Рецепт Ліниве лечо
Ліниве лечо готується тільки з болгарського перцю і помідорів з додаванням часнику і спецій — більше ніяких овочів вам не буде потрібно. Овочева закуска виходить соковитою, ароматної і апетитною!
опис приготування:
Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,5 L. Якщо ви хочете заготовити більше соковитою закуски на зиму, то збільште норму продуктів в кілька разів. Лечо виходить шалено ароматним і апетитним, ідеальним за смаком. Подавайте його як самостійну закуску або як овочевий салат з гарніром і м'ясними стравами.
- помідори— 0,7 кілограма
- Перець болгарський— 0,25 кілограма
- сіль— 4 щіпки
- цукор— 1 Чайна ложка
- Масло рослинне— 1 Чайна ложка
- оцет 9% — 1 Ст. ложка
- Перець чорний мелений— 3 щіпки
- часник— 3-4 зубчиків
Помідори промийте у воді, розріжте кожен плід навпіл і виріжте зелені сердцевінкі. Протріть половинки на тертці з великими або дрібними осередками в миску. Макуха видаліть.
Очистіть болгарський перець від насіння, зрізавши кришечки. Промийте овочі і наріжте четвертинками або навпіл. Перелийте томатну масу в казан або ківш, додайте туди ж нарізку перцю.
всипте сіль, цукровий пісок і мелений чорний перець. Помістіть ємність на плиту і тушкуйте після закипання на середньому нагріві близько 30-40 хвилин до необхідної вам густоти.
Через зазначений час очистіть зубчики часнику, промийте їх і наріжте або спресуйте в ємність.
Тушкуйте лечо ще 3-5 хвилин, вливши оцет і рослинне масло.
Простерилизуйте банку і кришку будь-яким чином і перелийте в них гаряче лечо, спочатку викладаючи перці, а потім їх заливаючи томатною пастою.
Відразу ж закатати банки за допомогою ключа для консервації, дайте їм охолонути і перенесіть в комору, щоб взимку насолодитися яскравим і ароматним смаком літніх овочів.
Подібні рецепти
Пиріг зі щавлем і яйцем
Це незвичайне блюдо виявилося ще й дуже смачним. А незвичайність його полягає в тому, що яблука викладаються зверху на м'ясо і зовсім нічим не накриваються, запікаються відкритими. Спробуйте! опис приготування: Для приготування цієї страви можна використовувати і куряче філе. Подавайте до стол...
Лечо з баклажанів
Лечо з баклажанів — моя улюблена варіація цього блюда. Зробити його зовсім просто, а інгредієнти можна додавати за смаком та уподобаннями. Приготоване за цим рецептом лечо можна консервувати. опис приготування: Лечо прийшло до нас з Угорщини. Класичний рецепт має на увазі обов'язкову присутніс...
Лечо з перцю та помідорів з часником
Ароматне і пікантне лечо з перцю і помідорів з часником - це смачна заготівля на зиму, яка порадує своїм смаком і простотою приготування. опис приготування: Перевірений і смачний рецепт приготування лечо з перцю і помідорів з часником займе почесне місце у вашій коморі. З стиглих і ароматних о...
Лечо з болгарського перцю
Коли в холодильнику багато овочів, грамотно змішавши їх, можна приготувати лечо. Мій улюблений рецепт — це лечо з болгарського перцю. Виходить дуже соковито і ароматно. опис приготування: Лечо з болгарського перцю, всупереч назві, є не болгарським, а угорським національним блюдом. У цьому реце...
Лечо з кабачків
Смачна закусочка до вашого столу. Лечо з кабачків підходить до будь-якого гарніру. Я вважаю за краще його вживати, як самостійну страву. опис приготування: Нижче наведена покрокова інструкція, як приготувати лечо з кабачків в домашніх умовах. Даних в рецепті інгредієнтів вистачить ,щоб закатат...