Рецепт Лазанья класична
Лазанья - одне з найпопулярніших італійських страв, кожна господиня знає кілька десятків приготування цього смачного страви. Сьогодні я познайомлю вас з класичним рецептом лазаньї з фаршем.
опис приготування:
Для приготування лазаньї вам знадобляться спеціальні листи, які мають однойменну назву. звичайно, їх можна приготувати і самостійно, але запевняю вас: ефект буде не той. У класичну лазанью кладуть м'ясний або курячий фарш, помідори, солодкий перець та інші овочі. Обов'язковою є соус (найчастіше «Бешамель»), який робить блюдо дуже ніжним. звичайно, не обійдеться і без сиру, адже що це за італійські блюдо, якщо в ньому немає сиру?! це, звичайно, жарт, але сир дійсно дуже важливий, він утворює на поверхні красиву золотисту скориночку, не даючи випаровуватися рідини, в результаті чого лазіння виходить ще більш соковитою. У вас вже потекли слинки? Перед вам рецепт, як приготувати лазанью класичну, приступайте і насолоджуйтеся шедевром, створеним своїми руками.
- Листи для лазаньї— 6 штук
- Свинина— 350 грам
- помідори— 2-3 штук
- Цибуля— 2 штуки
- молоко— 1 Склянка
- Вершкове масло— 50 грам
- борошно— 2 Ст. ложки
- сіль— 1 Ст. ложка
- Мускатний горіх— 1 щіпка
- сир твердий— 100 грам
- Соняшникова олія— 2 Ст. ложки
Цибуля поріжте дрібними кубиками, надішліть на сковороду і обсмажте до золотистого кольору.
додайте фарш, енергійно розмішуючи, щоб він не перетворився на одну велику котлету. Смажте до напівготовності. Потім відправте в сковороду помідори, порізані на середнього розміру шматочки. Попередньо раджу зняти з них шкірку, обшпаривши окропом.
Додайте сіль і тушкуйте масу до готовності фаршу і м'якості помідорів.
Приготуйте соус «Бешамель». У невеликій каструльці розтопіть вершкове масло, додайте борошно і добре перемішайте, потім влийте молоко, додайте сіль і дрібку мускатного горіха. варіть, помішуючи, до загустіння. За консистенцією соус повинен бути схожим на сметану.
Листи лазаньї покладіть в каструльку і залийте окропом на 2 хвилини. покладіть 2 листа в форму для запікання.
Зверху покладіть половину м'ясної начинки.
Змастіть третьою частиною соусу «Бешамель».
Знову покладіть листи лазаньї, другу половину начинки і ще трохи соусу. Накрийте залишилися листами лазаньї.
Зверху змастіть соусом і прісипте тертим твердим сиром, відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Подавайте лазанью гарячою. Смачного!
Подібні рецепти
Піца класична рецепт
Хочу поділитися улюбленою стравою моєї сім'ї - лазаньєю. Бувають різні рецепти приготування, але я вам розповім, як приготувати класичну лазанью з яловичим фаршем під соусом "; Бешамель ";. опис приготування: Приготування лазаньї в домашніх умовах для новачків здасться складним процесом, але с...
Лазанья «Болоньєзе» (класичний рецепт)
лазанья — дуже смачне італійське блюдо, яке вже давно міцно влаштувалося на наших столах. Це своєрідна запіканка з грибів, овочів або м'яса. Приготовим! опис приготування: Приготування класичної лазаньї — досить трудомісткий процес, але я детально розповім, як приготувати лазанью "; Болоньєзе"...
Лазанья болоньєзе
Хочу представити вам класичний рецепт лазаньї болоньєзе. Для справжніх цінителів італійської кухні. опис приготування: Історії лазінні пішла з Греції. Саме греки передали цей рецепт римлянам. лазанья болоньєзе — рецепт дуже древній. І спочатку її готували без помідорів. Так як Колумб привіз по...
Лазанья грибна
Якщо ви любите лазанью, то пропоную вам для різноманітності приготувати її з грибочками і шпинатом. оригінально? Начинка неймовірно соковита, ароматна і дійсно смачна. обов'язково спробуйте! опис приготування: Для святкового або щоденного меню цей варіант, як приготувати лазанью грибну, буде д...
Лазанья з кабачків з фаршем
Лазанья з кабачків з фаршем дуже смачна і корисна. Рекомендую її тим, хто стежить за своєю вагою і вибирає корисні рецепти. Потрібно тільки не захоплюватися сметаною і сир вибирати менш калорійний. опис приготування: Лазанью з кабачків з фаршем можна подавати як самостійне блюдо. М'ясо і овочі...