Рецепт Лазанья з м'ясом

Рецепт Лазанья з м'ясом
Кількість порцій: 6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Класичний рецепт приготування лазаньї з покроковими фотографіями — до вашої уваги. Приготувати справжню італійську лазанью за цим рецептом зможе навіть початківець кулінар.

опис приготування:

Я дуже люблю лазанью. дуже. Однак приготувати смачну лазанью — завдання складне. Якось раз я спробувала лазанью в хорошому італійському ресторані — сподобалося до щенячого захоплення. А потім я на протязі декількох років намагалася готувати лазанью сама, в домашніх умовах, кілька разів їла її в гостях, замовляла в інших ресторанах — НЕ… І ось, через роки пошуків, я нарешті знайшла кращий рецепт лазаньї з м'ясом. Коли я роблю все в точності за рецептом — лазіння виходить просто ідеальною, в міру соковитою, але не дуже жирної, не сухий… такий, якою вона повинна бути. І цим рецептом я ділюся з вами. користуйтеся, дорогі!

  • листи лазаньї— 400 грам
  • фарш яловичий— 700 грам
  • цибулина— 1 штука
  • часник— 3 зубчики
  • морква— 2 штуки
  • селера (стебло)  — 3 штуки
  • Перець болгарський— 1 штука
  • помідори— 500 грам
  • петрушка свіжа— — За смаком
  • Оливкова олія— — За смаком
  • молоко— 1 літр
  • Вершкове масло— 100 грам
  • борошно— 3/4 штуки
Лазанья з м'ясом - фото крок 1 Отже, для початку підготуємо всі інгредієнти.

Лазанья з м'ясом - фото крок 2 Почнемо з приготування соусу. На помідорах робимо хрестоподібні надрізи, кладемо їх в киплячу воду і тримаємо там 15-20 секунд. Потім воду зливаємо, а помідори отставляем в сторону — нехай остигають.

Лазанья з м'ясом - фото крок 3 Цибулю і часник дрібно нарізати. Розігріти в сковороді трохи оливкового масла, додати цибулю з часником і готувати на помірному вогні, помішуючи, до м'якості. приблизно 10 хвилин.

Лазанья з м'ясом - фото крок 4 Моркву натираємо на тертці і додаємо до цибулі і часнику. Перемішуємо і готуємо на помірному вогні ще 7-10 хвилин.

Лазанья з м'ясом - фото крок 5 Додаємо в жаровню яловичий фарш, розминаємо його лопаткою, перемішуємо з овочами.

Лазанья з м'ясом - фото крок 6 Перемішати і готувати приблизно 20 хвилин на помірному вогні.

Лазанья з м'ясом - фото крок 7 Потім додаємо кубиками нарізану селеру.

Лазанья з м'ясом - фото крок 8 Туди ж — кубиками нарізаний болгарський перець.

Лазанья з м'ясом - фото крок 9 перемішуємо.

Лазанья з м'ясом - фото крок 10 Остигнули помідори подрібнюємо в пюре за допомогою блендера або кухонного комбайна. Вийшло томатне пюре виливаємо в жаровню.

Лазанья з м'ясом - фото крок 11 перемішуємо, додаємо сіль і перець, готуємо протягом 5-7 хвилин на помірному вогні.

Лазанья з м'ясом - фото крок 12 нарешті, додати нарубану петрушку, перемішати і зняти з вогню. соус готовий.

Лазанья з м'ясом - фото крок 13 Тепер настав час приготування соусу бешамель. Кладемо вершкове масло в каструльку, ставимо на середній вогонь, розтоплюємо масло.

Лазанья з м'ясом - фото крок 14 Додаємо борошно і активно перемішуємо, щоб не утворювалися грудочки.

Лазанья з м'ясом - фото крок 15 Продовжуйте перемішувати до утворення однорідної маси.

Лазанья з м'ясом - фото крок 16 В однорідну вершкову суміш тонкою цівкою вливаємо молоко. перемішуємо.

