Рецепт Легкий гарбузовий мус
цей яскравий, сонячний десерт виходить дуже легким, смачним і корисним. Його можуть приготувати на вечерю ті, хто стежить за здоров'ям і фігурою, а можна подати і до святкового столу як десерт.
опис приготування:
легкий, яскравий, корисний і смачний десерт з гарбуза готується досить просто. Він прекрасно підійде на вечерю для тих, хто стежить за фігурою, а також його можна подати як десерт до свята. І повірте — ніхто з ваших гостей не дізнається, що приготований він з гарбуза. Як приготувати легкий гарбузовий мус я розповім вам в цьому рецепті. Йогурт для цього десерту можна брати будь-який — натуральний або з наповнювачем, але він повинен бути густим. Готуємо і насолоджуємося!
- гарбуз— 500 грам(очищена)
- яблука— 2 штуки(середнього розміру)
- апельсинова цедра— 1 Чайна ложка
- цукор— 1-2 Ст. ложок(за смаком)
- йогурт— 100-150 грам(густий)
- Оливкова олія— 1 Ст. ложка
- желатин— 25 грам
- Апельсиновий сік— 1/2 склянки
Чистимо гарбуз і яблука від шкірки і серцевини.
Нарізаємо невеликими кубиками. Яблука можна нарізати трохи крупніше, ніж гарбуз.
Перекладаємо шматочки гарбуза і яблук в миску, посипаємо цукром.
Знімаємо цедру з апельсина з допомогою дрібної терки і додаємо до гарбузі з яблуками. Вливаємо оливкову олію і перемішати.
Викладаємо гарбуз з яблуками в форму для запікання, накриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину або більше. Гарбуз має стати м'якою.
Желатин замочуємо в невеликій кількості води, нехай набрякне. Додаємо сік з апельсина, відправляємо до желатину і ставимо на водяну баню. Помішуємо до повного розчинення крупинок желатину.
Гарбуз з яблуками запеклася, охолоджуємо.
За допомогою блендера перетворюємо яблука з гарбузом в однорідне і ніжне пюре. Якщо у вас була не дуже солодка гарбуз, можна додати трохи цукру.
Додаємо йогурт і остигнула желатинову масу. ретельно збиваємо.
Розкладаємо мус в стаканчики або креманки і ставимо в холодильник до застигання. Перед подачею прикрашаємо ягодами і можна насолоджуватися.
Подібні рецепти
Південно-луїзіанська смажена курка
Ось простий рецепт швидкого шоколадного мусу. Просто потрібно бути обережними на заключному етапі, при змішуванні розтопленого шоколаду і збитих білків. кількість порцій: 4 шоколад— 120 грам вершкове масло— 60 грам яєчні жовтки— 2 штуки яєчні білки— 3 штуки лимонний сік— 0,5 чайних ложки сіль— ...
Легкий мус з клюквенно-медовим соусом
Легкий мус з клюквенно-медовим соусом готується без випічки. Десерт потрібно буде сформувати в формочке і охолодити в морозильній камері. опис приготування: Спосіб приготування медової підливи: підігріваємо мед і з'єднуємо його з карамельним топінгом, перемішуємо до однорідної консистенції. Сп...
Легкий пиріг з капусти
Уявляю легкий пиріг з капусти з зеленим горошком. Виходить дуже смачно і корисно, адже борошна додаю зовсім небагато. До речі, приготувати такий пиріг не складе ніяких труднощів! опис приготування: Цей пиріг легкий як в приготуванні, так і у вживанні! В даному рецепті я готую тісто на кефірі, ...
Легкий банановий коктейль
Легкий банановий коктейль — це літній варіант здорового і корисного сніданку. Приготування такого коктейлю займе не більше 3 хвилин, зате Ваш організм буде Вам вдячний за таку порцію вітамінів! опис приготування: Легкий банановий коктейль відрізняється простотою приготування. Такий коктейль шв...
Легкий салат з куркою
Сьогодні пропоную приготувати дуже смачний і легкий салат з куркою. Велика кількість свіжих овочів, обсмажена куряча грудка, соєвий соус, трохи часничку і ніякого майонезу! опис приготування: Легкий салат з куркою — це смачний теплий салат, який готується дуже швидко (особливо якщо заздалегідь...