Рецепт Льодяникова карамель (майстер клас)

Рецепт Льодяникова карамель (майстер клас)
Кількість порцій: 10 Час приготування: 1 г. 0 хв.
думаю, в дитинстві кожна дівчинка намагалася зробити домашні льодяники. розповідаю ідею, як приготувати льодяникову карамель (майстер клас), які можна навіть подарувати в красивій упаковці.

опис приготування:

Для приготування льодяників раджу придбати спеціальні формочки, саме для льодяників, т. до. силіконові формочки для шоколаду можуть не витримати занадто високу температуру гарячого цукрового сиропу. ще знадобляться: термометр для карамелі, жаропропрочная мірна кружка, спрей з масляною сумішшю, спеціальні харчові барвники і масла-ароматизатори, саме для «твердих» льодяників.

  • Цукор білий гранульований— 380 грам
  • Кукурудзяний сироп світлий— 230 грам
  • вода— 175 грам
  • Харчовий барвник для карамелі— 20 капель(По бажанню)
  • Масло-ароматизатор— 1 Чайна ложка(По бажанню)
льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 1 Спочатку Вирівняйте ваш термометр, дуже важливо, щоб він показував точну температуру.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 2 Форми для льодяників покладіть в раковину і збризніть масляним спреєм.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 3 Всі робочі поверхні накрийте фольгою.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 4 На фольгу покладіть підготовлені формочки.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 5 У невеликій каструлі або сотейнику змішайте всі інгредієнти, крім ароматизатора. Примітка: судячи з мого подальшого досвіду приготування льодяників, я б радила і барвник додавати в кінці процесу, разом з ароматним маслом для цукерок.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 6 Прикріпіть термометр для карамелі так, щоб він не торкався дна сотейника.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 7 Все готово для варіння цукрового сиропу. Увімкніть вогонь на максимум і тепер не відходьте від плити. Коли цукровий сироп закипить, температура швидко підніметься до 100 градусів, буде багато пара, т. до. вода буде випаровуватися.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 8 Кипіння сиропу триває і тепер температура піднімається повільніше, пара майже немає. але, не відходьте від плити, т.к. тепер процес піде дуже швидко.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 9 Як тільки температура киплячого сиропу досягне 150 градусів, вимкніть вогонь.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 10 Відразу ж перелийте киплячий цукровий сироп в термостійку кухоль: це зупинить продовження кипіння сиропу і з кухля «з носиком» зручно розливати сироп по формах.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 11 обережно, сироп дуже гарячий, тому посуд потрібна термостійкий і досить містка. На цьому етапі ви можете додати масло-ароматизатор (і барвник). Ретельно умішайте добавки в сироп.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 12 Тепер дуже швидко, але акуратно, розлийте гарячий цукровий сироп по формах, т.к. сироп застигає дуже швидко, у вашому розпорядженні 6-7 хвилин, не більше. Намагайтеся не переповнювати окремі гнізда для карамелі, потім буде складніше відокремити такі льодяники.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 13 Залиште заповнені формочки на 10 хвилин на столі, при кімнатній температурі.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 14 звільніть формочки, попередньо накривши стіл фольгою.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 15 Льодяникова карамель готова! Легкий шар масла ви зможете видалити, протерши кожну цукерку паперовим рушником. або, по бажанню, ви можете обсипати льодяники цукровою пудрою, змахнувши надлишки м'яким пензликом, тоді поверхню цукерок стане схожою на вкриті інеєм скло. Зберігати льодяники можна в контейнері з герметичною кришкою.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 16 Можна приготувати льодяники різної форми і різного кольору, наприклад, такі. Невеликими льодяниками можна прикрашати домашні тортики і десерти.

льодяникова карамель (майстер клас) - фото крок 17 Можна упакувати льодяники в подарунок, наприклад, на День Святого Валентина.

Подібні рецепти

Квашеная капуста на зиму

Компот з сливи (майстер клас)

Хрустящая свежая квашеная капуста с морковкой и клюквой! чудова закуска! И с хлебом хороша, и растительным маслом приправленная вкусна, и в щи пойдет. Квасить капусту на зиму просто и очень дешево. опис приготування: Як приготувати квашену капусту? 1. Кочаны капусты очистите от наружных листье...

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Кус-кус з білою і зеленою спаржею

Швидкий рецепт приготування крупи кус-кус з курячим бульйоном, білої та зеленої спаржею та руколлою. опис приготування: У середній каструлі довести курячий бульйон до кипіння. Додати крупу кус-кус, розмішати і довести до кипіння. Зняти з вогню. Розрізати спаржу навпіл. У вас повинно вийти приб...

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи

Курячі сердечка по-китайськи - більш ніж незвичайне і оригінальне блюдо. впевнена, таких сердечок ви ще не їли! вперше спробувавши, ви навіть не зрозумієте, що це саме курячі сердечка. опис приготування: Курячі сердечка - смачна закуска, яка сподобається всім любителям східної кухні. Готуються...

Курячі шийки в духовці

Курячі шийки в духовці

Курячі шийки в духовці - відмінна закуска до пива. Запечені курячі шийки виходять дуже соковитими, смачними і апетитними. кількість порцій: 3-4 курячих ший— 1,2 кілограма сиру— 200 грам часник— За смаком майонез— За смаком сіль, перець— За смаком 1. У мисці перемішати майонез з пропущеним ...

Курячі грудки в маринаді з помідорами

Курячі грудки в маринаді з помідорами

Рецепт приготування курячих грудок, маринованих в часник, чорному перці, kayenskom перо, koriandre, темрява, кардамон і соку лайма, а потім обсмажених в томатному соусі з цибулею, помідорами, вершками і кінзою. опис приготування: Ця страва індійської кухні має спільне з мексиканською кухнею по...