Рецепт Лимонний кекс з маком

Лимонний кекс з маком — що може простіше і смачніше? На сніданок, обід і вечерю лимонний кекс з маком завжди до речі! Особливо смачно ласувати кексом разом з теплим молоком.
опис приготування:
Приготування лимонного кексу починається з того, що ми заливаємо мак крутим окропом і залишаємо на 10 хвилин, після процідити і дамо стекти воді.
Беремо форму для кексу, змащуємо її вершковим маслом, трохи посипаємо борошном і одночасно розігріваємо духовку до 180 градусів.
беремо миску. Кладемо туди вершкове масло і починаємо збивати (міксером або блендером) до білої піни, додаємо цукор, ванілін, яйце. Після того як яйце збила, додається другий. Далі додаємо сіль, цедру, сік лимона (25 мл.), мак, сметану і розмішуємо ложкою (блендер вже не потрібен). всипаємо борошно, розпушувач, розмішуємо, щоб не було грудочок.
Тісто переливаємо в форму і ставимо в духовку на 30-40 хвилин.
Готовому кексу даємо трохи охолонути. Потім змащуємо лимонним соком змішаним з 2 столовими ложками води. Для краси верх кексу можна полити цукровою глазур'ю.
Смачного!
- Вершкове масло— 120 грам(масло должно быть размягченным)
- крем— 90 грам
- цукор— 100 грам
- мак— 50 грам
- борошно— 140 грам
- яйце— 2 штуки
- Цедра лимону— 1 Чайна ложка
- розпушувач— 1 Чайна ложка
- Лимонний сік— 25 мілілітрів(+ 1 ст. ложка для пропитки.)
- сіль— 1/4 чайних ложки
- Ванільний цукор— 10 грам
Беремо форму для кексу, змащуємо її вершковим маслом, трохи посипаємо борошном і одночасно розігріваємо духовку до 180 градусів.
беремо миску. Кладемо туди вершкове масло і починаємо збивати (міксером або блендером) до білої піни, додаємо цукор, ванілін, яйце. Після того як яйце збила, додається другий. Далі додаємо сіль, цедру, сік лимона (25 мл.), мак, сметану і розмішуємо ложкою (блендер вже не потрібен). всипаємо борошно, розпушувач, розмішуємо, щоб не було грудочок.
Тісто переливаємо в форму і ставимо в духовку на 30-40 хвилин.
Готовому кексу даємо трохи охолонути. Потім змащуємо лимонним соком змішаним з 2 столовими ложками води. Для краси верх кексу можна полити цукровою глазур'ю.
Смачного!
Подібні рецепти

Лимонний кекс
Кекс володіє ніжною текстурою завдяки вмісту йогурту. Лимонний сік і цедра надають йому пікантність. Для його приготування ви можете використовувати як свіжу, так і заморожену чорницю. кількість порцій: 8-10 мука— 1,5 склянки(і ще 1 столова ложка) розпушувач— 2 чайних ложки сіль— 0,5 чайних лож...

Лимонний кекс в глазурі
Рецепт приготування кексу з лимонною цедрою, лимонним соком і глазур'ю з лимонного соку і цукрової пудри. Цей м'який соковитий кекс займе гідне місце на вашому столі. кількість порцій: 10-12 розпушувача— 1 Чайна ложка соди— 1/8 чайних ложки свіжого лимонного соку— 2 Ст. ложки екстракту ванілі— ...

Лимонні маффіни з маком
Лимонні маффіни з маком — ще одна неймовірно смачна випічка, приготувати яку дуже просто навіть в домашніх умовах. Такі смачні маффіни просто не можуть не сподобатися! опис приготування: Я дуже люблю прості рецепти домашньої випічки. свіженькі мафіни — це ідеальний акомпанемент до чаю або кави...

Лимонний джем
Лимонний джем - чарівне ласощі і частування до будь-якого чаювання. Такий джем стане в нагоді для випічки, його можна подавати з млинцями і оладками. Та й просто з чаєм буде смачно! Спробуйте! опис приготування: Лимонний джем не обов'язково вимагає стерилізації. Якщо ви збираєтеся джем вжити п...

Легкий лимонний пиріг
Рецепт приготування легкого лимонного пирога. Дуже смачний і легкий пиріг для всієї родини. опис приготування: Розігрійте духовку до 350 градусов по Фаренгейту (175 градусів С). Вилийте суміш для пирога велику миску. Додати яйце і масло, перемішати, до отримання однорідної маси. Суміш буде тро...