Рецепт Льодяники без цукру

Рецепт Льодяники без цукру
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Льодяник має давнє походження. Йому понад півмільйона років. Як відомо, його основа - це цукор. Але як бути тим , хто стежить за фігурою? Проблему допоможе вирішити мед!

опис приготування:

На перший погляд може здатися, що процес приготування льодяників без цукру довгий і трудомісткий. смію запевнити, що це не так. З усього процесу найбільше часу йде на уварювання.

Варто відзначити, що при варінні сиропу потрібно бути гранично обережним!

  • листя м'яти— 1 Ст. ложка(сухі)
  • листя ромашки— 1 Ст. ложка(сухі)
  • обкладинка— 0,5  чайних ложки(порошок)
  • імбир— 0,5 чайних ложки(порошок)
  • вода— 70 мілілітрів(гаряча)
  • мед— 0,5 склянки(рідкий)
Льодяники без цукру - фото крок 1 Підготуйте необхідні інгредієнти.

Льодяники без цукру - фото крок 2 У невеликій нержавіючої каструлі залийте трави і спеції окропом. На повільному вогні проваріть близько 7 хвилин.
Зніміть з вогню, дайте настоятися відвару під кришкою протягом півгодини. Потім отриманий відвар процідіть. трави викинете.

Льодяники без цукру - фото крок 3 Для подальшого процесу візьміть посуд з непрігораемой дном.
У каструлю перекладіть мед і додайте трав'яний відвар. Увімкніть середній вогонь і нагрівайте, постійно помішуючи.

Льодяники без цукру - фото крок 4 При варінні будьте гранично обережні. Маса сильно пузириться, тому необхідно підтримувати мінімальний вогонь.
В цілому на варіння піде 35-40 хвилин.

Льодяники без цукру - фото крок 5 Для того, щоб дізнатися чи готові льодяники, візьміть стакан, деякий час охолодіть його в морозилці і капніть уварений сироп на перевернуте денце склянки. Якщо крапля не розтікається і добре тримає форму, застигає, то льодяники готові для розливу в форми.

Льодяники без цукру - фото крок 6 Формами для льодяників можуть послужити силіконові, але якщо таких немає, то можна скористатися пластиковим контейнером і крохмалем.
У пластиковий контейнер насипте товстим шаром крохмаль. пальцем, на невеликій відстані один від одного, зробіть поглиблення. У ці поглиблення капає отриманий медово-трав'яний сироп. Діаметр регулюйте за бажанням, але за краї поглиблення не виходьте, т.к. сироп буде розтікатися. Якщо в процесі сироп застигне, підігрійте його і продовжите розливати льодяники.

Льодяники без цукру - фото крок 7 Заповнену форму зверху присипте крохмалем і дайте постояти 30 хвилин. Після обваляйте льодяники в крохмалі, перекладіть в герметичну ємність або загорніть у вощений папір.
Зберігайте льодяники в прохолодному місці, періодично присипаючи крохмалем.

Льодяники без цукру - фото крок 8 льодяники готові!

Подібні рецепти

Квас з дріжджів і цукру

Льодяники з цукру

Влітку від спеки рятують традиційні напої на зразок компоту або квасу. Приготувати квас по даним рецептом дуже просто, так як не потрібно робити хлібну закваску. Напій вийде дуже смачний, газований, з вираженим квасним ароматом. опис приготування: Готуємо всі інгредієнти - вони повинні бути к...

Квашеная капуста на зиму

Квашеная капуста на зиму

Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...

Курячі шийки в духовці

Курячі шийки в духовці

Курячі шийки в духовці - відмінна закуска до пива. Запечені курячі шийки виходять дуже соковитими, смачними і апетитними. кількість порцій: 3-4 курячих ший— 1,2 кілограма сиру— 200 грам часник— За смаком майонез— За смаком сіль, перець— За смаком 1. У мисці перемішати майонез з пропущеним ...