Рецепт Квашена капуста в розсолі

Рецепт Квашена капуста в розсолі
Кількість порцій: 8-12 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Існує безліч рецептів приготування квашеної капусти, але цей, на мій погляд, - один з кращих. І, що не менш важливо, заквасити капусту в розсолі зовсім нескладно - переконайтеся самі!

опис приготування:

Капустка виходить хрустка, ароматна, соковита - в загальному, така, як треба. І, що дуже приємно радує, капусту не надо перетирать, немає ніякої метушні з гнітом, громіздких пірамід з гантелей і балонів з водою - все робить розсіл. Отже, класичний рецепт квашеної капусти в розсолі — до ваших послуг!

  • Капуста білокачанна— 2 кілограма
  • морква— 2-3 штук
  • Лавровий лист— 3-4 штук
  • Перець запашний горошком— 5-6 штук
  • вода— 1,5 L
  • сіль— 2 Ст. ложки
  • цукор— 2 Ст. ложки
  • ягоди журавлини, кислої вишні— 0,5 склянки(по бажанню)
Квашена капуста в розсолі - фото крок 1 Насамперед приготуємо розсіл - для цього потрібно розчинити в гарячій воді сіль і цукор, а потім ретельно перемішати для повного розчинення.

Квашена капуста в розсолі - фото крок 2 Капусту звільняємо від верхніх грубих і пошкоджених листів і дрібно шаткуємо.

Квашена капуста в розсолі - фото крок 3 Морква трьом на крупній тертці.

Квашена капуста в розсолі - фото крок 4 Змішуємо капусту і моркву.

Квашена капуста в розсолі - фото крок 5 Перекладываем в банку, перемежовуючи з лавровим листом і горошинами запашного перцю.

Квашена капуста в розсолі - фото крок 6 Заливаємо розсолом так, щоб він повністю покривав капусту, і прикриваємо марлею. Під банку треба підставити тарілку - розсіл буде переливатися. Протягом наступних трьох діб капусту періодично доведеться обминати ложкою, а розсіл з тарілки повертати в банку.

Квашена капуста в розсолі - фото крок 7 Через дві-три доби (в залежності від температури в приміщенні) квашена капуста в розсолі буде готова! Її можна використовувати для приготування кислих щей, пирогів і пиріжків, солянок або є просто так - з маслом, цибулею і зеленню!
Для зберігання таку капусту потрібно перекласти в баночки і прибрати в холодильник.

Подібні рецепти

Квашена капуста зі свининою

Чорно-білі тістечка

Рецепт приготування свинячих реберець, тушкованих з квашеною капустою, яблучним пюре, жовтим цибулею і курячим бульйоном. опис приготування: Свинина тушкована з капустою, яблучним пюре і цибулею — ситне і улюблене багатьма з дитинства блюдо. свинячих реберець— 1.8 кілограма ріпакової олії— ...

Квашена капуста, тушкована з м'ясом

Квашена капуста, тушкована з м'ясом

Знаєте за що я люблю це блюдо? Воно дуже просте, легке в процесі, при цьому ситне і дуже смачне. Якщо у вашому кулінарному арсеналі ще немає такого рецепта, то рекомендую запам'ятати і повторити. опис приготування: Хочу показати і розповісти, як приготувати тушковану квашену капусту з м'ясом. ...

Квашена капуста

Квашена капуста

Рецепт приготування квашеної капусти досить простий, тому приготувати смачну квашену капусту в домашніх умовах здатний кожен. Актуальне блюдо для сироїдів. опис приготування: Квашена капуста - національна російська закуска. З неї також готуються салати, супи та другі страви. Квашена капуста ду...

Квашена капуста з буряком

Квашена капуста з буряком

простий рецепт, мінімум інгредієнтів, небагато часу - і смачна закуска з квашеної капусти з буряком готова. Корисна, красива і неймовірно смачна капуста стане частим гостем на вашому столі. опис приготування: Капуста - дуже корисний і смачний продукт. З неї можна готувати все, що завгодно: туш...

Квашена капуста зі свинячими реберцями

Квашена капуста зі свинячими реберцями

Квашена капуста зі свинячими реберцями — просте, смачне і ситне блюдо, яке підійде до столу в будні і свята. Беріть на замітку рецепт! опис приготування: Готуються свинячі реберця дуже просто і швидко, якщо м'ясо молоде. Воно легко відділяється від кістки і буквально тане в роті. Квашена капус...