Рецепт Квас з хрону і меду
Він вміє відмінно втамувати спрагу в літню спеку. Крім того, квас їх хрону і меду стане прекрасною основою для всіма улюбленої окрошки. В будь-якому випадку, варто хоча б раз спробувати, щоб оцінити!
опис приготування:
Ділюся з вами рецептом приготування квасу з хрону і меду в домашніх умовах. З хліба (у мене бородинський) робимо в духовці сухарі. Заливаємо їх окропом на 3 годину, потім проціджуємо і додаємо дріжджі, даємо побродити 5-6 годин, кладемо мед і хрін + цукор (по бажанню). Перемішуємо і розливаємо по пляшках, додавши пшоно і родзинки. Зберігаємо дві доби в холодильнику… і насолоджуємося квасом! хай щастить!
- житні сухарі— 800 грам
- вода— 4 L
- дріжджі свіжі— 20 грам
- мед— 100 грам
- хрін— 100 грам(тертий)
- Ізюм— 50 грам
- пшоно— 50 грам
- цукор— 2 Ст. ложки
через 3 годину, проціджуємо настій через марлю і додаємо дріжджі, залишаємо на 5-6 годин, щоб почалося бродіння. Після чого трохи підігріваємо і кладемо мед і хрін.
До речі, можна робити квас без цукру, але я трошки додав. Тут вже на любителя.
Розлийте квас по пляшках, додавши по кілька родзинок і по щіпці промитого пшона. Пляшки закупорьте і зберігайте в холодильнику, в горизонтальному положенні. через 2 дня квас готовий!
Перед вживанням квас можна ще раз процідити. Смачного!
Подібні рецепти
Dlya хлібопекарські дріжджі в Ізюмі
Ніжне і соковите куряче м'ясо під рум'яною скоринкою. Крильця маринуються в медово-соєвому соусі, а потім запікаються в духовці. Такий маринад також підходить для приготування м'яса в барбекю. Пригощайтеся! опис приготування: Перед вами рецепт, як приготувати курячі крильця з медом. Крильця мо...
Курячі ніжки в меду
Курячі ніжки в меду — прекрасний і універсальний рецепт. Такий спосіб мариновки дозволяє готувати курочку як вдома, так і на природі. Смак в будь-якому випадку виходить чудовий! опис приготування: Курячі ніжки з медом — дуже простий і швидкий рецепт. Повний приготування (вже з маринадом) займа...
Курячі палички з соусом з меду і гірчиці
Рецепт приготування запечених курячих паличок з морквою, огірками і соусом зі сметани, меду і гірчиці. опис приготування: Розігріти духовку до 230 градусів. Висипати борошно в дрібну чашу, злегка збити яйце в другій чаші, приправити сіллю і перцем. У кухонному комбайні змішати хрусткий рис з м...
Квас з вівсяних пластівців
Легкий варіант приготування вівсяного квасу сподобається всім, хто любить освіжитися в спеку таким газованим напоєм. Квас готується швидко, для 4-6 годин, головне — охолодити його в холодильнику. опис приготування: Такий квас ідеальний для приготування апетитною окрошки, його можна зберігати в...
Квас з сухарів
Скоро літо, і багато хто буде готувати смачний домашній натуральний квас. Поділюся і я своїм рецептом і розповім, як приготувати квас з сухарів. Цей кисло-солодкий напій відмінно втамовує спрагу. опис приготування: Смачний домашній квас не порівняти з магазинним. Так давайте ж не лінуватися і ...