Рецепт Лазанья класична з соусом «бешамель»
Хочу поділитися улюбленою стравою моєї сім'ї - лазаньєю. Бувають різні рецепти приготування, але я вам розповім, як приготувати класичну лазанью з яловичим фаршем під соусом "; Бешамель ";.
опис приготування:
Приготування лазаньї в домашніх умовах для новачків здасться складним процесом, але спробувавши хоча б раз, ви обов'язково захочете приготувати цю смакоту ще. Хоча лазіння і вважається традиційним італійським блюдом, але вона давно вже поширена улюблена далеко за межами своєї батьківщини. Існує багато варіацій начинок для цієї страви, але є також і класичний рецепт, в якому шари тесту перекладені м'ясним соусом, сирним шаром, і политі соусом бешамель, і звичайно ж з шаром сиру. Поєднання інгредієнтів з нотками ароматних приправ нікого не залишать байдужим. Смачного!
- скибочку бекону— 1 скибочку(нарізаний)
- цибуля— 1/2 штуки(дрібно нарізаний)
- морква, tertaya— 1 штука
- часник— 4 зубчики(дрібно нарізаний)
- фарш із яловичини— 250 грам
- червоне вино— 1/4 склянки
- соус "; Маринара" — 500 грам
- мелена кориця— 1/4 чайних ложки
- молоко— 4 склянки
- вершкове масло— 3 Ст. ложки
- мука— 1/3 склянки
- сир— 500 грам
- яйце— 1 штука
- тертий "; Пармезан" — 1/4 склянки
- тертий сир— 3 склянки(Чеддер і моцарелла)
- листи лазаньї— 9 штук
- мускатний горіх, сіль, перець— За смаком
- соняшникова олія— За смаком(для змащування форми)
2 Для м'ясного соусу: нарізаний скибочку бекону необхідно підрум'янити до золотистої скоринки в каструлі або жаровні (до 5 хвилин).
3 Потім додаємо дрібно нарізану цибулю і натерту моркву, солимо і перчимо, тушкуємо до пом'якшення (ще 3 хвилини). Потім додаємо часник і готуємо ще хвилину.
4 Додаємо яловичий фарш і тушкуємо, поки м'ясо перестане бути рожевим (від 6 до 7 хвилин).
5 В окремій ємності нагріваємо вино, додаємо корицю і соус "; Маринара ";. Вливаємо суміш в м'ясний соус.
6 Далі знімаємо з вогню і відставляємо в сторону.
7 Для соусу "; Бешамель ";: необхідно розігріти молоко в мікрохвильовій печі протягом 2-ух хвилин.
8 У каструлі на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло і, поступово додаючи борошно, тушкуємо протягом 2 хвилин. Потім вливаємо молоко і готуємо ще 10 хвилин до загустіння. У процесі готування весь час помішувати соус.
9 Додаємо мускатний горіх, часник, сіль, перець і прибираємо в сторону.
10 Для сирного шару: в блендері або кухонному комбайні потрібно збити до однорідної маси сир, яйце, пармезан.
11 солимо, перчимо і прибираємо в сторону.
12 Форму діаметром приблизно 30 см і листи лазаньї змащуємо олією. Вливаємо ¼ склянки води і ¼ склянки м'ясного соусу на дно форми.
13 По черзі викладаємо шари в наступному порядку: 3 листи лазаньї, потім викладаємо половину сирної начинки, третю частину залишився м'ясного соусу, посипаємо чвертю тертого сиру і поливаємо соусом "; Бешамель ";.
14 Щільно накриваємо лазанью фольгою, запікаємо близько 50 хвилин.
15 Після цього прибираємо фольгу, посипаємо тертим сиром і запікаємо ще приблизно 10 хвилин, поки лазіння не почне кипіти.
16 Перед подачею даємо страві "; відпочити" приблизно 15 хвилин, ріжемо на квадрати і подаємо на стіл.
Подібні рецепти
Вино з яблучного соку
Лазанья з куркою і соусом "; Бешамель" - неймовірно красиве і смачне блюдо. Соус додає м'ясу ніжність, так як курка трохи сухувата. Лазанья стане вашим повноцінним вечерею або обідом. опис приготування: Щоб приготувати лазанью, вам обов'язково знадобляться спеціальні листи для неї, а також соу...
Лазанья класична
Лазанья - одне з найпопулярніших італійських страв, кожна господиня знає кілька десятків приготування цього смачного страви. Сьогодні я познайомлю вас з класичним рецептом лазаньї з фаршем. опис приготування: Для приготування лазаньї вам знадобляться спеціальні листи, які мають однойменну назв...
Лазанья з соусом болоньєзе
Я обожнюю лазанью ! І сьогодні хочу поділитися з вами рецептом приготування лазаньї з соусом болоньєзе. Блюдо воістину виходить дуже смачним, соковитим і просоченою. Приступаємо до приготування! опис приготування: Приготувавши лазанью з соусом болоньєзе за цим рецептом ви залишитеся в захваті!...
Лазанья «Болоньєзе» (класичний рецепт)
лазанья — дуже смачне італійське блюдо, яке вже давно міцно влаштувалося на наших столах. Це своєрідна запіканка з грибів, овочів або м'яса. Приготовим! опис приготування: Приготування класичної лазаньї — досить трудомісткий процес, але я детально розповім, як приготувати лазанью "; Болоньєзе"...
Лазанья болоньєзе
Хочу представити вам класичний рецепт лазаньї болоньєзе. Для справжніх цінителів італійської кухні. опис приготування: Історії лазінні пішла з Греції. Саме греки передали цей рецепт римлянам. лазанья болоньєзе — рецепт дуже древній. І спочатку її готували без помідорів. Так як Колумб привіз по...