Рецепт Легкий мус з клюквенно-медовим соусом

Рецепт Легкий мус з клюквенно-медовим соусом
Кількість порцій: 4 Час приготування: 30 хв.
Легкий мус з клюквенно-медовим соусом готується без випічки. Десерт потрібно буде сформувати в формочке і охолодити в морозильній камері.

опис приготування:

Спосіб приготування медової підливи: підігріваємо мед і з'єднуємо його з карамельним топінгом, перемішуємо до однорідної консистенції.

Спосіб приготування клюквенно-медового соусу:

1. Поставити на плиту сотейник з журавлиною, цукром і корицею.

2. Довести до кипіння, зняти з плити і подрібнити в блендері.

3. Протерти журавлину через дрібне сито і в пюре додати мед.

4. Перемішувати і використовувати як соус до десертів.

вихід: 15 г.


  • сік журавлинний— 20 мілілітрів
  • Sushenaya Cranberries— 25 грам
  • Цукровий пісок— 30 грам
  • цедра апельсина— 10 грам
  • Печиво "; Марія"  — 70 грам
  • Вершкове масло— 30 грам
  • Сир "; Маскарпоне"  — 150 грам
  • ванілін— 1 грам
  • Желатин в пластинах— 5 грам
  • м'ята свіжа— 2 грами
  • Червона смородина— 3 грами
  • Цукрова пудра— 1 грам
  • мед— 10 грам
  • Топпінг карамельний— 5 грам
  • Соус клюквенно-медовий— 15 грам
  • Вершки 33-проц.  — 10 мілілітрів
  • мед— 10 грам(Інгредієнти для медової підливи (з 1 шт.).)
  • Топпінг карамельний— 5 грам
  • журавлина заморожена— 10 грам(Інгредієнти для клюквенно-медового соусу.)
  • Цукровий пісок— 3 грами
  • мед— 5 мілілітрів
  • кориця мелена— 1 грам
Легкий мус з клюквенно-медовим соусом - фото крок 1 1. У блендер покласти печиво, додати масло вершкове, цедру апельсина і подрібнити до дрібної крихти.

Легкий мус з клюквенно-медовим соусом - фото крок 2 2. Укласти масу на дно круглої форми, прим'яти і охолодити.

Легкий мус з клюквенно-медовим соусом - фото крок 3 3. Перемішати сир маскарпоне, збиті вершки, сушену журавлину і сік журавлини. Додати дрібку ваніліну і ввести розпущений желатин.

Легкий мус з клюквенно-медовим соусом - фото крок 4 4. Перемішати і викласти масу на корж.

Легкий мус з клюквенно-медовим соусом - фото крок 5 5. У центр маси додати клюквенно-медовий соус, потім заповнити мусом форму до країв. Поставити в морозильну камеру при температурі -6 — -8 градусів до повного застигання.
Верх готового мусу покрити медової підливою.
Прикрасити свіжої журавлиною, м'ятою, апельсиновим тВИЛ.

Подібні рецепти

Легкий шоколадний мус

Запіканка рисова з фаршем

Ось простий рецепт швидкого шоколадного мусу. Просто потрібно бути обережними на заключному етапі, при змішуванні розтопленого шоколаду і збитих білків. кількість порцій: 4 шоколад— 120 грам вершкове масло— 60 грам яєчні жовтки— 2 штуки яєчні білки— 3 штуки лимонний сік— 0,5 чайних ложки сіль— ...

Легкий гарбузовий мус

Легкий гарбузовий мус

цей яскравий, сонячний десерт виходить дуже легким, смачним і корисним. Його можуть приготувати на вечерю ті, хто стежить за здоров'ям і фігурою, а можна подати і до святкового столу як десерт. опис приготування: легкий, яскравий, корисний і смачний десерт з гарбуза готується досить просто. Ві...

Легкий банановий коктейль

Легкий банановий коктейль

Легкий банановий коктейль — це літній варіант здорового і корисного сніданку. Приготування такого коктейлю займе не більше 3 хвилин, зате Ваш організм буде Вам вдячний за таку порцію вітамінів! опис приготування: Легкий банановий коктейль відрізняється простотою приготування. Такий коктейль шв...

Легкий пиріг з капусти

Легкий пиріг з капусти

Уявляю легкий пиріг з капусти з зеленим горошком. Виходить дуже смачно і корисно, адже борошна додаю зовсім небагато. До речі, приготувати такий пиріг не складе ніяких труднощів! опис приготування: Цей пиріг легкий як в приготуванні, так і у вживанні! В даному рецепті я готую тісто на кефірі, ...

Легкий салат з куркою

Легкий салат з куркою

Сьогодні пропоную приготувати дуже смачний і легкий салат з куркою. Велика кількість свіжих овочів, обсмажена куряча грудка, соєвий соус, трохи часничку і ніякого майонезу! опис приготування: Легкий салат з куркою — це смачний теплий салат, який готується дуже швидко (особливо якщо заздалегідь...