Рецепт Лечо з баклажанів
Лечо з баклажанів — моя улюблена варіація цього блюда. Зробити його зовсім просто, а інгредієнти можна додавати за смаком та уподобаннями. Приготоване за цим рецептом лечо можна консервувати.
опис приготування:
Лечо прийшло до нас з Угорщини. Класичний рецепт має на увазі обов'язкову присутність таких інгредієнтів, як болгарський перець, цибулю і помідори. Однак я пропоную приготувати лечо з баклажанів. Закуска виходить більш поживною, та й більш багатою на вітаміни.
Як приготувати лечо з баклажанів? Потрібно йти за такою нехитрою інструкції:
1. морква очистіть, натріть на крупній тертці.
2. На рослинному маслі обсмажте натерту моркву протягом 15 хвилин.
3. Болгарський перець промийте, очистіть від насіння і плодоніжок, наріжте соломкою.
4. У каструлю, де смажитися морква, влийте томатний сік, додайте нарізані болгарський перець, солі і додати цукор. Кип'ятіть протягом 15 хвилин. До речі. томатний сік ви можете приготувати в домашніх умовах. Для цього очистіть помідори від шкірки (опустивши на кілька хвилин в окріп і потім в холодну воду) і перейдіть через м'ясорубку або подрібнити блендером. Ложка з ситом або марлею. Хоча можна залишити "; сік" з м'якоттю. Буде набагато смачніше!
5. Баклажани промийте і наріжте кубиками. Додайте в каструлю з овочами.
6. Часник дрібно порубати або пропустіть через прес і також відправляйте в каструлю. Влийте оцет і кип'ятіть ще 15 хвилин.
7. Гаряче готове лечо викладіть в попередньо простерилізовані і просушені банки, закатати стерильними кришками.
Лечо з баклажанів на зиму готове!
приємного!
- баклажани— 5 кілограм
- сік томатний— 2 L
- морква— 6 штук
- часник (головки) — 3 штуки
- Перець болгарський— 15 штук
- оцет— 250 грам
- Масло рослинне— 0,5 L
- цукор— 1,5 склянки
- сіль— 0,25 склянки
Як приготувати лечо з баклажанів? Потрібно йти за такою нехитрою інструкції:
1. морква очистіть, натріть на крупній тертці.
2. На рослинному маслі обсмажте натерту моркву протягом 15 хвилин.
3. Болгарський перець промийте, очистіть від насіння і плодоніжок, наріжте соломкою.
4. У каструлю, де смажитися морква, влийте томатний сік, додайте нарізані болгарський перець, солі і додати цукор. Кип'ятіть протягом 15 хвилин. До речі. томатний сік ви можете приготувати в домашніх умовах. Для цього очистіть помідори від шкірки (опустивши на кілька хвилин в окріп і потім в холодну воду) і перейдіть через м'ясорубку або подрібнити блендером. Ложка з ситом або марлею. Хоча можна залишити "; сік" з м'якоттю. Буде набагато смачніше!
5. Баклажани промийте і наріжте кубиками. Додайте в каструлю з овочами.
6. Часник дрібно порубати або пропустіть через прес і також відправляйте в каструлю. Влийте оцет і кип'ятіть ще 15 хвилин.
7. Гаряче готове лечо викладіть в попередньо простерилізовані і просушені банки, закатати стерильними кришками.
Лечо з баклажанів на зиму готове!
приємного!
Подібні рецепти
Аджика солодка на зиму
Коли в холодильнику багато овочів, грамотно змішавши їх, можна приготувати лечо. Мій улюблений рецепт — це лечо з болгарського перцю. Виходить дуже соковито і ароматно. опис приготування: Лечо з болгарського перцю, всупереч назві, є не болгарським, а угорським національним блюдом. У цьому реце...
Лечо з кабачків
Смачна закусочка до вашого столу. Лечо з кабачків підходить до будь-якого гарніру. Я вважаю за краще його вживати, як самостійну страву. опис приготування: Нижче наведена покрокова інструкція, як приготувати лечо з кабачків в домашніх умовах. Даних в рецепті інгредієнтів вистачить ,щоб закатат...
Лечо з перцю і помідорів без оцту
Відмінна заготівля на зиму - лечо з перцю і помідорів без оцту - стане в нагоді кожній господині. опис приготування: Приготування смачного лечо - абсолютно просте завдання, а коли під рукою є перевірений рецепт, то будь-яка господиня зможе заготовити на зиму таку закуску. З стиглих помідорів і...
Лечо з перцю на зиму
Лечо з перцю на зиму — відмінний варіант закуски для дбайливих господарів. Ви завжди зможете дістати із засіків баночку цієї смакоти і приємно здивувати своїх гостей. опис приготування: Коли лечо буде в банках переверніть їх і укутайте рушником, коли банки охолонуть перенесіть їх в місце для з...
Лечо на зиму з перцю
Готуй сани влітку, як то кажуть, і для того щоб взимку ми могли насолодитися смаком відмінного ароматного лечо, потрібно приготувати його ще влітку, нехай баночки чекають своєї години на полицях. опис приготування: Літо тільки почалося, і до зими ще досить довго, але вже зараз потрібно задумат...