Рецепт Лазанья болоньєзе
Хочу представити вам класичний рецепт лазаньї болоньєзе. Для справжніх цінителів італійської кухні.
опис приготування:
Історії лазінні пішла з Греції. Саме греки передали цей рецепт римлянам. лазанья болоньєзе — рецепт дуже древній. І спочатку її готували без помідорів. Так як Колумб привіз помідори в Європу тільки в 15 столітті. Я люблю італійську кухню за свіжу зелень, помідори і сири. Все це поєднується прекрасно з їх макаронних тестом в будь-якій страві, будь то равиоли, паста або ж лазіння. лазанья болоньєзе — улюблене блюдо моїх дітей! Вона не гостра, але і не прісна. Спробуйте обов'язково!
- листи лазінні— 6-8 штук(Можете використовувати всю упаковку. Залежить від вашої форми для запікання. )
- Фарш із яловичини— 500 грам(Можете використовувати свинячий.)
- Цибуля— 1 штука(Цибулина середнього розміру.)
- часник— 6 зубчиків
- сіль— 1 Чайна ложка
- перець— 1 Чайна ложка
- Оливкова олія— 1 Ст. ложка
- густі вершки— 50 мілілітрів
- Томатна паста— 100 мілілітрів
- помідори— 3-4 штук
- м'який сир— 350-400 грам(В оригіналі потрібен сир Рікотта, якщо у вас немає його під рукою, його можна замінити м'яким сиром.)
- Сир пармезан— 250 грам
- моцарелла— 500 грам
- Свіжий базилік— 0,5 склянки(дрібно нарубаного. )
- яйце— 1 штука
У каструлі нагрійте оливкову олію, викладіть цибулю і смажте до того, як цибуля стане м'яким. Це приблизно п'ять хвилин. Додайте тиск часнику, перемішайте і смажте ще дві хвилини.
У каструлю викласти фарш. Добре його подрібнити, щоб не було грудок. посолити, поперчити. Смажити до того, як фарш стане коричневим (не пережарьте!), потім додати вершків і перемішати.
Гасити фарш з вершками п'ять хвилин.
Додати томатну пасту і протерті помідори (або дрібно нарізані). Гасити на повільному вогні 10 хвилин, періодично помішуючи.
Поки м'ясо гаситься, підготуйте сирний соус. змішайте сир (або рикотту), один стакан сиру Пармезан, дрібно рубаний базилік, яйце. Додати сіль, поперчіть.
Розігрійте духовку на 200 градусів. Натріть сир Моцарелла, додайте до нього залишився Пармезан. Поставте всі інгредієнти поруч з формою для випікання.
Спочатку викладіть невеликий шар м'ясного соусу. Потім листи для лазінні так, тепер кладемо в такій послідовності — зверху на листи м'ясної соус, потім сирний соус, потім тертий сир. І так три шари.
Запікати лазіння протягом 40 хвилин. Після випікання залиште її остигати на 20 хвилин.
лазіння готова! Смачного!
Подібні рецепти
Лазанья під соусом «Болоньєзе»
лазанья — дуже смачне італійське блюдо, яке вже давно міцно влаштувалося на наших столах. Це своєрідна запіканка з грибів, овочів або м'яса. Приготовим! опис приготування: Приготування класичної лазаньї — досить трудомісткий процес, але я детально розповім, як приготувати лазанью "; Болоньєзе"...
Лазанья з соусом болоньєзе
Я обожнюю лазанью ! І сьогодні хочу поділитися з вами рецептом приготування лазаньї з соусом болоньєзе. Блюдо воістину виходить дуже смачним, соковитим і просоченою. Приступаємо до приготування! опис приготування: Приготувавши лазанью з соусом болоньєзе за цим рецептом ви залишитеся в захваті!...
Лазанья без м'яса
Всім відоме італійське блюдо можна приготувати не тільки з м'ясом, але і з овочевою прошарком, і буде воно не менш смачним. А як на мене, так овочева лазанья виходить більш соковитою. Приготовим? опис приготування: Смачне і ситне італійське блюдо приготувати вдома зовсім нескладно, начинку для...
Лазанья швидка
Гості на порозі, а їх нема чим нагодувати? Візьміть на замітку рецепт приготування лазаньї швидкого з консервованою рибою і зеленим горошком. Це досить ситне і дуже апетитне блюдо. опис приготування: В рецепт приготування лазаньї швидкого можна використовувати будь-яку консервовану рибу, яка є...
Лазанья грибна
Якщо ви любите лазанью, то пропоную вам для різноманітності приготувати її з грибочками і шпинатом. оригінально? Начинка неймовірно соковита, ароматна і дійсно смачна. обов'язково спробуйте! опис приготування: Для святкового або щоденного меню цей варіант, як приготувати лазанью грибну, буде д...