Рецепт Лимонний хліб

Рецепт Лимонний хліб
Кількість порцій: 6 Час приготування: 2 г. 30 хв.
Рецепт приготування дріжджового хліба з начинкою з вершкового сиру, цукру і лимонного крему.

опис приготування:

Ніжний хліб з терпким ароматом лимона - ідеальне ласощі для холодів.

  • теплої води— 6 Ст. ложок(дріжджі)
  • цукру— 1 Чайна ложка(дріжджі)
  • розчинних дріжджів— 1 1/2 чайних ложки(дріжджі)
  • борошна— 1/4 склянки(дріжджі)
  • цукру— 2 Ст. ложки(начинка)
  • сметани— 2 Ст. ложки(начинка)
  • свіжого лимонного соку— 1 Ст. ложка(начинка)
  • борошна— 2 Ст. ложки(начинка)
  • лимонного крему— 1/4 склянки(начинка)
  • сметани або йогурту— 6 Ст. ложок
  • м'якого вершкового масла— 1/4 склянки
  • великих яйця— 2 штуки
  • цукру— 1/4 склянки
  • солі— 1 Чайна ложка
  • ванільного екстракту— 1 Чайна ложка
  • цукрові перлини для посипання— За смаком
лимонний хліб - фото крок 1 1. У невеликій мисці змішати всі інгредієнти для дріжджів. Накрити і дати постояти від 10 до 15 хвилин. Змішати дріжджову суміш, сметану, вершкове масло, 1 яйце, цукор, сіль і ванільний екстракт в мисці міксером. Додати борошно і перемішати гаком для тесту, приклад 5 до 6 хвилин. Помістити тісто в злегка змащену маслом миску, накрити поліетиленовою плівкою і дати піднятися протягом 60-90 хвилин, поки воно не збільшиться в об'ємі вдвічі.

лимонний хліб - фото крок 2 2. Поки тісто піднімається, зробити начинку, змішавши всі інгредієнти (за винятком лимонного крему) в невеликій мисці.

лимонний хліб - фото крок 3 3. Розкачати тісто в прямокутник розміром 25Х37 на посипаній борошном поверхні.

лимонний хліб - фото крок 4 4. Помістити прямокутник на великий лист пергаментного паперу. Подумки розділити прямокутник на 3 рівні довгі смуги і змастити центральну смугу вершкової масою. Зверху змастити лимонним кремом.

лимонний хліб - фото крок 5 5. Ножем вирізати поперек смуги товщиною 1 см, у цілому начинки. переконайтеся, що у вас рівна кількість смуг по правій і лівій стороні.

лимонний хліб - фото крок 6 6. Загорнути смуги у вигляді «косички». Викласти хліб на пергаменті на деко. Накрити вільно поліетиленовою плівкою і дати піднятися від 45 до 50 хвилин.

лимонний хліб - фото крок 7 7. Розігріти духовку до 190 градусів. Змастити хліб збитим яйцем, посипати цукровими перлинами. Випікати протягом 25-30 хвилин, поки хліб не стане золотистим.

лимонний хліб - фото крок 8 8. Потім вийняти з духовки і остудити протягом 15-20 хвилин перед подачею на стіл. Нарізати скибочками і подавати.

Подібні рецепти

Легкий лимонний пиріг

Біла халва

Рецепт приготування легкого лимонного пирога. Дуже смачний і легкий пиріг для всієї родини. опис приготування: Розігрійте духовку до 350 градусов по Фаренгейту (175 градусів С). Вилийте суміш для пирога велику миску. Додати яйце і масло, перемішати, до отримання однорідної маси. Суміш буде тро...

Лимонний чізкейк

Лимонний чізкейк

Освойте рецепт лимонного чізкейку, який я витягла у професійного кондитера-американця (вже ці хлопці знають толк в чізкейк!), не полінуйтеся приготувати — і успіх вам гарантований. опис приготування: Я ще не зустрічала людей, які б не любили добре приготований чізкейк. На жаль, то що подають в...

Лимонний крем з ожиною

Лимонний крем з ожиною

Рецепт приготування ніжного десерту з лимоном і ожиною. Сир тофу робить цей десерт надзвичайно ніжним, а лимон надає терпкий аромат. опис приготування: змішайте 2 1/2 чайної ложки лимонної цедри, лимонний сік, мед і тофу в блендері до отримання однорідної маси. Розділіть лимонний крем рівномі...

Лимонний джем

Лимонний джем

Лимонний джем - чарівне ласощі і частування до будь-якого чаювання. Такий джем стане в нагоді для випічки, його можна подавати з млинцями і оладками. Та й просто з чаєм буде смачно! Спробуйте! опис приготування: Лимонний джем не обов'язково вимагає стерилізації. Якщо ви збираєтеся джем вжити п...

Лимонний кекс з чорницею

Лимонний кекс з чорницею

Кекс володіє ніжною текстурою завдяки вмісту йогурту. Лимонний сік і цедра надають йому пікантність. Для його приготування ви можете використовувати як свіжу, так і заморожену чорницю. кількість порцій: 8-10 мука— 1,5 склянки(і ще 1 столова ложка) розпушувач— 2 чайних ложки сіль— 0,5 чайних лож...