Рецепт Квашеная редька

Рецепт Квашеная редька
Кількість порцій: 3 Час приготування: 4 дн. 4 г. 0 хв.
Редька мені не особливо подобається, вона — гостра і, коли постоїть, набуває неприємного запаху. Але ось квашена редька — інша справа! Вона втрачає всю свою гостроту і стає приємно-кисленькою на смак.

опис приготування:

Редька містить велику кількість вуглеводів, вітамінів, ефірних масел. У коренеплодах чорної редьки — вода, цукор, клітковина, солі натрію, калію, кальцію, магнію, фосфору, заліза, амінокислоти та ін. Особливо корисна редька в холодні місяці, т.к. відмінно заповнює запаси вітамінів і мінеральних солей в організмі.

Як приготувати квашену редьку?

1. Редьку гарненько почистіть щіточкою, зріжте шкірку і кінчики, промийте. Якщо редька молода і шкірка м'яка, то її можна залишити.

2. Натріть редьку на тертці або дрібно наріжте. Потім викладіть в миску.

3. Додайте до тертої редьки сіль і все ретельно перемішайте руками. Додайте півсклянки води і ще раз перемішайте.

4. Перекладіть в чисту емальовану каструлю, накрийте марлею або лляною ганчіркою і тарілкою (дерев'яним кругом). Зверху оселити гніт. Залиште редьку під гнітом в теплі на добу. За цей час вона пустить сік.

5. По закінченню доби перекладіть редьку в банки, накрийте марлею. Ферментація триватиме три дні.

6. Після ферментації закрийте банки кришками і перекладіть в холодильник або льох.

Квашена редька готова! використовуйте її для приготування салатів.

Смачного!

  • Черная редька— 1 кілограм
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • вода— 0,5 склянки
Редька містить велику кількість вуглеводів, вітамінів, ефірних масел. У коренеплодах чорної редьки — вода, цукор, клітковина, солі натрію, калію, кальцію, магнію, фосфору, заліза, амінокислоти та ін. Особливо корисна редька в холодні місяці, т.к. відмінно заповнює запаси вітамінів і мінеральних солей в організмі.

Як приготувати квашену редьку?

1. Редьку гарненько почистіть щіточкою, зріжте шкірку і кінчики, промийте. Якщо редька молода і шкірка м'яка, то її можна залишити.

2. Натріть редьку на тертці або дрібно наріжте. Потім викладіть в миску.

3. Додайте до тертої редьки сіль і все ретельно перемішайте руками. Додайте півсклянки води і ще раз перемішайте.

4. Перекладіть в чисту емальовану каструлю, накрийте марлею або лляною ганчіркою і тарілкою (дерев'яним кругом). Зверху оселити гніт. Залиште редьку під гнітом в теплі на добу. За цей час вона пустить сік.

5. По закінченню доби перекладіть редьку в банки, накрийте марлею. Ферментація триватиме три дні.

6. Після ферментації закрийте банки кришками і перекладіть в холодильник або льох.

Квашена редька готова! використовуйте її для приготування салатів.

Смачного!

Подібні рецепти

Квашеная капуста на зиму

Ікра з оселедця і моркви

Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...

Квашеная пекинская капуста

Квашеная пекинская капуста

Якщо ви любите пікантні овочеві закуски, то непременно приготовьте квашеную пекинскую капусту. Хрустящая и вкусная капуста дополнит любой гарнир. опис приготування: Квашеная пекинская капуста — это блюдо быстрого приготовления. Если обычная капуста готовится около трех суток, то пекинскую капу...

Квашеная капуста на зиму

Квашеная капуста на зиму

Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...