Рецепт Квашені зелені помідори

Рецепт Квашені зелені помідори
Кількість порцій: 10-15 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Для кого-то зелені помідори - гидота, а для кого-то справжній делікатес. Я ставлюся до другої категорії - з дитинства обожнюю їх, особливо в квашеному вигляді. Читайте, як заквасити зелені помідори!

опис приготування:

Такі помідорчики можна подати як закуску до улюбленого національного алкоголю або порізати на дольки, заправити ріпчастою цибулею і скропити олією - вийде вкуснющій салат. Так що рецепт приготування квашених зелених помідорів повинен бути в арсеналі кожної господині!

  • помідори зелені— 3 кілограма
  • морква— 1-2 штук
  • петрушка— 3-4 Ст. ложок
  • кріп— 3-4 Ст. ложок
  • Болгарський перець— 1 штука
  • Гострий перець— 1 штука
  • листя хрону— 1-2 штук
  • Лавровий лист— 4-5 штук
  • часник— 10-12 зубчиків
  • сіль— 2 Ст. ложки(з 1 літр води)
  • цукор— 0,5 Ст. ложки(з 1 літр води)
Квашені зелені помідори - фото крок 1 Для приготування нам знадобляться міцні зелені помідори приблизно одного розміру - ось такі. їх, само собою, потрібно вимити й обсушити.

Квашені зелені помідори - фото крок 2 Разрежем їх хрест-навхрест - не до кінця, щоб не розвалилися.

Квашені зелені помідори - фото крок 3 Подрібнимо морква.

Квашені зелені помідори - фото крок 4 Проробимо теж саме з часником, болгарським і гострим перцями.

Квашені зелені помідори - фото крок 5 Зелень дрібно нарізаємо.

Квашені зелені помідори - фото крок 6 Приготуємо розсіл - в гарячій воді розчинний сіль і цукор, перемішаємо.

Квашені зелені помідори - фото крок 7 Нафаршіруем помідорчики морквою, перцем, часником і зеленню, складемо в каструлю або відро, перемежовуючи лавровим листом і хріном, і заллємо розсолом.

Квашені зелені помідори - фото крок 8 Розсіл повинен їх повністю покрити. Щоб помідори не спливали, можна накрити їх тарілками або кришками і придавити чимось зверху - зійде порожня каструлька.

Квашені зелені помідори - фото крок 9 через 3-4 дня при кімнатній температурі квашені зелені помідори готові!

Подібні рецепти

Квашені помідори з часником і зеленню

Іспанські булочки з заварним кремом

Соковиті квашені помідори — постійна закуска на святкових столах і в будні в зимовий час. головне — заздалегідь заготовити її в літній сезон з часником і зеленню, щоб вистачило до наступного літа. опис приготування: Кількість інгредієнтів вказана на три банки, об'ємом по 1 літр. Оцет в розсіл ...

Квашені кавуни

Квашені кавуни

Ви робите, щоб на новорічному столі у вас були кавуни? Немає проблем! Заквасьте їх в сезон. Робиться це швидко і просто. Бажано квасити відразу цілу бочку кавунів. Взимку насолоджуйтеся смаком літа! опис приготування: квашені кавуни — штука досить екзотична. Вони вимагають великого льоху. прав...

Квашені баклажани на зиму

Квашені баклажани на зиму

У сезон баклажанів робимо заготовки на зиму. Сьогодні я хочу запропонувати дуже простий рецепт квашених баклажанів. За смаком вони дуже схожі на солоні гриби. Відмінна закуска в будні і свята. опис приготування: Квашені баклажани відрізняються від маринованих тим, що в них немає оцту і процес ...

Квашені баклажани з капустою

Квашені баклажани з капустою

Квашені овочі корисні для нашого організму. Така закуска підходить як для повсякденного подачі, так і для святкового столу. Пропоную заквасити баклажани з капустою. опис приготування: Закуска не займе багато часу, особливими навичками володіти не потрібно, впорається навіть починаюча господиня...

Квашені баклажани

Квашені баклажани

Довгі роки я намагалася дізнатися у бабусі рецепт її знаменитих квашених баклажанів, але так нічого і не вийшло - до сих пір вона мовчить, як Партизан;) Тому я квашу баклажани за власним методом - сподіваюся, вам він сподобається! опис приготування: Мені здається, що моїм баклажанів до Бабулин...