Рецепт Лазанья з м'ясом
Класичний рецепт приготування лазаньї з покроковими фотографіями — до вашої уваги. Приготувати справжню італійську лазанью за цим рецептом зможе навіть початківець кулінар.
опис приготування:
Я дуже люблю лазанью. дуже. Однак приготувати смачну лазанью — завдання складне. Якось раз я спробувала лазанью в хорошому італійському ресторані — сподобалося до щенячого захоплення. А потім я на протязі декількох років намагалася готувати лазанью сама, в домашніх умовах, кілька разів їла її в гостях, замовляла в інших ресторанах — НЕ… І ось, через роки пошуків, я нарешті знайшла кращий рецепт лазаньї з м'ясом. Коли я роблю все в точності за рецептом — лазіння виходить просто ідеальною, в міру соковитою, але не дуже жирної, не сухий… такий, якою вона повинна бути. І цим рецептом я ділюся з вами. користуйтеся, дорогі!
- листи лазаньї— 400 грам
- фарш яловичий— 700 грам
- цибулина— 1 штука
- часник— 3 зубчики
- морква— 2 штуки
- селера (стебло) — 3 штуки
- Перець болгарський— 1 штука
- помідори— 500 грам
- петрушка свіжа— — За смаком
- Оливкова олія— — За смаком
- молоко— 1 літр
- Вершкове масло— 100 грам
- борошно— 3/4 штуки
Почнемо з приготування соусу. На помідорах робимо хрестоподібні надрізи, кладемо їх в киплячу воду і тримаємо там 15-20 секунд. Потім воду зливаємо, а помідори отставляем в сторону — нехай остигають.
Цибулю і часник дрібно нарізати. Розігріти в сковороді трохи оливкового масла, додати цибулю з часником і готувати на помірному вогні, помішуючи, до м'якості. приблизно 10 хвилин.
Моркву натираємо на тертці і додаємо до цибулі і часнику. Перемішуємо і готуємо на помірному вогні ще 7-10 хвилин.
Додаємо в жаровню яловичий фарш, розминаємо його лопаткою, перемішуємо з овочами.
Перемішати і готувати приблизно 20 хвилин на помірному вогні.
Потім додаємо кубиками нарізану селеру.
Туди ж — кубиками нарізаний болгарський перець.
перемішуємо.
Остигнули помідори подрібнюємо в пюре за допомогою блендера або кухонного комбайна. Вийшло томатне пюре виливаємо в жаровню.
перемішуємо, додаємо сіль і перець, готуємо протягом 5-7 хвилин на помірному вогні.
нарешті, додати нарубану петрушку, перемішати і зняти з вогню. соус готовий.
Тепер настав час приготування соусу бешамель. Кладемо вершкове масло в каструльку, ставимо на середній вогонь, розтоплюємо масло.
Додаємо борошно і активно перемішуємо, щоб не утворювалися грудочки.
Продовжуйте перемішувати до утворення однорідної маси.
В однорідну вершкову суміш тонкою цівкою вливаємо молоко. перемішуємо.
Продовжуйте варити і перемішувати, поки соус не увариться до консистенції рідкої сметани. Потім знімаємо соус з вогню.
Пора збирати лазанью. Уважно прочитайте інструкцію приготування ваших листів для лазаньї. Деякі листи лазаньї потрібно попередньо відварити у воді, деякі в попередній обробці не потребують. робіть так, як написано в інструкції. Мої листи потрібно було відварити, тому я їх поклала в киплячу воду (по черзі, інакше злипнуться) і варила стільки, скільки вказано в інструкції.
Акуратно дістаємо листи для лазаньї з окропу, даємо їм трохи охолонути.
У злегка змащену маслом форму для запікання викладаємо шар листів для лазаньї (якщо форма і листи не відповідають один одному за розмірами, листи можна розрізати).
Далі викладаємо приблизно третину начинки.
Розрівнюємо шар начинки, зверху заливаємо невеликою кількістю (приблизно 1/4 частина) соусу бешамель.
Посипаємо чашкою тертого сиру.
Повторюємо ту ж процедуру: шар локшини — шар начинки — соус — сир. Доти, поки не закінчаться інгредієнти (у мене — 4 шару аркушів лазаньї, отже 3 шару начинки). Верхнім повинен бути шар листів лазаньї, змащений соусом бешамель. Форму для запікання ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо 40 хвилин.
Потім дістаємо лазанью з духовки, посипаємо тертим пармезаном і відправляємо в духовку ще на 10 хвилин. Готову лазанью дістаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути, після чого подаємо до столу.
приємного апетиту!
Подібні рецепти
Хліб селянський
Якщо ви збираєтеся здивувати своїх близьких блюдом з італійської кухні, то придивіться до цього рецепту. він підкаже, як приготувати лазанью з м'ясом і грибами, відмінне блюдо на вечерю для всієї родини. опис приготування: Перед вами рецепт лазаньї з м'ясом і грибами, який можна приготувати на...
Лазанья «Болоньєзе» (класичний рецепт)
лазанья — дуже смачне італійське блюдо, яке вже давно міцно влаштувалося на наших столах. Це своєрідна запіканка з грибів, овочів або м'яса. Приготовим! опис приготування: Приготування класичної лазаньї — досить трудомісткий процес, але я детально розповім, як приготувати лазанью "; Болоньєзе"...
Лазанья болоньєзе
Хочу представити вам класичний рецепт лазаньї болоньєзе. Для справжніх цінителів італійської кухні. опис приготування: Історії лазінні пішла з Греції. Саме греки передали цей рецепт римлянам. лазанья болоньєзе — рецепт дуже древній. І спочатку її готували без помідорів. Так як Колумб привіз по...
Лазанья грибна
Якщо ви любите лазанью, то пропоную вам для різноманітності приготувати її з грибочками і шпинатом. оригінально? Начинка неймовірно соковита, ароматна і дійсно смачна. обов'язково спробуйте! опис приготування: Для святкового або щоденного меню цей варіант, як приготувати лазанью грибну, буде д...
Лазанья з кабачків з фаршем
Лазанья з кабачків з фаршем дуже смачна і корисна. Рекомендую її тим, хто стежить за своєю вагою і вибирає корисні рецепти. Потрібно тільки не захоплюватися сметаною і сир вибирати менш калорійний. опис приготування: Лазанью з кабачків з фаршем можна подавати як самостійне блюдо. М'ясо і овочі...