Рецепт Лечо з баклажанів

Рецепт Лечо з баклажанів
Кількість порцій: 10-15 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Лечо з баклажанів — моя улюблена варіація цього блюда. Зробити його зовсім просто, а інгредієнти можна додавати за смаком та уподобаннями. Приготоване за цим рецептом лечо можна консервувати.

опис приготування:

Лечо прийшло до нас з Угорщини. Класичний рецепт має на увазі обов'язкову присутність таких інгредієнтів, як болгарський перець, цибулю і помідори. Однак я пропоную приготувати лечо з баклажанів. Закуска виходить більш поживною, та й більш багатою на вітаміни.

Як приготувати лечо з баклажанів? Потрібно йти за такою нехитрою інструкції:

1. морква очистіть, натріть на крупній тертці.

2. На рослинному маслі обсмажте натерту моркву протягом 15 хвилин.

3. Болгарський перець промийте, очистіть від насіння і плодоніжок, наріжте соломкою.

4. У каструлю, де смажитися морква, влийте томатний сік, додайте нарізані болгарський перець, солі і додати цукор. Кип'ятіть протягом 15 хвилин. До речі. томатний сік ви можете приготувати в домашніх умовах. Для цього очистіть помідори від шкірки (опустивши на кілька хвилин в окріп і потім в холодну воду) і перейдіть через м'ясорубку або подрібнити блендером. Ложка з ситом або марлею. Хоча можна залишити "; сік" з м'якоттю. Буде набагато смачніше!

5. Баклажани промийте і наріжте кубиками. Додайте в каструлю з овочами.

6. Часник дрібно порубати або пропустіть через прес і також відправляйте в каструлю. Влийте оцет і кип'ятіть ще 15 хвилин.

7. Гаряче готове лечо викладіть в попередньо простерилізовані і просушені банки, закатати стерильними кришками.

Лечо з баклажанів на зиму готове!

приємного!

  • баклажани— 5 кілограм
  • сік томатний— 2 L
  • морква— 6 штук
  • часник (головки)  — 3 штуки
  • Перець болгарський— 15 штук
  • оцет— 250 грам
  • Масло рослинне— 0,5 L
  • цукор— 1,5 склянки
  • сіль— 0,25 склянки
Лечо прийшло до нас з Угорщини. Класичний рецепт має на увазі обов'язкову присутність таких інгредієнтів, як болгарський перець, цибулю і помідори. Однак я пропоную приготувати лечо з баклажанів. Закуска виходить більш поживною, та й більш багатою на вітаміни.

Як приготувати лечо з баклажанів? Потрібно йти за такою нехитрою інструкції:

1. морква очистіть, натріть на крупній тертці.

2. На рослинному маслі обсмажте натерту моркву протягом 15 хвилин.

3. Болгарський перець промийте, очистіть від насіння і плодоніжок, наріжте соломкою.

4. У каструлю, де смажитися морква, влийте томатний сік, додайте нарізані болгарський перець, солі і додати цукор. Кип'ятіть протягом 15 хвилин. До речі. томатний сік ви можете приготувати в домашніх умовах. Для цього очистіть помідори від шкірки (опустивши на кілька хвилин в окріп і потім в холодну воду) і перейдіть через м'ясорубку або подрібнити блендером. Ложка з ситом або марлею. Хоча можна залишити "; сік" з м'якоттю. Буде набагато смачніше!

5. Баклажани промийте і наріжте кубиками. Додайте в каструлю з овочами.

6. Часник дрібно порубати або пропустіть через прес і також відправляйте в каструлю. Влийте оцет і кип'ятіть ще 15 хвилин.

7. Гаряче готове лечо викладіть в попередньо простерилізовані і просушені банки, закатати стерильними кришками.

Лечо з баклажанів на зиму готове!

приємного!

Подібні рецепти

Лечо з болгарського перцю

Аджика солодка на зиму

Коли в холодильнику багато овочів, грамотно змішавши їх, можна приготувати лечо. Мій улюблений рецепт — це лечо з болгарського перцю. Виходить дуже соковито і ароматно. опис приготування: Лечо з болгарського перцю, всупереч назві, є не болгарським, а угорським національним блюдом. У цьому реце...

Лечо з кабачків

Лечо з кабачків

Смачна закусочка до вашого столу. Лечо з кабачків підходить до будь-якого гарніру. Я вважаю за краще його вживати, як самостійну страву. опис приготування: Нижче наведена покрокова інструкція, як приготувати лечо з кабачків в домашніх умовах. Даних в рецепті інгредієнтів вистачить ,щоб закатат...

Лечо з перцю і помідорів без оцту

Лечо з перцю і помідорів без оцту

Відмінна заготівля на зиму - лечо з перцю і помідорів без оцту - стане в нагоді кожній господині. опис приготування: Приготування смачного лечо - абсолютно просте завдання, а коли під рукою є перевірений рецепт, то будь-яка господиня зможе заготовити на зиму таку закуску. З стиглих помідорів і...

Лечо з перцю на зиму

Лечо з перцю на зиму

Лечо з перцю на зиму — відмінний варіант закуски для дбайливих господарів. Ви завжди зможете дістати із засіків баночку цієї смакоти і приємно здивувати своїх гостей. опис приготування: Коли лечо буде в банках переверніть їх і укутайте рушником, коли банки охолонуть перенесіть їх в місце для з...

Лечо на зиму з перцю

Лечо на зиму з перцю

Готуй сани влітку, як то кажуть, і для того щоб взимку ми могли насолодитися смаком відмінного ароматного лечо, потрібно приготувати його ще влітку, нехай баночки чекають своєї години на полицях. опис приготування: Літо тільки почалося, і до зими ще досить довго, але вже зараз потрібно задумат...