Рецепт Квашені помідори з часником і зеленню
Соковиті квашені помідори — постійна закуска на святкових столах і в будні в зимовий час. головне — заздалегідь заготовити її в літній сезон з часником і зеленню, щоб вистачило до наступного літа.
опис приготування:
Кількість інгредієнтів вказана на три банки, об'ємом по 1 літр. Оцет в розсіл не додавати, так само як і лимонна кислота, соняшникова олія! Бажано зберігати квашені томати в прохолодному місці: підвалі або льосі, щоб призупинити процес бродіння.
- помідори— 600 грам
- часник— 1-2 штук(головки)
- вода— 1 літр
- сіль— 2 Ст. ложки
- цукор— 1 Чайна ложка(по бажанню)
- селера— 0,5 пучка
- парасольки кропу— 2-3 штук
- Перець чорний горошок— 10-15 штук
Помідори промийте у воді, банки сполосніть. За бажанням томати можна квасити як в діжці або відрі, так і в банках. Викладіть помідори в банки і додайте кропові парасольки.
Очистіть зубчики часнику, промийте і викладіть в банки. На ємність об'ємом 1 літр піде приблизно 5-6 зубчиків.
Розберіть пучок селери, промийте гілочки і додайте в ємності.
з солі, горошин чорного перцю, води і цукру приготуйте розсіл. Воду можна вливати як з-під крана, так і відфільтровану холодну. Цукор можете додавати за бажанням, він просто додасть томатам легку солодкість.
Залийте розсіл в ємності, намагаючись покрити томати. Квашені помідори в банках закрийте капроновими кришками, але залиште трохи місця зверху, щоб розсіл бродив.
У теплому місці ємності залишайте приблизно на тиждень, щоб помідори як слід проквасілісь, в холодному місці — з 3-4 тижні. Можна проколоти кожен томат ножем — термін закваски скоротиться і закуска буде готова швидше.
Викладіть соковиті і апетитні квашені помідори на тарілку і подайте до столу з будь-яким другим блюдом, запеченим м'ясом, рибою і т.д.
Подібні рецепти
Горіховий пиріг з меренгою
Для кого-то зелені помідори - гидота, а для кого-то справжній делікатес. Я ставлюся до другої категорії - з дитинства обожнюю їх, особливо в квашеному вигляді. Читайте, як заквасити зелені помідори! опис приготування: Такі помідорчики можна подати як закуску до улюбленого національного алкогол...
Квашені кавуни
Ви робите, щоб на новорічному столі у вас були кавуни? Немає проблем! Заквасьте їх в сезон. Робиться це швидко і просто. Бажано квасити відразу цілу бочку кавунів. Взимку насолоджуйтеся смаком літа! опис приготування: квашені кавуни — штука досить екзотична. Вони вимагають великого льоху. прав...
Квашені баклажани на зиму
У сезон баклажанів робимо заготовки на зиму. Сьогодні я хочу запропонувати дуже простий рецепт квашених баклажанів. За смаком вони дуже схожі на солоні гриби. Відмінна закуска в будні і свята. опис приготування: Квашені баклажани відрізняються від маринованих тим, що в них немає оцту і процес ...
Квашені баклажани з капустою
Квашені овочі корисні для нашого організму. Така закуска підходить як для повсякденного подачі, так і для святкового столу. Пропоную заквасити баклажани з капустою. опис приготування: Закуска не займе багато часу, особливими навичками володіти не потрібно, впорається навіть починаюча господиня...
Квашені баклажани
Довгі роки я намагалася дізнатися у бабусі рецепт її знаменитих квашених баклажанів, але так нічого і не вийшло - до сих пір вона мовчить, як Партизан;) Тому я квашу баклажани за власним методом - сподіваюся, вам він сподобається! опис приготування: Мені здається, що моїм баклажанів до Бабулин...