Рецепт Лазанья класична з соусом «бешамель»

Рецепт Лазанья класична з соусом «бешамель»
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Хочу поділитися улюбленою стравою моєї сім'ї - лазаньєю. Бувають різні рецепти приготування, але я вам розповім, як приготувати класичну лазанью з яловичим фаршем під соусом "; Бешамель ";.

опис приготування:

Приготування лазаньї в домашніх умовах для новачків здасться складним процесом, але спробувавши хоча б раз, ви обов'язково захочете приготувати цю смакоту ще. Хоча лазіння і вважається традиційним італійським блюдом, але вона давно вже поширена улюблена далеко за межами своєї батьківщини. Існує багато варіацій начинок для цієї страви, але є також і класичний рецепт, в якому шари тесту перекладені м'ясним соусом, сирним шаром, і политі соусом бешамель, і звичайно ж з шаром сиру. Поєднання інгредієнтів з нотками ароматних приправ нікого не залишать байдужим. Смачного!

  • скибочку бекону— 1 скибочку(нарізаний)
  • цибуля— 1/2 штуки(дрібно нарізаний)
  • морква, tertaya— 1 штука
  • часник— 4 зубчики(дрібно нарізаний)
  • фарш із яловичини— 250 грам
  • червоне вино— 1/4 склянки
  • соус "; Маринара"  — 500 грам
  • мелена кориця— 1/4 чайних ложки
  • молоко— 4 склянки
  • вершкове масло— 3 Ст. ложки
  • мука— 1/3 склянки
  • сир— 500 грам
  • яйце— 1 штука
  • тертий "; Пармезан"  — 1/4 склянки
  • тертий сир— 3 склянки(Чеддер і моцарелла)
  • листи лазаньї— 9 штук
  • мускатний горіх, сіль, перець— За смаком
  • соняшникова олія— За смаком(для змащування форми)
1 Розігрійте духовку до 200 градусів.

2 Для м'ясного соусу: нарізаний скибочку бекону необхідно підрум'янити до золотистої скоринки в каструлі або жаровні (до 5 хвилин).

3 Потім додаємо дрібно нарізану цибулю і натерту моркву, солимо і перчимо, тушкуємо до пом'якшення (ще 3 хвилини). Потім додаємо часник і готуємо ще хвилину.

4 Додаємо яловичий фарш і тушкуємо, поки м'ясо перестане бути рожевим (від 6 до 7 хвилин).

5 В окремій ємності нагріваємо вино, додаємо корицю і соус "; Маринара ";. Вливаємо суміш в м'ясний соус.

6 Далі знімаємо з вогню і відставляємо в сторону.

7 Для соусу "; Бешамель ";: необхідно розігріти молоко в мікрохвильовій печі протягом 2-ух хвилин.

8 У каструлі на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло і, поступово додаючи борошно, тушкуємо протягом 2 хвилин. Потім вливаємо молоко і готуємо ще 10 хвилин до загустіння. У процесі готування весь час помішувати соус.

9 Додаємо мускатний горіх, часник, сіль, перець і прибираємо в сторону.

10 Для сирного шару: в блендері або кухонному комбайні потрібно збити до однорідної маси сир, яйце, пармезан.

11 солимо, перчимо і прибираємо в сторону.

12 Форму діаметром приблизно 30 см і листи лазаньї змащуємо олією. Вливаємо ¼ склянки води і ¼ склянки м'ясного соусу на дно форми.

13 По черзі викладаємо шари в наступному порядку: 3 листи лазаньї, потім викладаємо половину сирної начинки, третю частину залишився м'ясного соусу, посипаємо чвертю тертого сиру і поливаємо соусом "; Бешамель ";.

14 Щільно накриваємо лазанью фольгою, запікаємо близько 50 хвилин.

15 Після цього прибираємо фольгу, посипаємо тертим сиром і запікаємо ще приблизно 10 хвилин, поки лазіння не почне кипіти.

16 Перед подачею даємо страві "; відпочити" приблизно 15 хвилин, ріжемо на квадрати і подаємо на стіл.

Подібні рецепти

Лазанья з куркою і соусом «бешамель»

Вино з яблучного соку

Лазанья з куркою і соусом "; Бешамель" - неймовірно красиве і смачне блюдо. Соус додає м'ясу ніжність, так як курка трохи сухувата. Лазанья стане вашим повноцінним вечерею або обідом. опис приготування: Щоб приготувати лазанью, вам обов'язково знадобляться спеціальні листи для неї, а також соу...

Лазанья класична

Лазанья класична

Лазанья - одне з найпопулярніших італійських страв, кожна господиня знає кілька десятків приготування цього смачного страви. Сьогодні я познайомлю вас з класичним рецептом лазаньї з фаршем. опис приготування: Для приготування лазаньї вам знадобляться спеціальні листи, які мають однойменну назв...

Лазанья з соусом болоньєзе

Лазанья з соусом болоньєзе

Я обожнюю лазанью ! І сьогодні хочу поділитися з вами рецептом приготування лазаньї з соусом болоньєзе. Блюдо воістину виходить дуже смачним, соковитим і просоченою. Приступаємо до приготування! опис приготування: Приготувавши лазанью з соусом болоньєзе за цим рецептом ви залишитеся в захваті!...

Лазанья «Болоньєзе» (класичний рецепт)

Лазанья «Болоньєзе» (класичний рецепт)

лазанья — дуже смачне італійське блюдо, яке вже давно міцно влаштувалося на наших столах. Це своєрідна запіканка з грибів, овочів або м'яса. Приготовим! опис приготування: Приготування класичної лазаньї — досить трудомісткий процес, але я детально розповім, як приготувати лазанью "; Болоньєзе"...

Лазанья болоньєзе

Лазанья болоньєзе

Хочу представити вам класичний рецепт лазаньї болоньєзе. Для справжніх цінителів італійської кухні. опис приготування: Історії лазінні пішла з Греції. Саме греки передали цей рецепт римлянам. лазанья болоньєзе — рецепт дуже древній. І спочатку її готували без помідорів. Так як Колумб привіз по...