Рецепт Курячі стегенця по-ліонськи
Одне з фірмових французьких регіональних страв — курячі стегенця по-ліонськи. Ділюся рецептом від місцевого кухаря.
опис приготування:
Курячі стегенця по-ліонськи — як і всі французькі блюда, дуже вишукане і незвичайне. Рецепт цієї страви дуже простий і не відніме у вас багато часу, проте виглядають на столі ці курячі стегенця дуже святково. Куряче м'ясо виходить дуже ніжним, а соус — ароматним. Подавати курячі стегенця по-ліонськи найкраще з овочевим пюре.
Рецепт курки по-ліонськи:
1. Помідори очищаємо від шкірки (для цього зручно облити окропом помідори) і нарізаємо на досить великі кубики. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, бекон — тонкими скибочками.
2. У глибокій толстодонной сковороді розтоплюємо 70 гр вершкового масла. Коли масло розтопиться — кладемо в сковороду курячі стегенця, цибуля, бекон і зелень і часник (часник кладемо цілком, не подрібнюючи). Підрум'янюємо м'ясо на швидкому вогні протягом 10 хвилин, активно перемішуємо. М'ясо має гарненько підрум'янитися. Потім зменшуємо вогонь, додаємо в сковороду томати, спеції, гарненько перемішуємо і тушкуємо близько 20-25 хвилин.
3. Поки курячі стегенця гасяться в томатах, на іншій сковороді на сильному вогні і рослинному маслі обсмажуємо нарізані гриби (найкраще підходять печериці). Добре прожарені грибочки кладемо в сковороду з курячими стегенцями. Перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще хвилин 5, після чого вливаємо в сковороду вино.
4. У вині курку тушкуємо ще 10 хвилин на повільному вогні — і все, курячі стегенця по-ліонськи готові!
Смачного!
- Курячі стегна— 1,5 кілограма
- Вершкове масло— 100 грам
- Ріпчаста цибуля— 1 штука
- часник— 2 зубчики
- бекон— 150 грам
- томати— 450 грам
- гриби— 250 грам
- Вино біле сухе— 120 мілілітрів
- гілочки чебрецю— 2-3 штук
- гілочки петрушки— 2 штуки
- гілочки петрушки— 2 штуки
- Лавровий лист— 1 штука
Рецепт курки по-ліонськи:
1. Помідори очищаємо від шкірки (для цього зручно облити окропом помідори) і нарізаємо на досить великі кубики. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, бекон — тонкими скибочками.
2. У глибокій толстодонной сковороді розтоплюємо 70 гр вершкового масла. Коли масло розтопиться — кладемо в сковороду курячі стегенця, цибуля, бекон і зелень і часник (часник кладемо цілком, не подрібнюючи). Підрум'янюємо м'ясо на швидкому вогні протягом 10 хвилин, активно перемішуємо. М'ясо має гарненько підрум'янитися. Потім зменшуємо вогонь, додаємо в сковороду томати, спеції, гарненько перемішуємо і тушкуємо близько 20-25 хвилин.
3. Поки курячі стегенця гасяться в томатах, на іншій сковороді на сильному вогні і рослинному маслі обсмажуємо нарізані гриби (найкраще підходять печериці). Добре прожарені грибочки кладемо в сковороду з курячими стегенцями. Перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще хвилин 5, після чого вливаємо в сковороду вино.
4. У вині курку тушкуємо ще 10 хвилин на повільному вогні — і все, курячі стегенця по-ліонськи готові!
Смачного!
Подібні рецепти
Курячі стегенця з картоплею в духовці
Стегенця відмінно підходять для запікання, у них приємна волокниста структура, а смак дуже делікатний, вони легко піддаються маринування. Спробуйте рецепт, як приготувати курячі стегенця без кістки. опис приготування: Курячі стегна відмінно підходять для обсмажування, запікання в духовці, на г...
Курячі стегенця на сковороді
Коли мені потрібно по-швидкому приготувати вечерю чи обід для себе і рідні, мене виручає рецепт, як приготувати курячі стегенця на сковороді. Готую їх в ароматних травах з вершковим маслом. опис приготування: Цього разу використав готову суміш італійських трав, ви можете використовувати будь-я...
Курячі стегенця з картоплею
Якщо вам потрібно швидко приготувати ситний і смачний обід, курячі стегенця прийдуть на виручку. Адже вони готуються дуже швидко, смачні і соковиті, а ароматні приправи надають неповторну гармонію. опис приготування: Поділюся відмінним рецептом, як приготувати смачний обід або вечерю. Дуже про...
Курячі стегенця з сиром
ніжне м'ясо, запечене з сиром! опис приготування: Для початку необхідно сир розрізати на на пластинки товщиною в 0,5 см. Потім стегенця промити і вкласти в кожне по шматочку сиру під шкірку. Далі викласти їх у форму для запікання. Потім змішати майонез з дрібно нарізаною зеленню, а потім додат...
Курячі стегенця з орзо
Орзо на перший погляд дуже схожа з довгозернистим рисом, тому бувають випадки, коли люди плутають їх. Насправді - це різновид пасти. розповім, як приготувати курячі стегенця з орзо. опис приготування: Всі інгредієнти готую в одній сковороді. Спершу варто обсмажити до рум'яної скоринки м'ясо, а...