Рецепт Ліниве лечо

Рецепт Ліниве лечо
Кількість порцій: 1-2 Час приготування: 40 хв.
Ліниве лечо готується тільки з болгарського перцю і помідорів з додаванням часнику і спецій — більше ніяких овочів вам не буде потрібно. Овочева закуска виходить соковитою, ароматної і апетитною!

опис приготування:

Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,5 L. Якщо ви хочете заготовити більше соковитою закуски на зиму, то збільште норму продуктів в кілька разів. Лечо виходить шалено ароматним і апетитним, ідеальним за смаком. Подавайте його як самостійну закуску або як овочевий салат з гарніром і м'ясними стравами.

  • помідори— 0,7 кілограма
  • Перець болгарський— 0,25 кілограма
  • сіль— 4 щіпки
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне— 1 Чайна ложка
  • оцет 9%  — 1 Ст. ложка
  • Перець чорний мелений— 3 щіпки
  • часник— 3-4 зубчиків
ліниве лечо - фото крок 1 Підготуйте необхідні інгредієнти.

ліниве лечо - фото крок 2 Помідори промийте у воді, розріжте кожен плід навпіл і виріжте зелені сердцевінкі. Протріть половинки на тертці з великими або дрібними осередками в миску. Макуха видаліть.

ліниве лечо - фото крок 3 Очистіть болгарський перець від насіння, зрізавши кришечки. Промийте овочі і наріжте четвертинками або навпіл. Перелийте томатну масу в казан або ківш, додайте туди ж нарізку перцю.

ліниве лечо - фото крок 4 всипте сіль, цукровий пісок і мелений чорний перець. Помістіть ємність на плиту і тушкуйте після закипання на середньому нагріві близько 30-40 хвилин до необхідної вам густоти.

ліниве лечо - фото крок 5 Через зазначений час очистіть зубчики часнику, промийте їх і наріжте або спресуйте в ємність.

ліниве лечо - фото крок 6 Тушкуйте лечо ще 3-5 хвилин, вливши оцет і рослинне масло.

ліниве лечо - фото крок 7 Простерилизуйте банку і кришку будь-яким чином і перелийте в них гаряче лечо, спочатку викладаючи перці, а потім їх заливаючи томатною пастою.

ліниве лечо - фото крок 8 Відразу ж закатати банки за допомогою ключа для консервації, дайте їм охолонути і перенесіть в комору, щоб взимку насолодитися яскравим і ароматним смаком літніх овочів.

Подібні рецепти

Ліниве спекотне

Пиріг зі щавлем і яйцем

Це незвичайне блюдо виявилося ще й дуже смачним. А незвичайність його полягає в тому, що яблука викладаються зверху на м'ясо і зовсім нічим не накриваються, запікаються відкритими. Спробуйте! опис приготування: Для приготування цієї страви можна використовувати і куряче філе. Подавайте до стол...

Лечо з баклажанів

Лечо з баклажанів

Лечо з баклажанів — моя улюблена варіація цього блюда. Зробити його зовсім просто, а інгредієнти можна додавати за смаком та уподобаннями. Приготоване за цим рецептом лечо можна консервувати. опис приготування: Лечо прийшло до нас з Угорщини. Класичний рецепт має на увазі обов'язкову присутніс...

Лечо з перцю та помідорів з часником

Лечо з перцю та помідорів з часником

Ароматне і пікантне лечо з перцю і помідорів з часником - це смачна заготівля на зиму, яка порадує своїм смаком і простотою приготування. опис приготування: Перевірений і смачний рецепт приготування лечо з перцю і помідорів з часником займе почесне місце у вашій коморі. З стиглих і ароматних о...

Лечо з болгарського перцю

Лечо з болгарського перцю

Коли в холодильнику багато овочів, грамотно змішавши їх, можна приготувати лечо. Мій улюблений рецепт — це лечо з болгарського перцю. Виходить дуже соковито і ароматно. опис приготування: Лечо з болгарського перцю, всупереч назві, є не болгарським, а угорським національним блюдом. У цьому реце...

Лечо з кабачків

Лечо з кабачків

Смачна закусочка до вашого столу. Лечо з кабачків підходить до будь-якого гарніру. Я вважаю за краще його вживати, як самостійну страву. опис приготування: Нижче наведена покрокова інструкція, як приготувати лечо з кабачків в домашніх умовах. Даних в рецепті інгредієнтів вистачить ,щоб закатат...