Лазанья з м'ясом - фото крок 17 Продовжуйте варити і перемішувати, поки соус не увариться до консистенції рідкої сметани. Потім знімаємо соус з вогню.

Лазанья з м'ясом - фото крок 18 Пора збирати лазанью. Уважно прочитайте інструкцію приготування ваших листів для лазаньї. Деякі листи лазаньї потрібно попередньо відварити у воді, деякі в попередній обробці не потребують. робіть так, як написано в інструкції. Мої листи потрібно було відварити, тому я їх поклала в киплячу воду (по черзі, інакше злипнуться) і варила стільки, скільки вказано в інструкції.

Лазанья з м'ясом - фото крок 19 Акуратно дістаємо листи для лазаньї з окропу, даємо їм трохи охолонути.

Лазанья з м'ясом - фото крок 20 У злегка змащену маслом форму для запікання викладаємо шар листів для лазаньї (якщо форма і листи не відповідають один одному за розмірами, листи можна розрізати).

Лазанья з м'ясом - фото крок 21 Далі викладаємо приблизно третину начинки.

Лазанья з м'ясом - фото крок 22 Розрівнюємо шар начинки, зверху заливаємо невеликою кількістю (приблизно 1/4 частина) соусу бешамель.

Лазанья з м'ясом - фото крок 23 Посипаємо чашкою тертого сиру.

Лазанья з м'ясом - фото крок 24 Повторюємо ту ж процедуру: шар локшини — шар начинки — соус — сир. Доти, поки не закінчаться інгредієнти (у мене — 4 шару аркушів лазаньї, отже 3 шару начинки). Верхнім повинен бути шар листів лазаньї, змащений соусом бешамель. Форму для запікання ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо 40 хвилин.

Лазанья з м'ясом - фото крок 25 Потім дістаємо лазанью з духовки, посипаємо тертим пармезаном і відправляємо в духовку ще на 10 хвилин. Готову лазанью дістаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути, після чого подаємо до столу.

Лазанья з м'ясом - фото крок 26 приємного апетиту!

Подібні рецепти

Лазанья з м'ясом і грибами

Хліб селянський

Якщо ви збираєтеся здивувати своїх близьких блюдом з італійської кухні, то придивіться до цього рецепту. він підкаже, як приготувати лазанью з м'ясом і грибами, відмінне блюдо на вечерю для всієї родини. опис приготування: Перед вами рецепт лазаньї з м'ясом і грибами, який можна приготувати на...

Лазанья «Болоньєзе» (класичний рецепт)

Лазанья «Болоньєзе» (класичний рецепт)

лазанья — дуже смачне італійське блюдо, яке вже давно міцно влаштувалося на наших столах. Це своєрідна запіканка з грибів, овочів або м'яса. Приготовим! опис приготування: Приготування класичної лазаньї — досить трудомісткий процес, але я детально розповім, як приготувати лазанью "; Болоньєзе"...

Лазанья болоньєзе

Лазанья болоньєзе

Хочу представити вам класичний рецепт лазаньї болоньєзе. Для справжніх цінителів італійської кухні. опис приготування: Історії лазінні пішла з Греції. Саме греки передали цей рецепт римлянам. лазанья болоньєзе — рецепт дуже древній. І спочатку її готували без помідорів. Так як Колумб привіз по...

Лазанья грибна

Лазанья грибна

Якщо ви любите лазанью, то пропоную вам для різноманітності приготувати її з грибочками і шпинатом. оригінально? Начинка неймовірно соковита, ароматна і дійсно смачна. обов'язково спробуйте! опис приготування: Для святкового або щоденного меню цей варіант, як приготувати лазанью грибну, буде д...

Лазанья з кабачків з фаршем

Лазанья з кабачків з фаршем

Лазанья з кабачків з фаршем дуже смачна і корисна. Рекомендую її тим, хто стежить за своєю вагою і вибирає корисні рецепти. Потрібно тільки не захоплюватися сметаною і сир вибирати менш калорійний. опис приготування: Лазанью з кабачків з фаршем можна подавати як самостійне блюдо. М'ясо і овочі...