Рецепт Лимонна меренга

Рецепт Лимонна меренга
Кількість порцій: 10-12 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Меренге або ободок — відмінний десерт, батьківщина якого Франція. Готують його зі збитих білків з цукром і запікають у духовці. ніжне, буквально тане в роті тістечко. Сьогодні у мене лимонна меренга.

опис приготування:

Готується меренга не так складно, як здається. головне, потрібно добре збити білки в ідеально сухий і чистої посуді. випікати, вірніше сушити їх при правильній температурі. Лимонна меренга відрізняється від звичайної тим, що в білки додають трохи лимонного соку і цедри. ароматне, хрустке тістечко підійде на десерт і для приготування і прикраси тортів.

  • яєчні білки— 3 штуки
  • цукор— 180 грам
  • лимон— 1/2 штуки
  • шафран— 2 щіпки(або харчової жовтий барвник)
лимонна меренга - фото крок 1 Підготуйте інгредієнти для приготування меренги.

лимонна меренга - фото крок 2 Яєчні білки збийте до твердих піків.

лимонна меренга - фото крок 3 Поступово всипте цукор в білки, не перестаючи збивати. вийде щільна, стійка, пишна маса, схожа на зефір.

лимонна меренга - фото крок 4 Додайте в білкову масу цедру половинки лимона.

лимонна меренга - фото крок 5 І чайну ложку лимонного соку.

лимонна меренга - фото крок 6 Додайте для кольору шафран або жовтий харчовий барвник.

лимонна меренга - фото крок 7 За допомогою кулінарного мішка з насадкою відсадити меренгу на деко з пекарської папером.

лимонна меренга - фото крок 8 Печіть меренгу в духовці при температурі 100 градусів 1-1,5 годину. Можна відкрити дверцята духовки. Меренга буде готова, коли легко стане відставати від пергаменту.

лимонна меренга - фото крок 9 Лимонна меренга готова. Можна подавати десерт до столу.

Подібні рецепти

Лимонна глазур

Морква по-корейськи будинку

Рецепт приготування однієї з найпопулярніших глазурі для десертів опис приготування: Цукор розчиняється в киплячій воді (125 грам). Після цього в отриману масу додається оцет і вариться сироп. Це робиться з закритою кришкою і на сильному вогні. Перевірити готовність можна шляхом капання. Крапл...

Лимонна курка

Лимонна курка

Рецепт лимонної курки я вичитала в журналі. спробувала приготувати. Блюдо вийшло смачним і ніжним. І це з першого разу! Лимон чудово доповнює прісний смак курки. Спробуйте. опис приготування: Лимонна курка добре поєднується з гарніром зі свіжих овочів, вареної картоплі і картопляного пюре. Так...

Лимонна паста з сиром і шпинатом

Лимонна паста з сиром і шпинатом

Це правда річна паста — легка, смачна, вітамінна! Нічого зайвого — тільки лимони, шпинат, каперсами…Ну, і сир, звичайно! опис приготування: скажу відразу, однією порцією такої пасти не обійтися… Вона виходить соковитою, насиченою, ароматної. Важкий соус зовсім не про це блюдо! Ми приготуємо ле...

Лимонна паста

Лимонна паста

Видів пасти так багато, що кожен знайде щось своє. Але іноді хочеться чогось зовсім неординарного. Тоді можна додати незвичайні продукти, які дадуть смак, що запам'ятовується. тільки спробуйте! опис приготування: Ознайомлю вас з тим, як приготувати лимонну пасту з каперсами і артишоками. А чом...

Квашеная капуста на зиму

Квашеная капуста на зиму

Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...