Рецепт Лазанья з песто
Влітку люблю готувати страви з молодою зеленню. Пропоную звернути увагу на цю лазанью з песто зі свіжого базиліка. Блюдо виходить смачним і абсолютно не "важким». дивіться, як приготувати!
опис приготування:
ароматна, соковита лазіння зі смаком літа! Соус песто можна приготувати з будь-якої свіжої зелені, мій вибір припав на базилік. Влітку я віддаю перевагу легкі страви, тому соус бешамель пропоную приготувати без масла. Лазанья з двома видами ароматного соусу і ніжний сир… поспішайте готувати!
- Готові листи для лазаньї— За смаком
- базилік свіжий— 100 грам
- Кедрові горішки— 60 грам
- пармезан тертий— За смаком
- Масло оливкове— За смаком
- молоко— 1 літр
- Борошно пшеничне— 2 Ст. ложки
- моцарелла— 400 грам
- Мускатний горіх— За смаком
- сіль— За смаком
2. Тепер приготуйте соус бешамель: покладіть борошно в велику каструлю, додайте трохи молока і перемішайте віночком, щоб не залишилося грудок. Потім додайте молоко, що залишилося, 1 немає. ложку солі і поставте каструлю на середній вогонь. Постійно помішуючи доведіть соус до кипіння, потім проваріть ще 30 секунд до загустіння і зніміть з вогню, додайте тертий мускатний горіх і, якщо потрібно, приправте сіллю.
3. Дно форми для випічки змастіть декількома ложками соусу бешамель, потім викладіть листи лазаньї. Змастіть тісто декількома столовими ложками соусу бешамель, змішаного з 1 ст. ложкою соусу песто. Потім додайте трохи нарізаної моцарели і посипте тертим пармезаном.
4. Повторюйте процес до тих пір, поки не заповниться вся форма. По бажанню, верх посипте обсмаженими горішками.
5. Накрийте форму фольгою і випікайте лазанью в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте до утворення верхньої золотистої скоринки.
6. Готової лазіння дайте відпочити 10 хвилин, потім подайте на стіл, нарізавши порційними шматочками. Смачного!
Подібні рецепти
Бутерброди з «песто»
Апетитна закуска або гаряче основне блюдо, яке завжди чудово показує себе на столі. Таку страву порадує домашніх і вразить гостей, а готувати його легко і просто! опис приготування: Якщо ви збираєтеся приймати гостей або просто хочете порадувати домашніх смачним і апетитним стравою, то курячі ...
Курячі стегна в горіховому песто
Пропоную приготувати ароматну хрустку курку. А заодно і поповнити запаси домашнього песто. запам'ятовуйте! опис приготування: звичайно, класичний рецепт песто складається з базиліка і кедрових горіхів. Однак зовсім не забороняється додати різну пряну зелень за смаком і взяти мікс горіхів. Соус...
Лазанья без м'яса
Всім відоме італійське блюдо можна приготувати не тільки з м'ясом, але і з овочевою прошарком, і буде воно не менш смачним. А як на мене, так овочева лазанья виходить більш соковитою. Приготовим? опис приготування: Смачне і ситне італійське блюдо приготувати вдома зовсім нескладно, начинку для...
Лазанья болоньєзе
Хочу представити вам класичний рецепт лазаньї болоньєзе. Для справжніх цінителів італійської кухні. опис приготування: Історії лазінні пішла з Греції. Саме греки передали цей рецепт римлянам. лазанья болоньєзе — рецепт дуже древній. І спочатку її готували без помідорів. Так як Колумб привіз по...
Лазанья грибна
Якщо ви любите лазанью, то пропоную вам для різноманітності приготувати її з грибочками і шпинатом. оригінально? Начинка неймовірно соковита, ароматна і дійсно смачна. обов'язково спробуйте! опис приготування: Для святкового або щоденного меню цей варіант, як приготувати лазанью грибну, буде д...