всипати до нього борошно і, постійно помішуючи, довести до золотистого кольору.
6. Влити тонкою цівкою теплий бульйон, як слід перемішуючи. Заважати потрібно до тих пір, поки соус не буде однорідним і без грудочок. Додати сметану і довести до кипіння.
7. Викласти стегна на сковороду до соусу, знову довести до кипіння і накрити кришкою, прибравши вогонь до мінімуму. курячі стегна, тушковані в сметані в домашніх умовах будуть готові через 45-60 хвилин, в залежності від їх розміру. При бажанні за 5 хвилин до подачі до столу можна додати в соус трохи тертого сиру і подрібнену свіжу зелень.
Подібні рецепти
Тушковані курячі стегна
Це одне з найпростіших блюд, які легко готуються за допомогою мультиварки. В результаті нехитрих дій у вас вийде ніжне і соковите блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. опис приготування: За допомогою мультиварки можна готувати як прості, так і складні страви. Якщо мультиварка у вас вже...
Курячі ніжки тушковані в сметані
Страви з курки люблять всі, адже куряче м'ясо готується швидко і виходить соковитим, ніжним. Особливо ніжним стане воно після того, як згасити в сметані. готуємо швидко, легко і смачно! опис приготування: Куряче м'ясо, тушковане в сметані завжди виходить дуже смачним, соковитим і ніжним. Його ...
Курячі стегна в цибульний-сирному соусі
Курячі стегна в цибульний-сирному соусі - страва просте, але його не соромно подати навіть до святкового столу. Відмінно воно підійде для великих компаній, якщо до вас раптом нагрянули багато гостей. опис приготування: Обов'язково подавайте це блюдо гарячим, поки сир залишається розплавленим. ...
Курячі стегна в горіховому песто
Пропоную приготувати ароматну хрустку курку. А заодно і поповнити запаси домашнього песто. запам'ятовуйте! опис приготування: звичайно, класичний рецепт песто складається з базиліка і кедрових горіхів. Однак зовсім не забороняється додати різну пряну зелень за смаком і взяти мікс горіхів. Соус...
Курячі стегна в соусі марінара
Хочу розповісти, як швидко приготувати смачну ароматну курку в пікантному томатному соусі марінара. Це зовсім нескладно і дуже смачно! Заходьте і переконайтеся самі! опис приготування: Для соусу краще взяти томатну пасат або томати у власному соку - так соус буде більш насиченим за смаком і ко...