Рецепт Лимонний конфітюр

Рецепт Лимонний конфітюр
Кількість порцій: 2-3 Час приготування: 19 г. 0 хв.
незвичайно смачний, а головне — корисний лимонний конфітюр стане відмінним доповненням до сніданку або обіднього чаювання. Він прекрасно зберігається в холодильнику, не втрачаючи своїх смакових якостей.

опис приготування:

Це не найпростіший рецепт приготування лимонного конфитюра, однак результат перевершить всі ваші очікування. Винятковість цього варіанту в підготовчому періоді і неймовірно м'якою текстурою.

1. Для початку необхідно вимити і просушити лимони. Зняти цедру і відправити її щільно закриту ємність.

2. Лимони розрізати навпіл і вичавити сік. Особливу увагу слід приділити кісточках, їх бажано відразу дістати.

3. Саму м'якоть скласти в глибоку миску і залити холодною водою.

На цьому процес приготування зупиняється приблизно на добу.

4. З плином часу можна знову приступати. Лимонну м'якоть перекласти в ємність з товстим дном і бажано широкою поверхнею. Додати близько 700-800 мілілітрів води і поставити на вогонь.

5. Після закипання варити близько 40 хвилин, щоб лимон став досить м'яким.

6. Потім злити воду (в окрему ємність, адже вона ще стане в нагоді), м'якоть трохи остудити і нарізати невеликими шматочками.

7. У лимонну воду додати цукор і проварити близько 7-10 хвилин.

8. Потім додати нарізану м'якоть, перемішати і варити ще хвилин 10-15.

9. Тепер саме час додати лимонний сік і цедру. При бажанні також можна додати ванільний цукор.

10. приблизно через 20 хвилин лимонний конфітюр в домашніх умовах почне загусати. Його потрібно періодично помішувати і довести до бажаної консистенції.

11. Потім зняти з вогню, трохи остудити і можна розкласти по банках з щільно закриваються кришками. Зберігати конфітюр можна досить довго, проте з'їдається він набагато швидше.

  • лимони— 1 кілограм
  • цукор— 1 кілограм
  • вода— 700-800 мілілітрів
  • Ванільний цукор— 1 Чайна ложка(по бажанню)
Це не найпростіший рецепт приготування лимонного конфитюра, однак результат перевершить всі ваші очікування. Винятковість цього варіанту в підготовчому періоді і неймовірно м'якою текстурою.

1. Для початку необхідно вимити і просушити лимони. Зняти цедру і відправити її щільно закриту ємність.

2. Лимони розрізати навпіл і вичавити сік. Особливу увагу слід приділити кісточках, їх бажано відразу дістати.

3. Саму м'якоть скласти в глибоку миску і залити холодною водою.

На цьому процес приготування зупиняється приблизно на добу.

4. З плином часу можна знову приступати. Лимонну м'якоть перекласти в ємність з товстим дном і бажано широкою поверхнею. Додати близько 700-800 мілілітрів води і поставити на вогонь.

5. Після закипання варити близько 40 хвилин, щоб лимон став досить м'яким.

6. Потім злити воду (в окрему ємність, адже вона ще стане в нагоді), м'якоть трохи остудити і нарізати невеликими шматочками.

7. У лимонну воду додати цукор і проварити близько 7-10 хвилин.

8. Потім додати нарізану м'якоть, перемішати і варити ще хвилин 10-15.

9. Тепер саме час додати лимонний сік і цедру. При бажанні також можна додати ванільний цукор.

10. приблизно через 20 хвилин лимонний конфітюр в домашніх умовах почне загусати. Його потрібно періодично помішувати і довести до бажаної консистенції.

11. Потім зняти з вогню, трохи остудити і можна розкласти по банках з щільно закриваються кришками. Зберігати конфітюр можна досить довго, проте з'їдається він набагато швидше.

Подібні рецепти

Легкий лимонний пиріг

Яблучний конфітюр (простий рецепт)

Рецепт приготування легкого лимонного пирога. Дуже смачний і легкий пиріг для всієї родини. опис приготування: Розігрійте духовку до 350 градусов по Фаренгейту (175 градусів С). Вилийте суміш для пирога велику миску. Додати яйце і масло, перемішати, до отримання однорідної маси. Суміш буде тро...

Лимонний чізкейк

Лимонний чізкейк

Освойте рецепт лимонного чізкейку, який я витягла у професійного кондитера-американця (вже ці хлопці знають толк в чізкейк!), не полінуйтеся приготувати — і успіх вам гарантований. опис приготування: Я ще не зустрічала людей, які б не любили добре приготований чізкейк. На жаль, то що подають в...

Лимонний хліб

Лимонний хліб

Рецепт приготування дріжджового хліба з начинкою з вершкового сиру, цукру і лимонного крему. опис приготування: Ніжний хліб з терпким ароматом лимона - ідеальне ласощі для холодів. теплої води— 6 Ст. ложок(дріжджі) цукру— 1 Чайна ложка(дріжджі) розчинних дріжджів— 1 1/2 чайних ложки(дріжджі)...

Лимонний крем з ожиною

Лимонний крем з ожиною

Рецепт приготування ніжного десерту з лимоном і ожиною. Сир тофу робить цей десерт надзвичайно ніжним, а лимон надає терпкий аромат. опис приготування: змішайте 2 1/2 чайної ложки лимонної цедри, лимонний сік, мед і тофу в блендері до отримання однорідної маси. Розділіть лимонний крем рівномі...

Лимонний джем

Лимонний джем

Лимонний джем - чарівне ласощі і частування до будь-якого чаювання. Такий джем стане в нагоді для випічки, його можна подавати з млинцями і оладками. Та й просто з чаєм буде смачно! Спробуйте! опис приготування: Лимонний джем не обов'язково вимагає стерилізації. Якщо ви збираєтеся джем вжити п...