Рецепт Квашена капуста
Рецепт приготування квашеної капусти досить простий, тому приготувати смачну квашену капусту в домашніх умовах здатний кожен. Актуальне блюдо для сироїдів.
опис приготування:
Квашена капуста - національна російська закуска. З неї також готуються салати, супи та другі страви. Квашена капуста дуже корисна для здоров'я, нормалізує мікрофлору кишечника, в ній містяться провітамін А, вітаміни С, V1, V2, B3, B6, аскорбінова кислота і цілий список мінеральних речовин (кальцій, магній, залізо, фосфор, сірка, фтор, йод, цинку тощо.). Що міститься в капусті противиразковий вітамін U попереджає поява виразки шлунка і дванадцятипалої кишки.
Існує кілька способів приготування квашеної капусти: шинкована, рубана і цельнокочанной. Квасять капусту з морквою, яблуками, журавлиною, буряком, стручковим перцем і т.д. Для квашення капусти рекомендується брати її пізні сорти (наприклад: слава, Сабурівка, Московська пізня і ін.). Капуста повинна бути здоровою і щільною. Не беріть мляву і пухку капусту. Щоб капуста вийшла хрусткою, сіль для квашення треба брати велику.
- Капуста білокачанна— 4 кілограма(очищенная от верхних листов и кочерыжек)
- морква— 6 штук
- сіль— 100 грам
- кмин— — За смаком
- Запашний перець— — За смаком
- Лавровий лист— — За смаком
капусту миємо, очищаем от верхних листьев и кочерыжек. В ингредиентах приведен вес уже очищенной капусты.
Тонко-тонко шинкуем нашу капусту.
Складываем всю капусту в большой таз или миску.
Морква натираем на средней терке и добавляем к капусте.
Добавляем соль и перетираем капусту с морковью.
Берем большую кастрюлю объемом около 10 літрів. На дно выкладываем крупные листья капусты.
Выкладываем в кастрюлю слой капусты с морковью, кладем немного специй (кмин, лаврушка, перець), плотненько утрамбовываем. Повторюємо процедуру до тих пір, пока не кончится капуста.
Получается целая кастрюля капусты.
Сверху также укутываем квашеную капусту большими листами капусты. Затем на листы капусты ставим тарелку, а на тарелку — какой-нибудь груз.
Под кастрюлю обязательно поставьте таз — капуста будет выделять сок, который будет выходить за края кастрюли.
Оставляем капусту в теплом месте. Приблизительно раз в два дня нужно будет протыкать капусту, чтобы из нее вышел скопившийся газ. Я обычно делаю это при помощи обыкновенной деревянной ложки.
Примерно через неделю капуста будет готова и ее можно будет подавать. Смачного!
Подібні рецепти
Хліб без молока і яєць
Рецепт приготування свинячих реберець, тушкованих з квашеною капустою, яблучним пюре, жовтим цибулею і курячим бульйоном. опис приготування: Свинина тушкована з капустою, яблучним пюре і цибулею — ситне і улюблене багатьма з дитинства блюдо. свинячих реберець— 1.8 кілограма ріпакової олії— ...
Квашена капуста, тушкована з м'ясом
Знаєте за що я люблю це блюдо? Воно дуже просте, легке в процесі, при цьому ситне і дуже смачне. Якщо у вашому кулінарному арсеналі ще немає такого рецепта, то рекомендую запам'ятати і повторити. опис приготування: Хочу показати і розповісти, як приготувати тушковану квашену капусту з м'ясом. ...
Квашена капуста в розсолі
Існує безліч рецептів приготування квашеної капусти, але цей, на мій погляд, - один з кращих. І, що не менш важливо, заквасити капусту в розсолі зовсім нескладно - переконайтеся самі! опис приготування: Капустка виходить хрустка, ароматна, соковита - в загальному, така, як треба. І, що дуже пр...
Квашена капуста з буряком
простий рецепт, мінімум інгредієнтів, небагато часу - і смачна закуска з квашеної капусти з буряком готова. Корисна, красива і неймовірно смачна капуста стане частим гостем на вашому столі. опис приготування: Капуста - дуже корисний і смачний продукт. З неї можна готувати все, що завгодно: туш...
Квашена капуста зі свинячими реберцями
Квашена капуста зі свинячими реберцями — просте, смачне і ситне блюдо, яке підійде до столу в будні і свята. Беріть на замітку рецепт! опис приготування: Готуються свинячі реберця дуже просто і швидко, якщо м'ясо молоде. Воно легко відділяється від кістки і буквально тане в роті. Квашена капус...