Рецепт Квас з лимонною кислотою
Приготування справжнього квасу процес не швидкий, але можна його прискорити. Давайте приготуємо квас натурального бродіння набагато швидше, для цього додамо трохи лимонної кислоти.
опис приготування:
Можна істотно скоротити час приготування квасу живого бродіння, якщо додати в квас трохи лимонної кислоти. Рецепт приготування такого "; швидкого" квасу докладно описаний нижче.
- Сухий хлібний квас— 6 Ст. ложок(з розрахунку 2 ст. ложки на 1 літр води)
- вода— 3 L
- Сухі дріжджі— 7 грам
- Лимонна кислота— 0,5 чайних ложки
- цукор— 4-6 Ст. ложок(для солодкого квасу - 2 ст. ложки на літр, для окрошки квасу - 1-1,5 Фіг. ложки)
закип'ятіть воду, додайте сухий хлібний квас, зніміть з вогню, накрийте кришкою, дайте йому настоятися і охолонути до кімнатної температури.
Процедура дріжджів.
Перелийте квас в банку. В процесі фільтрації кількість квасу зменшилася в обсязі, можна залишити так, а можна додати кип'яченої води до потрібного обсягу. Для отримання більш насиченого смаку можна додати трохи більше сухого хлібного квасу. Додайте цукор за смаком, розмішайте.
Розчиніть дріжджі в невеликій кількості квасу і влийте дріжджовий розчин в банку. додайте 0,5 чайної ложки лимонної кислоти. Залиште квас в теплому місці для бродіння.
через 2-3 годину, в залежності від активності дріжджів, почнеться активний процес бродіння, з'являться бульбашки.
Спробуйте квас на смак і якщо він вас влаштовує, охолодіть і подавайте до столу. При необхідності залиште ще для бродіння. Смачний і освіжаючий напій готовий.
Подібні рецепти
Сливове варення без кісточок
виявляється, що банановий квас — це прекрасний засіб, допомагає при онкологічних захворюваннях, нормалізує обмін речовин, що сприяє зниженню ваги і оздоровлення організму! опис приготування: До вашої уваги — класичний рецепт приготування квасу з бананової шкірки. Готовий квас п'ють за півгодин...
Квас з вівсяних пластівців
Легкий варіант приготування вівсяного квасу сподобається всім, хто любить освіжитися в спеку таким газованим напоєм. Квас готується швидко, для 4-6 годин, головне — охолодити його в холодильнику. опис приготування: Такий квас ідеальний для приготування апетитною окрошки, його можна зберігати в...
Квас з сухарів
Скоро літо, і багато хто буде готувати смачний домашній натуральний квас. Поділюся і я своїм рецептом і розповім, як приготувати квас з сухарів. Цей кисло-солодкий напій відмінно втамовує спрагу. опис приготування: Смачний домашній квас не порівняти з магазинним. Так давайте ж не лінуватися і ...
Квас з буряка
Буряк здавна відома як лікарський овоч. Ще Гіппократ вважав її корисною для лікування хворих і часто включав до складу лікарських рецептів. А тепер рецепт корисного квасу з буряків! опис приготування: Квас з буряка — старовинний спосіб приготування квасу. Існує два способи — дріжджовий і бездр...
Квас з бананових шкурок
Банановий квас володіє цілим набором корисних властивостей. Напій містить мінімум калорій і ідеально підходить тим, хто бажає схуднути і стежить за своєю фігурою. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування квасу з бананових шкурок. Банановий квас п'ють п...