Рецепт Квашеная редька
Редька мені не особливо подобається, вона — гостра і, коли постоїть, набуває неприємного запаху. Але ось квашена редька — інша справа! Вона втрачає всю свою гостроту і стає приємно-кисленькою на смак.
опис приготування:
Редька містить велику кількість вуглеводів, вітамінів, ефірних масел. У коренеплодах чорної редьки — вода, цукор, клітковина, солі натрію, калію, кальцію, магнію, фосфору, заліза, амінокислоти та ін. Особливо корисна редька в холодні місяці, т.к. відмінно заповнює запаси вітамінів і мінеральних солей в організмі.
Як приготувати квашену редьку?
1. Редьку гарненько почистіть щіточкою, зріжте шкірку і кінчики, промийте. Якщо редька молода і шкірка м'яка, то її можна залишити.
2. Натріть редьку на тертці або дрібно наріжте. Потім викладіть в миску.
3. Додайте до тертої редьки сіль і все ретельно перемішайте руками. Додайте півсклянки води і ще раз перемішайте.
4. Перекладіть в чисту емальовану каструлю, накрийте марлею або лляною ганчіркою і тарілкою (дерев'яним кругом). Зверху оселити гніт. Залиште редьку під гнітом в теплі на добу. За цей час вона пустить сік.
5. По закінченню доби перекладіть редьку в банки, накрийте марлею. Ферментація триватиме три дні.
6. Після ферментації закрийте банки кришками і перекладіть в холодильник або льох.
Квашена редька готова! використовуйте її для приготування салатів.
Смачного!
- Черная редька— 1 кілограм
- сіль— 1 Ст. ложка
- вода— 0,5 склянки
Як приготувати квашену редьку?
1. Редьку гарненько почистіть щіточкою, зріжте шкірку і кінчики, промийте. Якщо редька молода і шкірка м'яка, то її можна залишити.
2. Натріть редьку на тертці або дрібно наріжте. Потім викладіть в миску.
3. Додайте до тертої редьки сіль і все ретельно перемішайте руками. Додайте півсклянки води і ще раз перемішайте.
4. Перекладіть в чисту емальовану каструлю, накрийте марлею або лляною ганчіркою і тарілкою (дерев'яним кругом). Зверху оселити гніт. Залиште редьку під гнітом в теплі на добу. За цей час вона пустить сік.
5. По закінченню доби перекладіть редьку в банки, накрийте марлею. Ферментація триватиме три дні.
6. Після ферментації закрийте банки кришками і перекладіть в холодильник або льох.
Квашена редька готова! використовуйте її для приготування салатів.
Смачного!
Подібні рецепти
Ікра з оселедця і моркви
Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...
Квашеная пекинская капуста
Якщо ви любите пікантні овочеві закуски, то непременно приготовьте квашеную пекинскую капусту. Хрустящая и вкусная капуста дополнит любой гарнир. опис приготування: Квашеная пекинская капуста — это блюдо быстрого приготовления. Если обычная капуста готовится около трех суток, то пекинскую капу...
Квашеная капуста на зиму
Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...
Кус-кус з білою і зеленою спаржею
Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...
Курячі сердечка по-китайськи
Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...