Рецепт Лазанья в домашніх умовах
лазанья, приготована в домашніх умовах, стане королевою вашого вечері. доведеться повозитися, але результат того вартий. Знадобляться два соуси — томатно-м'ясний і з сиром, а також листи лазаньї.
опис приготування:
Для приготування лазаньї в домашніх умовах підійде свинячий або яловичий фарш. Я раджу використовувати суміш з свинячого і яловичого фаршу. Знадобиться також велика кількість сиру. Моцареллу можна замінити Сулугуні, Пармезан краще використовувати італійський, а Рікотту можна замінити сирним сиром.
- лазанья (листи) — 15 штук
- Масло оливкове— 0,5 Ст. ложки
- фарш (яловичина зі свининою) — 450 грам
- цибулина— 1,5 штуки
- часник— 3 зубчики
- томатне пюре— 800 мілілітрів
- сіль— — За смаком
- Перець чорний мелений— — За смаком
- вершки жирні— 1/4 склянки
- базилік подрібнений— 1 Ст. ложка
- петрушка подрібнена— 2 Ст. ложки
- сир Рікотта— 400 грам
- сир Моцарелла— 200 грам
- Сир Пармезан тертий— 1/3 склянки
- яйце— 1 штука
- Вершкове масло— 3 Ст. ложки
- борошно— 2-3 Ст. ложок
- Курячий бульйон— 1/2 склянки
- молоко— 1/2 склянки
- Лавровий лист— 1 штука
2. Візьмемося спочатку за томатно-м'ясний соус. На сковороді на оливковій олії (0,5 ст. ложки) обсмажте м'ясо. Посоліть і поперчіть його на смак.
3. смажте фарш, помішуючи, поки він не стане світло-коричневим.
4. Очистіть і наріжте кубиками цибулину, додайте до фаршу.
5. Обсмажуйте цибулю з фаршем, періодично помішуючи, протягом п'яти хвилин, поки цибуля не стане м'яким.
6. Розбийте великі шматочки фаршу, використовуючи картоплем'ялку.
7. До фаршу додайте пропущені через прес три зубчики часнику, томатне пюре, сіль і poperčite. перемішайте, накрийте кришкою і потушьте протягом п'яти хвилин.
8. Через п'ять хвилин додайте 1/4 склянки жирних вершків, подрібнені петрушку (приблизно дві столові ложки) і базилік (одну ст. ложку).
9. Перемішайте томатно-м'ясний соус, прогрійте і зніміть з вогню. Вершки цього соус додадуть більше оксамитову консистенцію і ніжний смак.
10. Приготуємо сирну начинку. Для цього в мисці змішайте сир Рікотта, один стакан натертого сыра Моцарелла, 1/4 стакана тертого Пармезана, одне яйце, сіль, перець і трохи подрібненої петрушки. Повинна вийти однорідна маса.
11. Листи лазаньї просушіть на паперовому рушнику. Осушіть форму для запікання лазаньї. На дно вкладіть кілька столових ложок м'ясної начинки і рівномірно розподіліть.
12. На м'ясної соус в формі викладіть листи лазаньї, на листи покладіть по столовій ложці сирної начинки.
13. Розмажте сирну начинку по листам лазаньї.
14. На начинку знову викладіть томатно-м'ясний соус (приблизно 3/4 склянки соусу).
15. Другий шар м'ясної начинки можна посипати тертою моцарелою. Але це необов'язково, сиру цілком достатньо в начинці.
16. Накрийте сир листами лазаньї і повторіть все знову (фарш — лазіння — сирна начинка — фарш і т.д.). Останній — верхній — шар повинен бути з листів лазаньї.
17. Приготуємо сирний соус. Можна готувати Бешамель (якщо бажаєте). Цей соус містить більше інгредієнтів і включає сир. У сотейнику розтопіть вершкове масло і обсмажте в ньому дрібно нарізану половинку цибулини (або зовсім маленьку цибулину). Приправити сіллю і Arte, помішуючи, до м'якості цибулі. Потім поступово введіть пару столових ложок борошна.
18. Додайте в сирний соус півсклянки молока і півсклянки курячого бульйону. У цьому соусі можна використовувати тільки молоко (склянка), але курячий бульйон привнесе в лазанью більше смаку. перемішайте віночком.
19. Додайте лавровий лист, сіль і poperčite. Готуйте соус на повільному вогні протягом п'яти хвилин, поки він не загусне.
20. Через п'ять хвилин виловіть з соусу лавровий лист. Додайте в нього 3/4 склянки тертої Моцарелли і 1/4 стакана тертого Пармезана.
21. Зніміть сирний соус з вогню і гарненько перемішайте або збийте віночком до однорідної маси.
22. Залийте соусом лазанью в формі для випічки, розрівняйте його по всій поверхні лазаньї.
23. Накрийте форму з лазаньєю фольгою і відправляйте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. через 40 хвилин зніміть фольгу і випікайте ще хвилин п'ять, щоб сир підрум'яниться.
24. Лазанья в домашніх умовах готова! подавайте порційно. Смачного!
Подібні рецепти
Курячі котлети з батоном
Якщо у вас залишився чорний хліб або ви хочете підбадьорливого напою в пекучу спеку, зробіть квас в домашніх умовах з хліба. Смак цього напою знає кожен, готується він легко. опис приготування: Натуральний квас в домашніх умовах з хліба відмінно втамовує спрагу в жарку погоду. Готується він пр...
Ліверна ковбаса в домашніх умовах
Рецепт приготування ліверної ковбаси в домашніх умовах дуже простий, хоча не можна сказати, що і швидкий. але повірте, воно того варте! все домашнє, а не з магазину. з'їдається миттю, вкуснятина! опис приготування: Такий простий рецепт ліверної ковбаси в домашніх умовах, як мені здається, спод...
Курячий рулет в домашніх умовах
Курячий рулет в домашніх умовах - це відмінна закуска, яка ідеально підійде як до святкового застілля, так і до звичайного сімейного вечері. впевнена, такий рулет сподобається і дорослим, і дітям. опис приготування: Готується курячий рулет неймовірно просто. З процесом легко впорається навіть ...
Лазанья без м'яса
Всім відоме італійське блюдо можна приготувати не тільки з м'ясом, але і з овочевою прошарком, і буде воно не менш смачним. А як на мене, так овочева лазанья виходить більш соковитою. Приготовим? опис приготування: Смачне і ситне італійське блюдо приготувати вдома зовсім нескладно, начинку для...
Лазанья болоньєзе
Хочу представити вам класичний рецепт лазаньї болоньєзе. Для справжніх цінителів італійської кухні. опис приготування: Історії лазінні пішла з Греції. Саме греки передали цей рецепт римлянам. лазанья болоньєзе — рецепт дуже древній. І спочатку її готували без помідорів. Так як Колумб привіз по...