Рецепт Квашена буряк
Рецепт приготування квашеного буряка.
опис приготування:
У давнину буряк використовувалася лише як лікувальний засіб, сьогодні ж вона незамінний овоч на нашому столі. Буряк прийшла в Європу зі Сходу, а на Русі з'явилася приблизно в 10 столітті. Вже у 16 столітті борщ з буряка став популярним блюдом серед російського народу, а нарізана буряк подавалася до столу для збудження апетиту. Квашену буряк можна подавати на гарнір, додавати в салати, вінегрети або використовувати в якості закуски. розсіл, який утворюється під час квашення, можна використовувати для приготування борщу. Щоб заквасити буряки, беріть тільки здорові коренеплоди без пошкоджень, темно-червоного або бордового кольору, середньої або маленької величини. Найкращими сортами вважаються єгипетська і Бордо. Світла буряк з білими прожилками і кільцями вважається непридатною.
приготування:
відібрати буряк, добре очистити, промити і викласти в бочку або банку. Залити розсолом з води і солі, щоб він покривав буряк не менше, ніж на 10-15 см. Накрити дерев'яним кружком, зверху покласти вантаж і поставити в тепле місце для бродіння. через 2 тижні квашений буряк буде готова. Протягом цього часу необхідно постійно прибирати з поверхні розсолу піну і цвіль. Коли буряк буде готова, вона стане блідою і дуже м'якою. Розсіл придбає темно-бордовий колір і стане кисло-солодким, з легким солоним присмаком.
- буряк— За смаком
- води— 1 літр
- солі— 30 грам
приготування:
відібрати буряк, добре очистити, промити і викласти в бочку або банку. Залити розсолом з води і солі, щоб він покривав буряк не менше, ніж на 10-15 см. Накрити дерев'яним кружком, зверху покласти вантаж і поставити в тепле місце для бродіння. через 2 тижні квашений буряк буде готова. Протягом цього часу необхідно постійно прибирати з поверхні розсолу піну і цвіль. Коли буряк буде готова, вона стане блідою і дуже м'якою. Розсіл придбає темно-бордовий колір і стане кисло-солодким, з легким солоним присмаком.
Подібні рецепти
Квашена капуста рецепт класичний
Рецепт приготування свинячих реберець, тушкованих з квашеною капустою, яблучним пюре, жовтим цибулею і курячим бульйоном. опис приготування: Свинина тушкована з капустою, яблучним пюре і цибулею — ситне і улюблене багатьма з дитинства блюдо. свинячих реберець— 1.8 кілограма ріпакової олії— ...
Квашена капуста, тушкована з м'ясом
Знаєте за що я люблю це блюдо? Воно дуже просте, легке в процесі, при цьому ситне і дуже смачне. Якщо у вашому кулінарному арсеналі ще немає такого рецепта, то рекомендую запам'ятати і повторити. опис приготування: Хочу показати і розповісти, як приготувати тушковану квашену капусту з м'ясом. ...
Квашена капуста в розсолі
Існує безліч рецептів приготування квашеної капусти, але цей, на мій погляд, - один з кращих. І, що не менш важливо, заквасити капусту в розсолі зовсім нескладно - переконайтеся самі! опис приготування: Капустка виходить хрустка, ароматна, соковита - в загальному, така, як треба. І, що дуже пр...
Квашена капуста
Рецепт приготування квашеної капусти досить простий, тому приготувати смачну квашену капусту в домашніх умовах здатний кожен. Актуальне блюдо для сироїдів. опис приготування: Квашена капуста - національна російська закуска. З неї також готуються салати, супи та другі страви. Квашена капуста ду...
Квашена капуста з буряком
простий рецепт, мінімум інгредієнтів, небагато часу - і смачна закуска з квашеної капусти з буряком готова. Корисна, красива і неймовірно смачна капуста стане частим гостем на вашому столі. опис приготування: Капуста - дуже корисний і смачний продукт. З неї можна готувати все, що завгодно: туш...