Рецепт Квашена ріпа

Рецепт Квашена ріпа
Кількість порцій: 10
Рецепт приготування квашеної ріпи.

опис приготування:

Ріпа має багатовікову історію, і перші згадки про неї відносяться до Стародавнього Єгипту і Стародавньої Греції. На Русі і в Європі ріпа стала популярна лише в середні століття. Ріпа займала таке ж місце в харчуванні людей, як зараз займає картопля. На Русі ріпа вживалася сирої, вареної і солоної (квашеної). Ріпа багата мінеральними солями, вітаміном С, РР, V1, V2, каротином. При заквашування відбувається відділення від клітин ріпи соку завдяки солі, а також гірчичного і ефірних олії, в зв'язку з чим квашена ріпа має неповторний смак. Саме за рахунок вмісту гірчичного масла у ріпи такий гострий присмак і запах. Ріпа застосовується в лікувальному і дієтичному харчуванні.

приготування:

Добре вимити ріпу і морква під холодною водою, обрізати хвостики. Очистити моркву, ріпу не чистити. Якщо ріпа дуже велика, розрізати її навпіл або на 4 частини. приготувати розсіл, прокип'ятивши воду з сіллю. Дати розсолу охолонути. У бочку або іншу ємність викласти ріпу і морква в кілька рядів, між якими помістити червоний пекучий перець. Залити вміст бочки приготованим розсолом, щоб він повністю покривав ріпу і морква. Якщо ріпа буде спливати, покласти зверху вантаж. Поставити бочку в темне прохолодне місце. через 45 днів квашена ріпа готова до вживання. Ріпу обов'язково потрібно зберігати в розсолі, але можна перекласти в ємність меншого розміру або в банки, підлив розсіл. Перед вживанням ріпу промити, очистити і нарізати разом з морквою.


  • репа и морковь в равных количествах— За смаком
  • червоний пекучий перець— За смаком
  • води— 10 літрів
  • солі— 2 склянки
Ріпа має багатовікову історію, і перші згадки про неї відносяться до Стародавнього Єгипту і Стародавньої Греції. На Русі і в Європі ріпа стала популярна лише в середні століття. Ріпа займала таке ж місце в харчуванні людей, як зараз займає картопля. На Русі ріпа вживалася сирої, вареної і солоної (квашеної). Ріпа багата мінеральними солями, вітаміном С, РР, V1, V2, каротином. При заквашування відбувається відділення від клітин ріпи соку завдяки солі, а також гірчичного і ефірних олії, в зв'язку з чим квашена ріпа має неповторний смак. Саме за рахунок вмісту гірчичного масла у ріпи такий гострий присмак і запах. Ріпа застосовується в лікувальному і дієтичному харчуванні.

приготування:

Добре вимити ріпу і морква під холодною водою, обрізати хвостики. Очистити моркву, ріпу не чистити. Якщо ріпа дуже велика, розрізати її навпіл або на 4 частини. приготувати розсіл, прокип'ятивши воду з сіллю. Дати розсолу охолонути. У бочку або іншу ємність викласти ріпу і морква в кілька рядів, між якими помістити червоний пекучий перець. Залити вміст бочки приготованим розсолом, щоб він повністю покривав ріпу і морква. Якщо ріпа буде спливати, покласти зверху вантаж. Поставити бочку в темне прохолодне місце. через 45 днів квашена ріпа готова до вживання. Ріпу обов'язково потрібно зберігати в розсолі, але можна перекласти в ємність меншого розміру або в банки, підлив розсіл. Перед вживанням ріпу промити, очистити і нарізати разом з морквою.


Подібні рецепти

Квашена капуста зі свининою

Пиріг з лаваша з фаршем

Рецепт приготування свинячих реберець, тушкованих з квашеною капустою, яблучним пюре, жовтим цибулею і курячим бульйоном. опис приготування: Свинина тушкована з капустою, яблучним пюре і цибулею — ситне і улюблене багатьма з дитинства блюдо. свинячих реберець— 1.8 кілограма ріпакової олії— ...

Квашена капуста, тушкована з м'ясом

Квашена капуста, тушкована з м'ясом

Знаєте за що я люблю це блюдо? Воно дуже просте, легке в процесі, при цьому ситне і дуже смачне. Якщо у вашому кулінарному арсеналі ще немає такого рецепта, то рекомендую запам'ятати і повторити. опис приготування: Хочу показати і розповісти, як приготувати тушковану квашену капусту з м'ясом. ...

Квашена капуста в розсолі

Квашена капуста в розсолі

Існує безліч рецептів приготування квашеної капусти, але цей, на мій погляд, - один з кращих. І, що не менш важливо, заквасити капусту в розсолі зовсім нескладно - переконайтеся самі! опис приготування: Капустка виходить хрустка, ароматна, соковита - в загальному, така, як треба. І, що дуже пр...

Квашена капуста

Квашена капуста

Рецепт приготування квашеної капусти досить простий, тому приготувати смачну квашену капусту в домашніх умовах здатний кожен. Актуальне блюдо для сироїдів. опис приготування: Квашена капуста - національна російська закуска. З неї також готуються салати, супи та другі страви. Квашена капуста ду...

Квашена капуста з буряком

Квашена капуста з буряком

простий рецепт, мінімум інгредієнтів, небагато часу - і смачна закуска з квашеної капусти з буряком готова. Корисна, красива і неймовірно смачна капуста стане частим гостем на вашому столі. опис приготування: Капуста - дуже корисний і смачний продукт. З неї можна готувати все, що завгодно: туш...