Рецепт Лазанья в домашніх умовах

Рецепт Лазанья в домашніх умовах
Кількість порцій: 8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
лазанья, приготована в домашніх умовах, стане королевою вашого вечері. доведеться повозитися, але результат того вартий. Знадобляться два соуси — томатно-м'ясний і з сиром, а також листи лазаньї.

опис приготування:

Для приготування лазаньї в домашніх умовах підійде свинячий або яловичий фарш. Я раджу використовувати суміш з свинячого і яловичого фаршу. Знадобиться також велика кількість сиру. Моцареллу можна замінити Сулугуні, Пармезан краще використовувати італійський, а Рікотту можна замінити сирним сиром.

  • лазанья (листи)  — 15 штук
  • Масло оливкове— 0,5 Ст. ложки
  • фарш (яловичина зі свининою)  — 450 грам
  • цибулина— 1,5 штуки
  • часник— 3 зубчики
  • томатне пюре— 800 мілілітрів
  • сіль— — За смаком
  • Перець чорний мелений— — За смаком
  • вершки жирні— 1/4 склянки
  • базилік подрібнений— 1 Ст. ложка
  • петрушка подрібнена— 2 Ст. ложки
  • сир Рікотта— 400 грам
  • сир Моцарелла— 200 грам
  • Сир Пармезан тертий— 1/3 склянки
  • яйце— 1 штука
  • Вершкове масло— 3 Ст. ложки
  • борошно— 2-3 Ст. ложок
  • Курячий бульйон— 1/2 склянки
  • молоко— 1/2 склянки
  • Лавровий лист— 1 штука
Лазанья в домашніх умовах - фото крок 1 1. Для приготування лазаньї рекомендую використовувати листи лазаньї, які не треба попередньо варити. Це зазначено на упаковці. Просто замочіть листи лазаньї в окропі в тому ж блюді, в якому будете випікати лазанью.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 2 2. Візьмемося спочатку за томатно-м'ясний соус. На сковороді на оливковій олії (0,5 ст. ложки) обсмажте м'ясо. Посоліть і поперчіть його на смак.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 3 3. смажте фарш, помішуючи, поки він не стане світло-коричневим.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 4 4. Очистіть і наріжте кубиками цибулину, додайте до фаршу.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 5 5. Обсмажуйте цибулю з фаршем, періодично помішуючи, протягом п'яти хвилин, поки цибуля не стане м'яким.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 6 6. Розбийте великі шматочки фаршу, використовуючи картоплем'ялку.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 7 7. До фаршу додайте пропущені через прес три зубчики часнику, томатне пюре, сіль і poperčite. перемішайте, накрийте кришкою і потушьте протягом п'яти хвилин.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 8 8. Через п'ять хвилин додайте 1/4 склянки жирних вершків, подрібнені петрушку (приблизно дві столові ложки) і базилік (одну ст. ложку).

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 9 9. Перемішайте томатно-м'ясний соус, прогрійте і зніміть з вогню. Вершки цього соус додадуть більше оксамитову консистенцію і ніжний смак.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 10 10. Приготуємо сирну начинку. Для цього в мисці змішайте сир Рікотта, один стакан натертого сыра Моцарелла, 1/4 стакана тертого Пармезана, одне яйце, сіль, перець і трохи подрібненої петрушки. Повинна вийти однорідна маса.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 11 11. Листи лазаньї просушіть на паперовому рушнику. Осушіть форму для запікання лазаньї. На дно вкладіть кілька столових ложок м'ясної начинки і рівномірно розподіліть.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 12 12. На м'ясної соус в формі викладіть листи лазаньї, на листи покладіть по столовій ложці сирної начинки.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 13 13. Розмажте сирну начинку по листам лазаньї.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 14 14. На начинку знову викладіть томатно-м'ясний соус (приблизно 3/4 склянки соусу).

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 15 15. Другий шар м'ясної начинки можна посипати тертою моцарелою. Але це необов'язково, сиру цілком достатньо в начинці.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 16 16. Накрийте сир листами лазаньї і повторіть все знову (фарш — лазіння — сирна начинка — фарш і т.д.). Останній — верхній — шар повинен бути з листів лазаньї.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 17 17. Приготуємо сирний соус. Можна готувати Бешамель (якщо бажаєте). Цей соус містить більше інгредієнтів і включає сир. У сотейнику розтопіть вершкове масло і обсмажте в ньому дрібно нарізану половинку цибулини (або зовсім маленьку цибулину). Приправити сіллю і Arte, помішуючи, до м'якості цибулі. Потім поступово введіть пару столових ложок борошна.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 18 18. Додайте в сирний соус півсклянки молока і півсклянки курячого бульйону. У цьому соусі можна використовувати тільки молоко (склянка), але курячий бульйон привнесе в лазанью більше смаку. перемішайте віночком.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 19 19. Додайте лавровий лист, сіль і poperčite. Готуйте соус на повільному вогні протягом п'яти хвилин, поки він не загусне.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 20 20. Через п'ять хвилин виловіть з соусу лавровий лист. Додайте в нього 3/4 склянки тертої Моцарелли і 1/4 стакана тертого Пармезана.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 21 21. Зніміть сирний соус з вогню і гарненько перемішайте або збийте віночком до однорідної маси.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 22 22. Залийте соусом лазанью в формі для випічки, розрівняйте його по всій поверхні лазаньї.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 23 23. Накрийте форму з лазаньєю фольгою і відправляйте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. через 40 хвилин зніміть фольгу і випікайте ще хвилин п'ять, щоб сир підрум'яниться.

Лазанья в домашніх умовах - фото крок 24 24. Лазанья в домашніх умовах готова! подавайте порційно. Смачного!

Подібні рецепти

Квас в домашніх умовах з хліба

Курячі котлети з батоном

Якщо у вас залишився чорний хліб або ви хочете підбадьорливого напою в пекучу спеку, зробіть квас в домашніх умовах з хліба. Смак цього напою знає кожен, готується він легко. опис приготування: Натуральний квас в домашніх умовах з хліба відмінно втамовує спрагу в жарку погоду. Готується він пр...

Ліверна ковбаса в домашніх умовах

Ліверна ковбаса в домашніх умовах

Рецепт приготування ліверної ковбаси в домашніх умовах дуже простий, хоча не можна сказати, що і швидкий. але повірте, воно того варте! все домашнє, а не з магазину. з'їдається миттю, вкуснятина! опис приготування: Такий простий рецепт ліверної ковбаси в домашніх умовах, як мені здається, спод...

Курячий рулет в домашніх умовах

Курячий рулет в домашніх умовах

Курячий рулет в домашніх умовах - це відмінна закуска, яка ідеально підійде як до святкового застілля, так і до звичайного сімейного вечері. впевнена, такий рулет сподобається і дорослим, і дітям. опис приготування: Готується курячий рулет неймовірно просто. З процесом легко впорається навіть ...

Лазанья без м'яса

Лазанья без м'яса

Всім відоме італійське блюдо можна приготувати не тільки з м'ясом, але і з овочевою прошарком, і буде воно не менш смачним. А як на мене, так овочева лазанья виходить більш соковитою. Приготовим? опис приготування: Смачне і ситне італійське блюдо приготувати вдома зовсім нескладно, начинку для...

Лазанья болоньєзе

Лазанья болоньєзе

Хочу представити вам класичний рецепт лазаньї болоньєзе. Для справжніх цінителів італійської кухні. опис приготування: Історії лазінні пішла з Греції. Саме греки передали цей рецепт римлянам. лазанья болоньєзе — рецепт дуже древній. І спочатку її готували без помідорів. Так як Колумб привіз по...