Рецепт Лазанья з песто

Рецепт Лазанья з песто
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 1 г. 15 хв.
Влітку люблю готувати страви з молодою зеленню. Пропоную звернути увагу на цю лазанью з песто зі свіжого базиліка. Блюдо виходить смачним і абсолютно не "важким». дивіться, як приготувати!

опис приготування:

ароматна, соковита лазіння зі смаком літа! Соус песто можна приготувати з будь-якої свіжої зелені, мій вибір припав на базилік. Влітку я віддаю перевагу легкі страви, тому соус бешамель пропоную приготувати без масла. Лазанья з двома видами ароматного соусу і ніжний сир… поспішайте готувати!

  • Готові листи для лазаньї— За смаком
  • базилік свіжий— 100 грам
  • Кедрові горішки— 60 грам
  • пармезан тертий— За смаком
  • Масло оливкове— За смаком
  • молоко— 1 літр
  • Борошно пшеничне— 2 Ст. ложки
  • моцарелла— 400 грам
  • Мускатний горіх— За смаком
  • сіль— За смаком
Лазанья з песто - фото крок 1 1. Спочатку приготуйте песто: вимийте базилік, видаліть жорсткі стебла. Покладіть мокру зелень в вузький, високий стакан, додайте горіхи, тертий пармезан і оливкове масло. Змішайте всі за допомогою погружного блендера. Якщо соус Вам здасться занадто сухим, додайте кілька крапель води.

Лазанья з песто - фото крок 2 2. Тепер приготуйте соус бешамель: покладіть борошно в велику каструлю, додайте трохи молока і перемішайте віночком, щоб не залишилося грудок. Потім додайте молоко, що залишилося, 1 немає. ложку солі і поставте каструлю на середній вогонь. Постійно помішуючи доведіть соус до кипіння, потім проваріть ще 30 секунд до загустіння і зніміть з вогню, додайте тертий мускатний горіх і, якщо потрібно, приправте сіллю.

Лазанья з песто - фото крок 3 3. Дно форми для випічки змастіть декількома ложками соусу бешамель, потім викладіть листи лазаньї. Змастіть тісто декількома столовими ложками соусу бешамель, змішаного з 1 ст. ложкою соусу песто. Потім додайте трохи нарізаної моцарели і посипте тертим пармезаном.

Лазанья з песто - фото крок 4 4. Повторюйте процес до тих пір, поки не заповниться вся форма. По бажанню, верх посипте обсмаженими горішками.

Лазанья з песто - фото крок 5 5. Накрийте форму фольгою і випікайте лазанью в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте до утворення верхньої золотистої скоринки.

Лазанья з песто - фото крок 6 6. Готової лазіння дайте відпочити 10 хвилин, потім подайте на стіл, нарізавши порційними шматочками. Смачного!

Подібні рецепти

Курячі рулетики з соусом «песто»

Бутерброди з «песто»

Апетитна закуска або гаряче основне блюдо, яке завжди чудово показує себе на столі. Таку страву порадує домашніх і вразить гостей, а готувати його легко і просто! опис приготування: Якщо ви збираєтеся приймати гостей або просто хочете порадувати домашніх смачним і апетитним стравою, то курячі ...

Курячі стегна в горіховому песто

Курячі стегна в горіховому песто

Пропоную приготувати ароматну хрустку курку. А заодно і поповнити запаси домашнього песто. запам'ятовуйте! опис приготування: звичайно, класичний рецепт песто складається з базиліка і кедрових горіхів. Однак зовсім не забороняється додати різну пряну зелень за смаком і взяти мікс горіхів. Соус...

Лазанья без м'яса

Лазанья без м'яса

Всім відоме італійське блюдо можна приготувати не тільки з м'ясом, але і з овочевою прошарком, і буде воно не менш смачним. А як на мене, так овочева лазанья виходить більш соковитою. Приготовим? опис приготування: Смачне і ситне італійське блюдо приготувати вдома зовсім нескладно, начинку для...

Лазанья болоньєзе

Лазанья болоньєзе

Хочу представити вам класичний рецепт лазаньї болоньєзе. Для справжніх цінителів італійської кухні. опис приготування: Історії лазінні пішла з Греції. Саме греки передали цей рецепт римлянам. лазанья болоньєзе — рецепт дуже древній. І спочатку її готували без помідорів. Так як Колумб привіз по...

Лазанья грибна

Лазанья грибна

Якщо ви любите лазанью, то пропоную вам для різноманітності приготувати її з грибочками і шпинатом. оригінально? Начинка неймовірно соковита, ароматна і дійсно смачна. обов'язково спробуйте! опис приготування: Для святкового або щоденного меню цей варіант, як приготувати лазанью грибну, буде д...